Programok szombatra

Ma is összegyűjtöttünk egy csokorra valót a napi programokból. Bárki találhat benne kedvére valót, ha elfáradt a kintlétben, vagy ha csak egyszerűen ki se dugja az orrát, mert már annyira hozzászokott a bentléthez.

Világjáró Gyerekek Online - Bulgária

Online, május 8., 10:00

Tavasszal a Világjáró Gyerekek utolsó úticélja Bulgária lesz! Megismerkedhettek az ország földrajzával, történelmével és betekinthettek a cirill abc betűinek titkos birodalmába. Sőt, azt is megtudhatjátok, kik is azok a kukerok!


Elszigetelődéstől az Elba partjáig - az Egyesült Államok szerepe a második világháborúban

Online, május 8., 10:00

Baranyi Tamás történész előadásából megtudhatjátok, hogy az Amerikai Egyesült Államok milyen diplomáciai és katonai erőfeszítéseket tett a második világháború európai lezárása érdekében, amelyről évről évre megemlékeznek május 8-án, a Győzelem napján.


X. Táncház napja

Online, május 8., 10:00

Idén egy fergeteges széki táncházat lesz 2021. május 8-án, de természetesen csakis virtuálisan! A cél: lássa meg ország-világ, hogy a népzenének, a néptáncnak milyen hihetetlen ereje van, ezért a Hagyományok Háza arra hívta a táncegyütteseket, hogy Nyitrai Tamás és zenekarának széki muzsikájára, Kubinyi Júlia énekére táncoljanak, így a Táncház Napján közel 50 táncegyüttes a világ minden pontjáról, egymástól távol, de virtuálisan mégis együtt táncol majd!


Online Cseppszínház Színitanoda gyerekeknek

Online, május 8., 10:00

A sok éve az AJAMK épületében működő Színitanoda most meghívja az érdeklődő gyerekeket szombati foglalkozásaira, hogy kis betekintést nyerjenek a színészmesterség különleges világába!


Rumcájsz

Online, május 8., 10:30

Képzeljétek, egyszer egy nagy zsák búzát vittem őrölni a fölső molnárhoz, aki azt se szó, se beszéd, elvette tőlem. Ott álltam hát egy szem búza nélkül. Na, ekkor érkezett a híres erdei rabló, Rumcájsz. Megtudta, mit tett velem a molnár, előkapta a csodaverklijét, amit még a vízimanótól kapott, és elkezdte sebesen tekerni.


Nem igazán kaliforniai csoda: Totális magrobbantás közösségi paprikatervező botanikai workshop

Online, május 8., 14:00

A Fuzzy a Nem igazán kaliforniai csoda című online közösségi botanikai workshopokkal vesz rész a MENÜ imaginaire projektben. A paprika több mint táplálékforrás. Ezek az üreges bogyók kulturális értékek és emlékek hordozói. Tele vannak mesterséges ízzel, szeretettel, gyűlölettel, mérnökök által megtervezett színnel, geometriával és genetikai Boogie-val.


Kakaókoncert

Online, május 8., 14:30

A Kakaókoncert beavatás. Klasszikus zenei élmény 5–12 éves gyerekeknek humorral, mesével, játékkal. A Budapesti Fesztiválzenekar művészei a közel egyórás délutáni eseményein nem harsány ingerekkel bombázzák, hanem elmélyülni tanítják legfiatalabb közönségüket.


Dinasztiák

Online, május 8., 15:00

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és május 9. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.


Harisnyás Pippi

Online, május 8., 15:00

Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök rebellis, neveletlen Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. Pippi kalandjai Novák Eszter rendezésében elevenednek meg. Klikkelj!


Kolibri MobilMesék

Online, május 8., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


A Magyar Nemzeti Galéria remekművei

Online, május 8., 18:30

Munkácsy Mihály, Paul Gauguin, Szinyei-Merse Pál, Claude Monet. Az online tér adta lehetőségekben együtt a festő óriásokkal! A vezetés során beutazhatjátok Magyarországot, Európa egy részét és  egzotikus vidékekre is eljuthattok, mindezt a lehető legbiztonságosabban!


René Jacobs és a Kammerorchester Basel

Online, május 8., 19:30

A budapesti előadás karmestere, René Jacobs immár közel négy évtizede a historikus operajátszás egyik legnagyobb tekintélye, rendszeresen dolgozik a berlini Staatsoper, a Theater an der Wien vagy a brüsszeli Théâtre Royal de la Monnaie társulatával, valamint emlékezetes produkciókat vezényelt a Salzburgi Ünnepi Játékokon és az Aix-en-Provence-i Fesztiválon.


Fonó Tavasz: Tárkány Trió

Online, május 8., 19:30

A cimbalom-brácsa-bőgő felállás egy klasszikus, könnyen utazó népzenei formációt jelent. A nagyon sokszínű program magyar, román, cigány, szinto szerzők darabjait és saját feldolgozásokat is megszólaltat.


Purga Live Stream - S8 Online

Online,május 8., 20:00

Bár egyre közelednek azok a napok, melyeken ismét élőben találkozhatunk kedvenc zenekarjainkkal, egyelőre még csak a live stream koncertekre tombolhatunk. Az S8 Underground Club az online térben hozza össze a hazai underground bandákat közönségükkel.


Tout Rouge (Tűzmadarak, 5 Tangó)

Online, május 8., 20:00

A Magyar Nemzeti Balett legújabb kortárs estjén a szenvedélyek és az ösztönök kapják a főszerepet. A műsorban először lesz látható Venekei Marianna, Tűzmadarak című, Igor Stravinsky zenéjére készített koreográfiája. „A nők olyan ösztönnel találják meg a maguk szerelmi táplálékát a földön, mint a madarak a magvakat vagy halakat. Keringenek a végtelen térben, ösztönük vezeti őket tavak, folyók, tengerek és rónaságok fölött, s aztán bonyolult cikázás és kóválygás után, egyszerre lecsapnak.