Péntek a főhadiszálláson, vagyis otthon

Akkor sem kell a semmittevésbe süppedned, ha nem mehetsz sehova. Nagyon sok program közül válogathatsz, szinte minden műfajban.

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

április 24. 8h

Ma home office tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

Mindenmás Otthon online fesztivál

április 24. 9h

MindenMás fesztivál már 11 éve kerül megrendezésre mindenen évben, a cél az volt, hogy a megszokottól, a hagyományostól eltérő programokat, előadásokat mutassanak be. A kijárási korlátozások miatt az idei MindenMás Otthon fesztivál online kerül megrendezésre, április 24-26-án.  Lesz 4 színházi előadás, 7 archív és élő koncert, egy kiállítás és egy vers a dalban játék, amire érkeznek a videók. Részletek a honlapon.

Napidal Sziámival 365+1

április 24. 10h

Müller Péter Sziámi egy éven át minden nap ír egy dalt. Nem egyedül: most bárki a szerzőtársa lehet. Mostantól minden nap egy új dalötlettel jelentkezik YouTube csatornáján. Közösségi játék lesz ez Péterrel, hiszen nem kész dalokat fog feltölteni, de nem is megzenésítendő verseket, hanem dalszerkezeteket, tempóval, a verzék és refrének elhelyezkedésével, frazeálással, esetleg beszédszerű énekdallammal – ahogyan egy dalt elképzel.

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 24. 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni.

Csopa Ovi- és Sulikaland

április 24. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

Oláh Dezső Trio - Intermezzo

április 24. 13.30h

A Karanténból Szól A Nóta sorozatban az Oláh Dezső trió teljes egészében eljátssza a nemrég megjelent Intermezzo című lemezét.

OUT OF THE BOX: Kisgyerekkel otthon

április 24. 14h

Élő beszélgetés, mely ismét izgalmas és fontos témát fog körbejárni - ezúttal a Femina.hu-val együttműködve. Mi az OUT OF THE BOX - From the Box? Egy olyan virtuális találkozás, ami a Dialogue Creatives ötlete alapján, az IndaMédia felületein valósul meg. Az esemény házigazdája a Napi.hu.

Csigó Zita: Tudatos konyha - maradékok felhasználásával

április 24. 16h

Nyáry Krisztián Csigó Zitával beszélget a Líra Könyv Facebook oldalán. A könyv maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas recepteket. Az első fejezetbe olyan ételek kerültek, amelyek a hűtőszekrény és a kamra maradékaiból készültek.

Szabó T. Anna szavalja verseit a Tatok tatok című kötetéből

április 24. 16h

Nyelvpörgető mondókák, pisszegő dalok, rímes tréfák és ritmikus rögtönzések. Az ünnepekről és a hétköznapokról, a családról és egyéb állatfajtákról.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 24. 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit játsza. Ide kattintva hallgathatod.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Impróka-rantén

április 24. 17.30h

Az Impróka online csoportja társulati tagokkal, tanítványokkal és mindenkivel, aki szívesen töltene némi időt a karantén alatt impróval és az Imprókával.

Csokonai Színház: Lear - online közvetítés

április 24. 18h

Shakespeare Lear című drámáját, melyről az MTVA készített televíziós felvételt 2019. szeptember 2-án a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján. A debreceni Lear egyik különlegessége, hogy a címszerepet, Britannia királyát női előadóművész, Ráckevei Anna játssza. Ilja Bocsarnikovsz, a darab rendezői koncepciójáról azt mondta, hogy nem a politikai vonulatra koncentrált, a hatalom nem politikai élre kihegyezve jelenik meg a színpadon. Közvetítés itt

Online cirkusz - a 20 éves jubileumi gálaműsor vetítése 1. rész

április 24. 18h

Ismét cirkusz a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán! Nézd újra a 2014-es, 20 éves jubileumi gálaműsort!

Birthday Armchair Blueskonzerv - #maradjotthonfesztivál

április 24. 18h

Fekete Jenő konzervbezárt szülinapi fotelkoncertje! ...ha jól jön a spájzba egy kis blueskonzerv.

