Szent Szombat

A gusztusos nap megérekezett! A Strandon megy a fesztivál, Budapesten meg a fő szent napját ünneplik, illetve, elkezdik. Aztán napokig tart a nap. Minifesztiválok a nagyban, amerre mész a fővárosban! Vidéken is tolják a buliszekeret, mindenki használja ki az iskolakezdés előtti utolsó hétvégéket az erőmerítéshez!

Hősök Útja

Tóth Árpád sétány, augusztus 20-21.

Hét magyar hős hét hősies döntésének története az elmúlt 1000 évből. A Hősök Útja programsorozat keretein belül a Hadtörténeti Múzeummal karöltve hagyományőrző csoportok és színészek előadásait tekinthetik meg a kilátogatók a Tóth Árpád sétányon, egész nap.

Divat & Design Fesztivál

Bálna Terasz, augusztus 20-21.

Hangulatos, inspiratív közösségi tér, ami kreatív és értékteremtő programoknak ad otthont kortárs magyar divat-és formatervezők közreműködésével. A Divat & Design Fesztivál keretein belül a látogatók számos kézműves foglalkozáson, fenntarthatósági programokon, figyelemfelkeltő kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt magyar tervezők bevonásával.

Road Movie Live

Műegyetem rakpart, augusztus 20-21.

Ingyenes élő koncertek a Műegyetem rakparton a hazai zenei élet legismertebb sztárjaival. A Road Movie keretein belül a legnépszerűbb hazai zenekarokat és előadókat kérték fel a program megálmodói, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, utcák, terek, városok vagy éppen régiók elevenednek meg.

Kettőnégy Fesztivál

Budapest Park, augusztus 20., 16:00

Augusztus 20-án két színpados punk rock/hardcore fesztivál a Budapest Parkban! Fish!, The Grenma, Insane, The Idoru, Petofi, Satelles, Host: Kettőnégy stáb...

Szalóki Ági közel 20 év alatt öt szólóalbumot készített felnőtteknek. Ezek alatt az évek alatt gyerekzenekarával több mint 600 koncertet adott Magyarországon és a határon túli magyarok közösségeiben. Az augusztus 20-án bemutatásra kerülő album az ötödik gyerekeknek szóló lemeze. Ági és zenésztársai az albumon a magyar és beás népdalfeldolgozások, énekelt versek mellett a régi korok zenei világába vezetik el a gyerekeket.

Sabaton | Avatar | Dynazty |

Megérkezett a Sabaton koncert új időpontja és helyszíne: a 2022 márciusán elmaradt turnédátumot a lehető leghamarabb, már nyáron, egy hatalmas ünnepi bulival pótolja a zenekar augusztus 20-án a BARBA NEGRA szabadtéri színpadán, melyre érvényesek a korábban megváltott jegyek! A szervezők a zenekarral együttesen arra a döntésre jutottak, hogy a koncert megvalósításának legbiztosabb módja, ha azt nyárra időzítik.

Oláh Kálmán Jr. először édesapja nyomdokain haladt, zongorázni tanult, majd tizenkét éves korában kezdett el szaxofonozni. Formációjával a post-bop stílusban érzi magát a legotthonosabban. Az est alkalmával elsősorban a Jam Session-ök hangulatához leginkább illő jazz-standardeket szólaltatják meg.

Funkyzeit Yacht Party x Caché Life Records

Pontoon, augusztus 20., 22:00

Hagyományörző ünnepi funkparádét hírdetnek a kedvenc városi giga yachton, nem mással mint a New York-i barátokkal, a Caché Life Records-al. Menjetek és részesüljetek egy autentikus fejedelmi élményben, ahol a keleti és nyugati vibeok totális sync-ben vannak.