Pénteki online beszélgetés és szieszta

Bár a teraszok megnyitottak, de ha színházra, zenére vagy mozira vágysz, maradj otthon, és kapcsolódj a világhálóra!

Szegedi Nemzeti Színház: A kör négyszögesítése 3. rész

május 22., 10h

zegezdi Róbert vezetésével Valentyin Katajev A kör négyszögesítése című művéből készült hangjáték a Szegedi Nemzeti Színházban. Az elmúlt időszakban számtalan versmondást, meseolvasást, előadást hallhatott és láthatott az interneten a közönség, a színdarabból készült hangjáték azonban újdonság az online kínálatban. Katt ide!

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 22., 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni.

Kolibri Színház: Emil és a detektívek

május 22., 15h

Kästner felfedezőútra biztat: ismerjük meg közelebbről a mai kiskamaszok, a 11+ évesek világát! Emil pedig leszáll a villamosról, körülnéz, kire számíthat, ki segít neki elkapni a tolvajt? Nem kérdés: rajtunk a sor! Ne félj, Emil! Jövünk!

Nat-on innen, Nat-on túl

május 22., 16h

2020. szeptember elsejével – jelenlegi ismereteink szerint – felmenő rendszerben (az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon) bevezetésre kerül az új Nemzeti alaptanterv. De az is lehet, hogy nem is új, csak a 2012-es módosított változata.

Jeffrey Archer: Aki mer

május 22., 16h

A könyvről Csabai Máté beszélget Gabóval, Nagy Anna kutatóval és a regény fordítójával a Líra Könyv Facebook oldalán.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Hogyan szervezzünk csoportot?

május 22., 16-18.30h

Egyedül még senki nem változtatta meg a világot. A társadalmi változásért küzdő szervezetek és mozgalmak alapegysége a közös célért dolgozó, demokratikusan működő csoport. Ezen a képzésen megtanulhatod, hogyan szervezz te is ilyen csoportot!

Kreatív alkotónők

május 22., 16h

A Kozák téri Közösségi Ház arra vállalkozott, hogy bemutassa a köztünk élő, a mindennapjainkat kreativitásukkal megszépítő nőket. A program minden pénteken elérhető a közösségi ház Facebook-oldalán. Május 22-én pénteken délután 16 órától  Varga Diánával a Richter Aranyanyu-díjas pedagógussal, gyerekagykontroll oktatóval és sport-mentális trénerrel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 22., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Hilltop online kóstoló

május 22., 18h

Bock és Kamocsay egy ringben - vörösbor a fehérbor ellen. Utolsó kóstolójához érkezett a sorozat, ami ehhez illően nem mindennapi lesz. Egy Munkácsy-díjas építész és két nagy tapasztalattal bíró borász lesz reflektorfényben. Ekler Dezső építész, aki a Hilltop borászatot is tervezte, illetve Bock József, Kamocsay Ákos és Herczeg Ágnes borszakértő lesz az est vendége.

Cloud 9+ Live From Próbaterem

május 22., 18h

Már alig várjuk, hogy "rendes" koncerteken is viszont lássuk a Cloud 9+-t! Ti is? A srácok már elkezdték a próbákat, ma 18:00-kor épp a termükből jelentkeznek be, és csinálnak nektek egy bemelegítő-zúzdát! Figyeljétek a facebookjukat - és persze a Maradj Otthon! fesztiválét is!

News from Radio Yerevan - Sound Art in Four Countries

május 22., 18.10-19h

Ezzel a hangművészeti projekttel a GKP (Stájer Kulturális Politikai Társaság) szeretne hozzájárulni a határok megnyitásához és az Alpok-Adria régió szomszédos országainak egyesítéséhez a virtuális térben!

Csodálatos fiú

május 22., 18.30

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.

Zenés online szombatfogadás Móser & Schönberger Ádámmal

május 22., 18.30h

Online szombatfogadás újra Móser Ádám és Schönberger Ádám vezetésével.

Pannon Várszínház: Mágnás Miska

május 22., 19h

Baracs István vasútépítő mérnök megérkezik szülőfalujába, hogy megépítse a vasutat. A vásárban beleszeret Korláthy grófék álruhás lányába Rollába. A grófék megkedvelik a fiatalembert, de amikor megtudják, hogy nem a birtokuk felé tervezi a vasutat, kiutasítják. A fordulatokban, nevettető helyzetekben bővelkedő mű zenei világát slágerré vált dalok alkotják, melyek hangszerelése időnként átlátogat majd a swing és a rock világába is.

