Programok szombatra

Azért még fortyog a nyári kisüst, egy-két napos helyi fesztiválok tartják alatta a meleget. No, meg vannak azért nagyobbak is! Ezen a hétvégén vígan vár Pesten a Madách tér, Budán meg az Amfiteátrum, hogy csak két dolgot említsek hirtelen. A hirtelenkedés után még mindig van mit tenni, koncertek, egyebek és mozi formájában is. Nosza, most már csak ne üljetek otthon!

AmfiFeszt

Amfiteátrum, szeptember 10-11.

2022. szeptember 10-én és 11-én megelevenedik az aquincumi katonavárosi amfiteátrum és az ókori település körszínházát gladiátorok, római katonák és barbár harcosok népesítik be e kora őszi hétvégén! A látogatók megismerkedhetnek a rómaiak és az ókori Pannonia területén, illetve a tartomány határain túl élő népek életmódjával és fegyverzetével, valamint megtekinthetik, hogyan csapnak össze a legionariusok és a barbárok.

II. Újbudai Gyermekkönyvünnep

Gárdonyi tér, szeptember 10-11.

Családi hétvége és gyermekkönyvvásár idén is a Gárdonyi téren!

Vegan Weekend Market

WestEnd Tetőkert, szeptember 10-11.

A kétnapos közösségi vegán piac szeptemberben is szeretettel vár a VEGAN WEEKEND MARKET-en! ?
Várnak téged, barátaidat és minden olyan érdeklődőt, akik megfogyatkozott készlettel és a közösségi élménnyel vágnak neki az ősznek: konyhai alapanyagok, finom ételek, italok, CF termékek, kézműves mity-müttyök és a VSM közösség vár rád a szeptemberi Vegan Weekend Marketen!

Őszi Fantasy Expo | 2022

Ferencvárosi Művelődési Központ, szeptember 10., 9:30

A Fantasy Expo egy olyan esemény, ahol a fantasy, scifi, anime, manga, képregény, cosplay, videojáték és társas kedvelők egy napra összegyűlhetnek találkozni és szórakozni. Cél egy szórakoztató “klasszikus rajongói találkozó” érzést nyújtani a látogatóknak.

ÖrkényKERT 2022

Madách tér, szeptember 10., 14:00

2022 szeptember 10-én ismét belakják a Madách teret és megnyitják az ÖrkényKERTET! 2022. szeptember 10-én ismét vár az ÖrkényKert: töltsétek meg zenével, színházzal, élettel a Madách teret! Az ÖrkényKert tizenegyedik kiadásán az érdeklődőknek lehetőségük nyílik támogatni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség munkáját.

CSAK A PUNK Fesztivál - Aréna Garden

Mark Kozelek dalszerző-előadó különböző formációkkal (Red House Painters, Sun Kil Moon) már több mint harminc éve aktív, és zenekaraival, szólóban, vagy éppen más zenészekkel kollaborálva már több mint harminc nagylemezt adott ki – ebben a további rengeteg EP és koncertlemez nem is szerepel.

Szabadtéri film: Eszkimó asszony fázik (1984)

Magyar Zene Háza, szeptember 10., 21:00

Az MZH Szabadtéri színpadán is zajlanak a zenés filmvetítések. A több nemzetközi díjjal jutalmazott Eszkimó asszony fázik című játékfilm a korabeli underground díva, Méhes Marietta, a zongoraművészt alakító Bogusław Linda és a siket állatkerti gondozót játszó Lukáts Andor szerelmi háromszögére épül. Különlegességét emellett az adja, hogy benne számos nyolcvanas évekbeli underground formáció és figura felbukkan: a bárzenélő Bizottságtól Menyhárt Jenőn (Európa Kiadó) és Víg Mihályon (Balaton) át az addig csak szobazenekarként létező Trabantig, melynek álomszerű, hajnali házibulis dalai közül több is rákerült a filmhez kiadott Hungaroton.

Free BJC Jam Session: Egri János Jr. Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 10., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.