Programok szombatra

Mozik, fesztivál, születésnapok és koncertek, mindez egy napon! Lehet menni ide vagy oda, sőt, ide után oda is. Mindezt már a Halloween jegyében! Oly nehéz a választás!

III. Galaktikus Családi Nap

Csili Művelődési Központ, október 29., 10:00

Október 29-én egész napos családi programmal tölthetik idejüket a Galaxis megfáradt utazói. Megannyi érdekes bolygóról származó vendég társaságában szórakozhatnak önfeledtül kicsik és nagyok egyaránt. Sőt... azokat a bizonyos droidokat is megtalálhatjátok a helyszínen!

A művészet templomai: Palladio - VÁRkert mozi

Várkert Bazár, október 29., 18:00

Milyen különös, semmi ok rá, mégis ritkán kerül az érdeklődésünk homlokterébe egy építész karrierje. Az Andrea Palladio építésszel foglalkozó dokumentumfilmünk arra világít rá, mennyire meghatározta egy késő reneszánsz európai építész a további évszázadok és más kontinensek, pl. Amerika gondolkodásmódját, milyennek is kell lennie egy demokratikus hatalmat és polgári jólétet sugárzó, mégis arányos, otthonos, élhető háznak és/vagy intézménynek!

A címszereplő, a volt trák fejedelem, majd római rabszolga Spartacus kényszerűségből felcsap gladiátornak, majd a megaláztatások ellen lázadó rabszolgafelkelés élére állva a kor legnagyobb haderejével, a római sereggel szemben is sokáig győzelmet győzelemre halmoz. A túlerővel szemben végül szükségszerűen elbukva, majd a kínok kínját, a kereszthalált is vállalva, holtában is legendává vált. A látványos történelmi tablókon, a lenyűgöző tömegjeleneteken, és egy megkapó szerelem kibontakozásán kívül bepillantást nyerhetünk Róma belső intrikáiba, a köztársaságiak és a diktátorpártiak küzdelmébe, a római sereg vezére, a dúsgazdag Crassus cselszövéseibe, miközben a háttérben az ügyesen taktikázó Julius Caesar várja, mikor jön el az ő ideje - s ezzel a császárságé is.

Budapest Töklámpás Fesztivál

Hősök tere, október 29., 19:00

Tököt hozz, ne légy töketlen!!! 19:00 órakor találkozó a Hősök terén. A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat. 21:00 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy. Ez nem csak egy Töklámpás fesztivál! Megkérnek minden résztvevőt, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Ninjabreakz & Signal pres.: A38 Halloween I EVIL NINE (UK) - oldskool set,Palotai,Gemcamp,Adam Dolph

A38 Hajó, október 29., 23:30

Találkozás rég látott barátokkal, régi nagy zenékkel egy különleges hangulatú estén Budapest legjobb klubjában, az A38-on! Tom Beaufoy és Pat Pardy először 1998-ban egyesítették tudásukat.
Adam Freeland hamar minőségi DJ/producer duóként azonosította őket, és aláírta őket Marine Parade kiadójához. Azóta minden kiadványuk megkülönbözteti az Evil Nine-t olyan újítóként, akik nem hajlandók beleolvadni a szcénába, zenei ízüket számos hatásból merítik, beleértve a post punkot, italo-discot, elektrot, techno-t vagy a hip-hopot.