Robert De Niro elárulta, melyik volt a legrosszabb forgatási élménye

A Jackie Brown kapcsán nosztalgiázott, de nem Tarantino filmjéről van szó.

A Tribeca Filmfesztivál idén az alapítóját, Robert De Nirót ünnepli egy vetítéssorozattal. Elsőként a Jackie Brownt tűzték műsorra, a Martin Scorsese-től kölcsönkapott 35 mm-es kópiát vetítették, és utána maga Quentin Tarantino rendező beszélgetett a színésszel.

Tarantino azzal kezdte, hogy megdicsérte De Nirót, amiért képes volt komédiát csempészni a "lassú" exfegyencet alakító figura szerepébe. A rendező elmondta, hogy többször is újranézte a filmet, és mindig lenyűgözte De Niro betépett alakítása.

De Niro játszott ugyan a Scorsese-féle A komédia királyában, de már csak idősebb korában kezdett vígjátéki szerepeket vállalni, így a Jackie Brown forgatása idején Tarantinót meglepte, hogy ennyire jó a humora.

Belegabalyodtál a telefonzsinórba, és rájöttél, hogy egy vígjátéki szituációban vagy. Úgy játszottad el, mint egy komikus”

dicsérte a színészt Tarantino, majd felidézte az esetet, amikor Mike Nichols rendező kirúgta De Nirót a soha el nem készült Bogart Slept Here című filmből, arra hivatkozva, hogy nem illik hozzá a komikus szerep. A projektnek aztán 1977-ben Hölgyem, Isten áldja! címmel újra nekifutottak, amiért a De Niro helyébe lépő Richard Dreyfuss Oscar-díjat kapott.

Forrás: Tv2

 

De Niro a kirúgásáról most azt mondja, hogy akkoriban nem volt elég tapasztalata, és hogy ez egy olyan vígjátéki forma volt, ami nem illett hozzá.

"Magamat hibáztatom. Nem tudtam bizonyos dolgokat. Ez egy Neil Simon-féle humor volt, amelyhez egy bizonyos típusú időzítés kell... Egyszerűen nem működött. Körülbelül két hétig forgattam. Ez volt a legrosszabb…”

mesélte a színész, hozzátéve, hogy a karrierje során talán csak háromszor volt ilyen élménye egy rendezővel, amikor érezte, hogy nem tudja őt boldoggá tenni.

Via: Far Out