Zenés online szombatfogadás Móser & Schönberger Ádámmal

április 24. 18.30h

Online szombatfogadás újra Móser Ádám és Schönberger Ádám vezetésével.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház: Mi és ők - online közvetítés

április 24. 19h

Egy kisfiú és egy kislány. Az iskola első napja. Harmincöt terrorista. Ezerkétszáz túsz, ebből hétszázhetvenhét tanuló. A 2004-es beszláni túszdráma. Egy kisfiú és egy kislány. Közvetítés itt

Gárdonyi Géza Színház: Hamlet - online közvetítés

április 24. 19h

Újra és újra elolvasva a művet, a szövevényes érzelmi - politikai - hatalmi szenvedélyekkel átszőtt cselekményívből egy színházi értelemben is kivételes figura alakja bontakozik ki előttem. Egy intellektuális, művész vénájú ember, individuum, aki önnön belső- és külső, gondolati- és tettbéli, cselekvési lehetőségeit kényszerül felmérni egy számára szinte átláthatatlan és felfoghatatlan élethelyzetben. Közvetítés itt

Péntek esti breakbeat - Spacecowboy

április 24. 19h

Péntek este Spacecowboy lát vendégül otthonában titeket, aki a szentendrei Barlangban rendszeresen fellépő, közkedvelt DJ. Zenei repertoárja átöleli az elmúlt 40 év számos zenei stílusát, melyek közül most kedvenc breakbeat dalai kerülnek terítékre.

Szolnoki Szigligeti Színház: Két nő és... 1. rész - online közvetítés

április 24. 19h

Két magányos, csinos, középkorú nő a buszon a tömegben szatyrával és kabátgombjával összegabalyodik. Így ismerkednek meg. A komikus helyzet során nem csak megismerkednek, hanem összebarátkoznak, de az ismerkedésből bonyodalmak is támadnak! Közvetítés itt

Diana Damrau és Nicolas Testé

április 24. 29.30h

Mielőtt elkötelezte volna magát az itáliai bel canto mellett, Diana Damraut koloratúrszerepek egyedülálló előadójaként ünnepelték világszerte: az Éj királynőjét tizenöt különböző produkcióban alakította, a New York-i Metropolitanben pedig történelmet írt azzal, hogy egyazon Varázsfuvola-szériában hol Paminát, hol az Éj királynőjét énekelte.

Zeneakadémia Koncertközvetítés/15 - Mozart-nap a Concerto Budapesttel II.

április 24. 19.30h

Élje át otthon az emblematikus Mozart-nap koncertjét! - online közvetítés a Concerto Budapesttel
A 2018-as Mozart-nap hangversenyét nézheti újra a közönség a Concerto Budapest hivatalos Facebook oldalán, valamint a Zeneakadémia honlapján és Facebook oldalán.

Sárközy Lajos és Zenekara

április 24. 19.30h

A Karanténból Szól A Nóta sorozat pénteki koncertjén Sárközy Lajos és Zenekara magyar cigányzenét játszik.

Karanténestek 32. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 24. 19.45h

A Karanténestek sorozat mai koncertjén megbizonyosodhatunk a Fesztiválzenekar művészeinek sokszínű tudásáról , mivel Franz Xaver Richter vonósnégyesével indul, majd Richard Strauss, Könczei Árpád, Bartók és Mozart műveivel folytatódik, végül és széki népzenével zárul. 

Jászai Mari Színház: Sirály avagy 80 kiló kiló szerelem

április 24., 20h

Komédia, négy női, hat férfi szereplő, négy felvonás, tájkép (kilátás a tóra); sok beszélgetés az irodalomról, kevés cselekmény, öt pud szerelem! Közvetítés itt

Disztópia/Utópia party és adománygyűjtés

április 24. 20h

Ezen a napon indult volna el az OFF-Biennále harmadik kiadása, de terveik szerint csak jövő tavasszal kerül megrendezésre, ezért most rendhagyó bulival jelentkeznek. A Lahmacun Rádióval és fiatal magyar zenészekkel összefogva online jótékonysági bulit szerveznek, hogy a beérkező adományokkal - terveik szerint - 90, vidéki szegregátumban található háztartást segítsenek.

Megan Lara Mae Garden Wonder koncert

április 24. 21h

A birminghami Megan Lara Mae sinth-pop számaival lép fel a Garden Wonder sorozat péntek esti koncertjén.

Spirit Színház: Zorba - online közvetítés

április 24. 23h

Zorba felfigyel egy idegen, jómódúnak látszó úrra, az Angliából érkezett íróra, Nicora. Igyekszik a közelébe férkőzni, megismerkedni vele. Miután próbálkozása sikerrel járt, felajánlja a szolgálatait: a helyi viszonyokat jól ismerő kalauza, segítője lesz az idegennek. Zorba és Nico Kréta szigetére, egy kis faluba érkezik. Közvetítés itt