Gárdonyi Géza: Annuska

május 22., 19h

Május 22-én este 7 órától Gárdonyi egyik legismertebb színműve, az Annuska látható az online színpadon. Az egri társulat 2014. októberében mutatta be a vígjátékot, a címszerepben Bánfi Katával, a főbb szerepeket Várhelyi Dénes, Saárossy Kinga, Nagy András. Nagy Barbara és Káli Gergő alakította. Gárdonyi szépen megrajzolt zsánerképekei a századforduló világát idézik.

Satorinaut // Első Magyar Karantén-Színház

május 22., 19h

Az egyetlen valódi médium napjainkban a zene. A Satorinaut a pszichedellikus csendet szeretné közvetíteni - hangosan - dobokkal és erősítőkön keresztül. A csend a jelenlétből fakad. Mindannyian szatorinauták vagyunk, egy nagy közös egységből jöttünk és oda tartunk. Keressük a megvilágosodást, a szeretetet, a békét, de ez mind az orrunk előtt van a képernyő mögött. Mindannyian Egyek vagyunk.

Off / On

május 22. - június 11.

Ha azt hinnéd, hogy az itt kiállított művek valamiféle megoldást, konklúziót fognak eléd tárni a művészeti szcénában zajló harcról, feloldhatatlan ellentétekről, támogatási rendszerek működőképességéről, akkor tévedsz, mert a művek csupán kérdéseket tesznek fel, alternatívákról beszélnek. A megoldás benned fogalmazódhat meg mindezek után. Online megnyitó 19 órakor.

Bartók Szonáta - Vendég: Vizuális Művészeink

május 22., 19h

Vendég: Lajos Andrea, Nagy Éva és Rákay Tamás vizuális művészek. Az adást facebook, youtube és twitch csatornájukon is megtekinthetik, visszanézhetik.

NS Produkció: Három esti mese (felnőtteknek) - Első este: Közönséges tinédzser-mobilkór

május 22., 19h

Szereplők: Básti Juli, Benedek Miklós, Bezerédi Zoltán, Botos Éva, Csoma Judit, Gyabronka józsef, Hernádi Judit, Kocsis Gergely, Molnr Piroska, Patkós Márton, Schneider Zoltán, Tóth Krisztina, Urbanovits Krisztina. Írta: Nádai Péter

Kodály és Muszorgszkij népszerű dallamai Medveczky Ádámmal

május 22., 19.30h

Kodály, Muszorgszkij és Dohnányi Ernő művei legrégebbi magyar zenekar tolmácsolásában. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara ünnepi koncertjének második része a Zeneakadémiáról.

Karanténestek 50. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 22., 19.45h

Ma este Mozart, Bériot, Debussy és Sosztakovics lesz műsoron. Hallgassátok a kamarakoncertet és benne Holló Aurél Debussy-átiratát!

Fiatal zenészek a Prágai Tavasz fesztiválon - élő közvetítés a Cseh Zeneakadémiáról

május 22., 20h

Négy kimagasló tehetség – Anna Paulová klarinétművész, Ladislav Bilan, Jr. ütőhangszerművész, Eduard Kollert hegedűművész és Jan Čmejla zongorista – összefogott, hogy közös erővel egy olyan koncertet hozzanak létre, mely a fiatal cseh zenei tehetségek új generációjának méltó ünneplése lehet.

Little G Weevil Band: Something Poppin'

május 22., 20h

Little G remek zenekarral, vokalistákkal és világsztár vendégekkel, az angol Dionne Bennett-tel és az amerikai James & Blackkel érkezett a Müpába, valamint a gitárlegenda Tátrai Tiborral, akivel most először lépett együtt színpadra.

Vasovski Live Karantén Live

május 22., 20.30h

Ma este 20:30-tól Mr. Vasovski és barátai, Péterffy Lili, YA OU, Herold Péter és Ferencz Péter egy különleges előadással búcsúzik a Maradj Otthon! fesztiváltól. A minikoncertet Mr Vasovski és a Maradj Otthon! Feszt facebook oldalán is nézhetitek majd - ne hagyjátok ki!

World Goth Day 2020 - Cuvious Live Set Party from home

május 22., 20.50h

A 'WORLD GOTH DAY' alkalmából egy új stream-felületen kapcsolódhattok. A pizsamát, a hálóinget és a hálósipkát ne vegyétek elő, inkább a vágy- és dopaminfokozó fluidumokat, a parti szettet, s a strapabíró táncos lábbeliket!

Ps.: távcsöveket elő és irány a park!  A két belső bolygó - Merkúr és a Vénusz - viszonylag szoros, 1,2°-os közelítését észlelhetjük ezen az estén magyar idő szerint 21 óra 5 perc körül.