Rengeteg izgalmas infó szivárgott ki az Az 2-ről!

Pár nap alatt 200 milliót kaszált az első rész, a gyerekek mellett sztárokkal jönne a folytatás.

Vigyázat, spoilerveszély!!!

A múlt heti bemutatója óta 200 millió dollárt kaszált az új Az, így nem is csoda, hogy minden filmes oldal bohócos cikkeket ír, és most már az is ismeri Stephen King és Pennywise nevét, aki az utóbb 40 évet a csatornában töltötte! Be is jelentették az Az 2-t, amiben a felnőtteknek kell legyőzni gyerekkoruk rémét, a gyilkos bohócot – de ez persze már eleve sejthető volt, hiszen King eredeti, 1000+ oldalas ikerregényéből most még csak azok a fejezetek lettek feldolgozva, amelyekben a kisvárosban bringázó kölyökcsapat szerepel.

Az Az 2-ről egyelőre ezeket lehet tudni:

  • Pennywise, a gyilkos bohóc képében randalírozó túlvilági entitás él és virul, mert a gyerekek csak meggyengítették.
  • A második rész 27 évvel az első után fog játszódni, tehát nagyjából 2015 tájékán.
  • Az első rész közönségkedvenc gyerekcsapata a másodikban is fel fog tűnni, a felnőtt szereplők visszaemlékezős jeleneteiben.
  • Andres Muschietti rendező testvére, Barbara Muschietti producer bevallotta egy interjúban, hogy konkrét szerződés még nem született a folytatásról a gyártó New Line Cinema és Warner Bros. stúdiókkal, de már készül a forgatókönyv, és megkezdték a gyártáselőkészítést is. Pedig a minél előbbi forgatás fontos lenne, hiszen a tizenéves gyerekszereplők pont ebben az életkorban nőhetnek nagyot szinte fél éven belül.
  • Nincs még hivatalosan bejelentve, hogy melyik híres sztár melyik felnőtt gyerekszereplőt fogja alakítani. A tinisztárokat viszont megkérdezték, kinek örülnének: a Beverlyt alakító Sophia Lillis például azt szeretné, ha Jessica Chastain lenne az idősebb énje, a hősszerelmes duci könyvmoly megformálója, Jeremy Ray Taylor Chris Prattet látná szívesen a filmben.
  • És ha már duci könyvmoly: King regényében a fekete srác, Mike Hanlon volt a nagy helytörténész, aki felnőttként Derry könyvtárában melózva is folyton Pennywise után kutatott, sőt, ő volt az, aki visszahívta a városba 27 évvel később a barátait, hogy újra legyőzzék a gyilkos bohócot. Muschietti azt nyilatkozta a karakterről, hogy az ő verziójában is könyvtáros lesz belőle felnőttként – de az egész későbbi életútja sötétebb és komorabb lesz: a régi barátok egy drogos emberi roncsként találnak rá. Az új verzióban nem fogja mániákusan keresni az összefüggéseket a régi derry-i gyilkosságok között, hanem megszállottan Az végleges elpusztításának lehetőségei után nyomoz, ez viszont annyira felőrli az elméjét, hogy már csak a drogokkal tudja elviselni az őrületet.
  • Az eredeti regényben a gyerekek egy régi indián rítus segítségével tudták meg, hogy Az egy ősi, gonosz entitás, és Pennywise csak az egyik alakja. Ez a szeánsz kimaradt az új filmből, az innen származó infókat pedig a rendező a tűzbe révedező, drogos Mike látomásain keresztül fogja beadagolni a nézőknek, vagyis lényegében Mike egyedül végezte el a 27 évnyi szünet alatt a fura füveivel az indián szertartást.
  • A barmicvójára készülő zsidó srác, Stan Stephen King regényében és az 1990-es tévéváltozatban is megölte magát, mert felnőttként nem akart újra szembe nézni Pennywise-zal. Ez az Az 2-ben is így lesz: ezt készítette elő az a jelenet, amikor megelevenedett a festmény, és később az, amikor Pennywise majdnem leharapta Stan fejét a csatornában. Muschietti új verziójában ez egy akkor trauma volt a fiúnak, amilyet soha többé nem akar átélni.
  • Már biztos: a második részben is Bill Skarsgard lesz Pennywise.

A cikkhez felhasznált források: Entertanment Weekly, Looper, Digital Spy.