SWAT - Különleges Kommandó

Hollywood, csillogás, örök napfény. Los Angeles beragyogja az egész világot. Az amerikai álom megtestesítőjeként lebeg sokak szeme előtt, azonban a város hatóságainak a legkülönfélébb veszélyforrásoktól kell megvédenie a lakosokat. Földrengések, hurrikánok, erdőtüzek és bűnözők.
Épp ezért nem csak a filmes stúdiókban világelsők a Los Angelesi kommandósok, hanem a valóságban is.
Bankrablások, túszejtések, letartóztatások, és különlegesen fontos személyek kisérése jelenti a munkát számukra. Egytől egyig a legjobb utcai rendőrök közül kerültek ki, sokuk múltjában fellelhetünk különféle katonai alakulatokat. Mindig ugrásra készek, bármikor jelezhet a csipogó, csöröghet a telefon, számíthat rájuk a város.

Őket hívták ki egy bankrabláshoz is. Az egység gyorsan felállt, a tetőn keresztül be is küldtek az épületbe egy behatoló csapatot (összesen négy embert).
Főhősünk, Jim Street és társa Brian Gamble feladata, hogy egy szellőzőnyíláson bejutva semlegesítse a bent lévő két gyanúsítottat. Gamble azonban a parancs elhangzása előtt indult meg, és akciója közben meglőtt egy túszt. Jim társ nélkül marad, és hónapokig a fegyverraktárban kell tengődnie.
Egyik nap azonban egy régi harcos, Harrelson őrmester érkezik a SWAT épületébe. Mint kiderül, feladata egy csapat összeállítása, és Jimmel el is kezdik felkutatni a nyilvántartásból kiválasztott járőrüket. Megkezdődik a kemény kiképzés, és hamarosan egy teljesen kész egység vizsgázik egy repülőgép-temetőben. Az első éles akciójuk után belekeverednek egy szöktetési kísérletbe, melyet gyorsan le is rendeznek. Kiderül: egy nemzetközileg körözött bűnözőt akartak kiszabadítani, aki ezután - egy rakás tv kamera előtt - kijelentette: 100 millió dollárt fizet annak, aki kiszabadítja. A média szokásos ocsmány módján körbefröcsögi ezt, így eljut minden egyes los angelesi maffiózóhoz, terroristához a felhívás, akik természetesen mindent megtesznek, hogy övék legyen a dicsőség. A csapat feladata pedig - ki gondolná - az, hogy megakadályozzák a szabadulását.

A SWAT egy hollywoodi akciófilm, ami mégis különbözik az átlagostól. Figyeltek a részletekre, arra, hogy a néző tényleg azt mondhassa: igen, ez lehetséges. A filmben szereplő felszerelések, fegyverek egytől egyik azonosak az életben használtakkal, még az angol szövegben hallható szavak is a szakterminológiának felelnek meg (nem tudom milyen lesz a szinkron, de remélem hozzáértő ember kezébe adják). Belevették a szokásos elemeket is, az üvöltő zenét, a meglepetéseket, és ismét láthatjuk a kommandós szerepében Michelle Roudrigezt is. Érdemes lesz elmenni megnézni.