Sorozat lesz a Viharsziget

Az HBO sorozatot szeretne készíteni Martin Scorsese nagysikerű, Leonardo DiCaprio és Mark Ruffalo főszereplésével készült, Viharsziget című 2010-es pszichothrilleréből, és ki más kapta volna a pilot epizód megrendezésének feladatát, mint maga Scorsese.

Bár a már-már legendás Gengszterkorzó idén véget ér, az HBO és Martin Scorsese munkakapcsolata továbbra is megmarad, Az Oscar-díjas rendező, aki több epizódot is rendezett a sikeres széria számára, nemrég fejezett be egy pilotot egy lehetséges HBO sorozathoz, amely az 1970-es évek New York-jának zenei világát járná körbe, most pedig korábbi filmje, Viharsziget tévés adaptációján dolgozik. A leendő sorozat címe Ashecliffe, amely a filmbéli elmegyógyintézet neve volt, a forgatókönyvet pedig a regényíróként is ismert Dennis Lehane jegyzi majd, aki az „eredeti” mű szkriptjét is írta. Scorsese a pilotot készíti el – és talán további részeket is -, de a jóból Leonardo DiCaprio sem marad ki, a rendező mellett ő lesz a széria egyik executive producere. 

A történet a csatorna közleménye szerint az Ashecliffe elmegyógyintézet múltjával foglalkozik majd, feltárva, “a titkokat és borzalmakat, amelyeket az intézmény alapítói hagytak hátra maguk után, akik a XX. század elején építették fel a kórházat és fejlesztették ki azon gyógyeljárásokat, amelyekkel az elmebetegeket kezelték.” A széria nyilvánvalóan épít az American Horror Story és Steven Soderbergh nevével fémjelzett A sebész hasonló témában elért sikereire, és ezt házasítja majd az A törvény nevében megfelelő szálaival. A kezdésre valószínűleg még kicsit várni kell, mivel Scorsese épp most állt neki legújabb filmje, a Silence tajvani forgatásának előkészítésébe, amely két misszionárius útját követi a középkori Japánban.