PORT.hu Fórum szabályzat

1. A PORT.hu Fóruma nyilvános. A regisztrált Felhasználók véleményüket, meglátásaikat a Fórum szabályzatában leírtak szerint megfelelő módon fejthetik ki.

2. A PORT.hu Fórumát a felhasználók ingyenesen vehetik igénybe. A hozzászólások valóságtartalmáért a PORT.hu szolgáltatója semmilyen felelősséget nem vállal.

3. A PORT.hu Fóruma moderált. A moderátorok alapvető feladata biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a Fórumokon közzétett hozzászólások közül azokat, amelyek:

- akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát,

- a PORT.hu rendszerének vagy bármely felhasználó számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásolják,

- tartalma jogszabályba vagy jelen szabályzatba ütközik.

Mivel a moderátorok sem láthatnak minden egyes hozzászólást, ezért kérjük, hogy ha egy Felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint jelen szabályzat valamelyik pontjába ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze azt a moderator@port.hu e-mail címen.

4. A PORT.hu Fórumain a felhasználók bizonyos megkötésekkel olyan álnevet - azaz nick nevet - választhatnak maguknak, amilyet szeretnének.

- Ezek alól elsődlegesen kivételt képeznek: PORT, PORT.hu, moderátor, szerkesztőség elnevezések, illetve ezek különböző számozásokkal, illetve egyéb megjelölésekkel létrehozott változatai,

- védett név, elnevezés,

- kortárs vagy történelmi - magyar vagy külföldi - közszereplő, közismert ember neve, művész- vagy beceneve,

- más jogos és méltányolható érdekeit sértő név, elnevezés,

- obszcén vagy trágár kifejezés,

- rasszista, mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, nemzetiségi hovatartozását gyalázó vagy sértő kifejezés,

- burkolt vagy nyílt reklámhordozó kifejezés,

- az üzemeltető fórumain már létező vagy ahhoz a megtévesztésig hasonlító azonosító.

5. Egy hozzászólás közzétételével a Felhasználó lemond a hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, továbbiakban követelése nem származhat ebből. 


6. A PORT.hu saját belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a Fórumán közzétett hozzászólásokkal, ideértve az egyes hozzászólások részét vagy egészét képező tudományos-, műszaki-, irodalmi-, vizuális-, hang- és szoftveralkotások tárolását vagy törlését is. A bejegyzés közzétételével a regisztrált felhasználó lemond - az üzemeltető bármilyen formában közzétett - hozzászólása feletti rendelkezési jogáról. Anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben ezek tárolására, törlésére vagy ezek elmaradására, megsemmisülésére alapozva nem támaszthat.

7. PORT.hu moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a Felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

8. A moderátorok indoklás nélkül törölhetnek hozzászólást (és az arra érkezett válaszokat), törölhetnek témát vagy módosíthatják a topic címét, ha:

- a vitapartner vagy más személyét sértő hangnemű,

- személyiségi, illetve közösségi jogokat sértő,

- adatvédelmi törvényeket sértő,

- agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő,

- a közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást vagy arra való jelentkezést tartalmaz,

- a társadalom általánosan elfogadott erkölcsi normáit, a természeti, történelmi, tudományos, kulturális értékek megbecsülését, bármely világnézeti, vallási meggyőződést sért,

- népek, nemzetiségek, etnikumok, bármely kisebbségek, nemek, korosztályok közötti hátrányos megkülönböztetést tartalmaz, akár burkolt formában,

- más személyes adatait nyilvánosságra hozza,

- nem a vita tárgyával vagy a topic címével összefüggő,

- már meglévő hozzászólást vagy topicot ismétel,

- törölt hozzászólást idéz vagy ismétel,

- bújtatva vagy közvetlenül valakinek a cégét, szolgáltatásait reklámozza,

- nicket sértő vagy lejárató, alpári című vagy tartalmú, trágár szavakat tartalmazó,

- valaki sérelmezi a róla nyitott topic-ot,

- a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó vagy zavaró,

- a moderátorok technikai - JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>500kB), "kisregények" bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát - vagy tartalmi - a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli ún. "offtopic" hozzászólások - rombolásnak minősítik,

- a szerkesztéssel, moderálással, illetve a moderátorokkal foglalkozó bejegyzés,

- a témához a megnyitást követő egy hónap alatt nem érkezett egy hozzászólás sem,

- a PORT.hu a témának nem kíván nyilvánosságot biztosítani,

- politikai állásfoglalást tartalmaznak, vagy a téma és a politikai megnyilvánulás nem azonos.

9. A moderátorok indoklás és értesítés nélkül korlátozhatják, letilthatják a hozzászólót, ha:

- rendszeresen, szándékosan a moderátori alapelvekbe ütköző módon vagy tartalommal szól hozzá,

- törölt hozzászólást idéz vagy visszamásol,

- a nick neve vagy e-mail címe közismert közéleti vagy történelmi személyiség, népcsoport, szervezet vagy intézmény nevével egyezik, illetve arra utal vagy azzal közvetlenül összekapcsolható, kivéve, ha a nick és a hozzászóló azonosságáról meggyőződtek,

- a nick-je megtévesztésig hasonlít már bejegyzett nick-re,

- a nick-je obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető,

- a nick-je jogszabályi értelemben védett név,

- a nick-je más jogos és méltányolható érdekeit sértő név,

- nincs megadva e-mail cím,

- kiderül, hogy a megadott e-mail cím nem használható, pl. az arra küldött moderátori levélre nem érkezik válasz,

- tevékenysége jelen moderálási elvekkel ellenkezik,

- a moderátor felszólításának ismételten nem tesz eleget,

- politikai véleményt közöl.

 

10. A tiltás lehet ideiglenes vagy végleges. A leggyakoribb eltiltási tételek: egy nap, egy hét, egy hónap, végleges. A letiltási tételek nem kötelezően ebben a sorrendben követik egymást; adott esetben akár azonnal kiszabható a legsúlyosabb büntetés is. (A PORT.hu nyomatékosan felhívja minden regisztrált felhasználójának szíves figyelmét arra: alaposan és körültekintően mérlegeljék, milyen tartalommal, milyen formában teszik közzé hozzászólásaikat. A mérlegelés során vegyék mindenképpen figyelembe, hogy a fórumokat az üzemeltető archiválja, ezért bárki által, több év elteltével is visszakereshető egy-egy regisztrált felhasználó akár összes hozzászólása.) 
Újraregisztrálás más felhasználóként egy időleges tiltás alatt végleges kitiltáshoz vezet.

11. A felhasználók hozzászólásuk beírásával korlátlan - a többszörözés, átdolgozás, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás és a terjesztés jogát is magában foglaló - felhasználási jogot adnak PORT.hu részére. A Fórumon megjelenő hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, illetve terjeszthetők és kizárólag a PORT.hu írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni. A felhasználók kötelesek betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992 évi LXIII. törvényt, valamint egyéb adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseit.

Kövessen minket a Facebookon!

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás