Richard Gere uralja a képernyőt - 5 kihagyhatatlan film, amiben láthatjuk a napokban

Alkoholista tévériporter, cinikus sztárügyvéd, öntelt selyemfiú, hősszerelmes lovag, ír terrorista. Mondhatnánk, hogy az ezerarcú Richard Gere, de ez nem lenne helyes kifejezés, mert a hölgyek azért az egy arcáért imádják. Viszont rengeteg karaktert képes remekül megformálni, és erről mindenki meggyőződhet a következő napokban, ha eltávolítja a csipketerítőt a képernyő elől.

1. Amerikai dzsigoló

A rendező érdeme, hogy hideg realizmussal mutatja be nekünk a Los Angeles-i luxus selyemfiú életét, aki idősödő, gazdag hölgyeket tesz boldoggá testi-lelki értelemben. A fiatal Richard Gere érdeme pedig, hogy annyira hitelesen formálja meg ezt az ellentmondásos karaktert, hogy egyszer együttérzünk vele, másik pillanatban megvetjük. És hopp, befigyel egy gyilkosság is...
(Paramount Channel, November 24., 21:40)

2. Rókavadászat

Gere kései filmje, amelyben annyira jól belebújt a bukott, alkesz újságíró bőrébe, hogy el se hisszük, hogy ez ugyanaz a jóképű fickó, aki dzsigolót is játszott valaha. Ez az újságíró csöppet meg is zakkant a sok háborús tudósítástól, és most épp büntető hadjáratot készül vezetni egy keresett háborús bűnös ellen.
(AMC, November 26., 0:35, 18:30)

3. Az első lovag

Hölgyek figyelmébe ajánljuk elsősorban ezt a filmet, van benne szerelem, szenvedély, kaland, romantika. Kardozós akció filmnek gyenge, de Gere kimaxolja benne a sármos, jóképű lovag szerepét. De azért ne feledkezzünk el partnereiről sem, Julia Ormondról, és Sean Connery-ről.
(SUPERTV2, November 28., 16:15; November 29., 12:10)

4. Legbelső félelem

A sztárügyvédek nem az igazságot szolgálják, csak az esküdteket akarják manipulálni – ez a Gere által megformált cinikus ügyvéd hitvallása a filmben. És mi mégis ennek a tenyérbemászó figurának drukkolunk, mert egy igazán jó színész ezt is el tudja érni.
(Paramount Channel, December 1., 22:00)

 
5. A Sakál

Sittre vágott ír terrorista eddig még nem volt? Akkor most jöjjön az is, mert ilyet is játszott kedvencünk. Tegnap már ajánlottuk, de egy Gere-ajánlóban ott a helye, ha most vetítik. Külön csemege, hogy ebben a moziban Bruce Willis az ellenfele.
(STORY4, November 25., 21:00; November 26., 1:30)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu