Péntek

Ezekkel a programokkal melegíts be a hétvégére!

Macska voltam Londonban

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, január 14., 10:00

Paul Gallico világsikerű regényének (Jennie, te drága) zenés színpadi feldolgozása a távoli Londonba kalauzolja el nézőit: "alulnézetből" ismerhetjük meg a várost, egy macskalány és egy macskává lett kisfiú szemével. Torokszorító érzelmek, izgalmas kalandok, remek dalok - minden, ami reményeink szerint egy valamire való gyerekmusicalt szerethetővé tehet.

Rongyszőnyeg-Versszövés Kurta Nikével és Laboda Kornéllal

ISON, január 14., 18:00

Az előadás egy szabad színházi kísérlet, minden alkalommal összesen két nézőnek adja elő Kurta Niké és Laboda Kornél. Versekből és dalokból szőtt Rongyszőnyeg mellett egy kézzelfogható Rongyszőnyeggel is gazdagodnak a nézők. Minden gombolyaghoz tartozik egy-egy tematikus verscsokor, amelyekben szereplő verseket szabad asszociációs lánc fűz össze.

Bagossy Brothers Company

Papp László Budapest Sportaréna, január 14., 18:30

Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, az országszerte telt házas koncerteket adó Bagossy Brothers Company 2022. január 14-én első alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Az együttes a megszokottnál jóval hosszabb műsorral, meglepetés vendégekkel, rendhagyó színpadtechnikai és vizuális megoldásokkal készül az estére.

Terror

Katona József Színház, január 14., 19:00

A Lufthansa Berlin és München között közlekedő utasszállítóját eltéríti és egy teltházas stadion felé kormányozza egy terrorista. Lars Koch vadászpilótának döntenie kell: lelője-e a repülőgépet a fedélzetén 164 emberrel, hogy megmentse a stadionbeli hetvenezret? Döntéséről néhány héttel később a bíróságon ad számot.

Analog Balaton x Agavoid

Turbina Kulturális Központ, január 14., 19:00

Lemaradtál az Analog Balaton lemezbemutatóról? Itt a lehetőség, hogy bepótold. A nagytermet az Agavoid fogja bemelegíteni, szóval érkezzetek időben!

Bivalyerő: Évindító koncert és táncház

Fonó Budai Zeneház, január 14., 19:00

„Bivalyerővel” indítjuk táncházaink sorát a 2022-es évben! Az évindító eseményen színpadi műsorral, bivalyételek kóstolójával, ezt követően pedig táncházi mulatsággal várunk mindenkit! Hazánk egyik legkülönlegesebb őshonos állata a magyar házi bivaly. A „bivalyerő” kifejezés méltán jellemzi fizikai adottságait, hiszen a gépek elterjedéséig könnyedén megbirkóztak cséplőgépek, ágyúk vontatásával is.

A csemegepultos naplója

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 14., 19:00

"A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam." - A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe. Beleveti magát Budapest - és a Vásárcsarnok - sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul... Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével.

Lövések a Broadwayn

Thália Színház, január 14., 19:00

A film alapján készült musical Woody Allen saját átirata – a swing-korszak fantasztikus slágereivel.

Budafoki Dohnányi Zenekar: Újévi koncert 2022

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ, január 14., 19:00

A hagyományokat követve most is egy Újévi koncerttel köszönti budafoki közönségét a BDZ. A zenekar zenei meglepetésekkel, ünnepi hangulattal, vidám zeneiséggel várja közönségét!

Kései találkozás

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, január 14., 19:30

Alekszej Ny. Arbuzov kétszereplős darabja a tisztességben megőszült professzor és páciense kései
találkozásának története. Lírai fordulataival, humoros, szerethetően ironikus jeleneteivel –
jutalomjáték a színészeknek.

Baksa Soós János kiállítás: "Ezek gyerekmunkák voltak..."

OMA (Ordinary Music Archives), január 14., 19:30

Január Herceg (Baksa Soós János) mindíg szertartásosan búcsúzott az elmúlt korszakaitól. Ezen a kiállításon is egy ilyen visszatekintést láthatunk: maga nézi a régebbi önmagát a hetvenes évek végétől visszafelé; ideértve a magyar underground pop-csoport, a "Kex" énekeseként töltött időszakot.

Az öldöklés istene

Átrium, január 14., 19:30

Két kisfiú játszik a téren, majd egyik kiüti a másiknak a fogát. Négy szülő beszélget egy lakásban, majd kiderül: semmivel sem jobbak, mint a gyermekeik. A francia írónő világhírű komédiája lelep­lező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sére­lem, előítélet és düh kavarog.

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vez.: Vásáry Tamás

Zeneakadémia, január 14., 19:30

Brahms utolsó szimfonikus műve, az a-moll kettősverseny egy hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel tarkított nagy barátság szívmelengető kicsengése. A hegedű és a cselló párbeszédében két korosodó férfiú – a zeneszerző és a hegedűművész Joachim József – tűnhet fel a hallgató képzeletében. Ezúttal két fiatal művésznő, Pusker Júlia és Kokas Dóra a brahmsi zene dialogizáló karakterét másfajta nézőpontból közelítik meg.

A 42. hét

Szkéné Színház, január 14., 20:00

A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik a darab. A főhős azonban nem egy születendő gyermek vagy édesanyja, hanem egy szülész-nőgyógyász: Dr. Virágvári Imola. Gyász, szerelem, hit, hitetlenség, jó és rossz döntések keverednek életének eme kilenc drámai hónapjában. Minden döntésének meglesz a következménye, a darab végén pedig kiderül, hogy mit hoz a 42. hét: születést vagy halált.

Benne vagy

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 14., 20:00

Az érvényesülés nem csak szakmai, még kevésbé emberi kiválóság kérdése. Mit kell megtennünk, mit kell tudnunk azon túl, hogy jól végezzük a dolgunkat? Milyen képességek kellenek ahhoz, hogy előbbre jussunk? Mikor lesznek az ábrándos kamaszokból cinikus középvezetők? Idealistákból törtetők? És mi lesz azokkal a szintén tehetségesekkel, rátermettekkel, akiknek nem sikerül? Mi legyen a szelídekkel? Mi legyen a tisztességesekkel? Mit tehetünk, ha kiderül, az a személyiség, akinek ismerjük magunkat, nem kompatibilis azzal a közeggel, amiben működni kénytelen?

Mary és a varázsvirág

Budapesti Távmozi, január 14., 20:00

Mary unalmas, barátok nélküli nyári szünete végét nagynénjénél tölti Nagy-Brittaniában. Ám egy furcsa virág, ami a legenda szerint csak hétévente hajt ki s mágikus hatalommal bír, fenekestül felborítja a vörös torzonborz kislány életét. Miután véletlenül hozzádörzsöli a bimbót egy seprűhöz, az varázslatos módon elrepíti őt a fellegek közt található Endor Egyetemre, ahol boszorkánytanoncokat nevel Csirkecsók igazgatónő és a tudós Doktor Dee. Az iskolában azonban sötét titok lappang, s Marynek kockára kell tennie az életét, ha rendbe akarja hozni a dolgokat.

Szirtes Edina Mókus Folk Quintet

Opus Jazz Club, január 14., 20:00

A Csillagom című koncerten a muzsikusok Szirtes Edina Mókus énekes, hegedűs, dalszerző vezetésével vers és zene találkozásából, örömből, izgalomból, kíváncsiságból, határtalanságból és szabadságból építenek egy unikális hangvilágot.

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.