Szerdai ajánlatunk

Mai ajánlókat elsősorban azért állítottuk össze, hogy az unalomtól senkinek se kelljen megennie a képen látható összes édességet. Helyette inkább böngészgessetek itt! Scroll down!

Dupla expozíció | Haris Lászlóval és Bán Andrással

Műcsarnok, június 16., 16:30

A Dupla expozíció című programon Haris László fotóművész és Bán András műkritikus kötetlen beszélgetés keretében kínálnak tájékozódási pontokat A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021 tárlat felfedezéséhez.


Terasz Live – Villon Trió

Esernyős, június 16., 18:00

A Villon Trió saját dalai életünk olyan dolgairól szólnak, melyek nap mint nap körülvesznek bennünket, a megzenésített versek pedig könnyed szórakozást nyújthatnak a hallgatóságnak. A belépés ingyenes!


Preraffaeliták – A textúra művészei

Online, június 16., 18:30

A preraffaeliták legjellegzetesebb festményeit szemlélve két dolog biztosan felkelti a néző figyelmét: az egyik dekoratív túlzsúfoltságuk, a másik térbeli mélységük szembeszökő hiánya. Az előadás azt az állítást igyekszik alátámasztani, miszerint a preraffaelita képek eszményképe nem a valóságra nyíló ablak vagy azt visszaadó tükör, hanem az önmaga textúráját sosem leplező (középkori) faliszőnyeg.
Keresztes Balázs előadása.


A fajok eredete

Szkéné Színház, június 16., 19:00

Darwin azonos című művéből kiindulva egy olyan formai kísérletre vállalkozunk, mely ötvözni próbálja a tudományos ismeretterjesztést a költészettel. Az emberi faj kezdetben molekuláris szinten létezik, majd egyre magasabb anyagi szinten szerveződnek, mígnem, röpke néhány milliárd év elteltével, létrejön a Szellem, és közvetítő anyaga a Nyelv, melynek segítségével az addig gesztikus történetmesélést felváltja az élet létrejöttének verbális elbeszélése.


Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém

B32 Galéria és Kultúrtér,  június 16., 19:00

Képzeljük azt, hogy van valahol egy hely, odabent. Ezen a helyen él Kicsibácsi és Kicsinéni meg Imikém, a bádognyúl, aki igazából… Na mindegy, ez bonyolult, elég annyi, hogy ő is ott lakik velük. Kint épp nincs semmi, legalábbis semmi olyan.


SISI

Nemzeti Táncszínház, június 16. 19:00

A Sisi életéről szóló romantikus regények és filmek után a GG Tánc Eger vezetője, Topolánszky Tamás állítja táncszínpadra a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő, a kezdetben felhőtlenül boldog császárné és magyar királyné, szabadságra vágyó, mégis béklyóban vergődő, gondokkal terhelt, majd a Genfi tó partján váratlanul tragédiába torkolló.


Lear király

Katona József Színház, június 26., 19:00

A 20. század híres Shakespeare-kutatója, R. A. Foakes szerint „a Lear királyt egy ideig még Shakespeare legnagyobb művének fogják tartani, mert egyik tragédiájában sem lehet olyan részletesen hallani a modern világ aggodalmairól és problémáiról, mint ebben.”


Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló estje

MOM Kulturális Központ, június 16., 19:00

Már az ősember is mesélt történeteket a tűz mellett ülve a barlangban. Az élmény azóta is az ösztöneinkben van, de ötezer évvel ezelőtt nem lett volna ennyire komfortos az élmény. Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni. Mi történt azóta a történetekkel? Mit keres a palotás az iskolai Pán Péter musicalben? Milyen messziről látszik az Üveghegy? Melyik a világ legfélelmetesebb filmje, és miért nem felejti el soha az, aki nem látta? Ebből az előadásból minden kiderül, történjen bármi.


Álmok, képek, emlékek - Fülei Balázs zongoraestje

Online, június 16., 19:00

A Zongora-sorozat új kezdeményezésének folytatásaként. A hangversenyen Liszt, Chopin, Ravel, Debussy, Bartók és Kodály műveit hallgathatják meg a zongoramuzsika rajongói. Az exkluzív koncerten megismerkedhetünk a zongoraművész terveivel, az elhangzó művekhez fűződő viszonyáról, betekintést kapunk a művész hétköznapjainak világába is.


Josephine császárné

Erkel Színház, június 16., 19:00

Kálmán Imre ritkán játszott operettje Napóleon és szerelme, Josephine Beauharnais történetét dolgozza föl, sok történelmi ténnyel és költői szabadsággal fűszerezve. Paul Knepler és Herczeg Géza a szereplőket egyfajta Hamupipőke-történetben mutatja be, párizsi bálokkal, itáliai hadjárattal és sok szerelemmel, féltékenységgel és hatalmas (katonai) győzelmekkel tarkítva.


10 éves az In Medias Brass

Pesti Vigadó, június 16., 19:30

A Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar évek óta nagy sikerrel rendezi meg Téli bérlet sorozatát a Pesti Vigadó Dísztermében. Az eredetileg 2020. november 14-re tervezett, veszélyhelyzet miatt elhalasztott program pótló-előadása.


A két pápa

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, június 16., 19:30

Anthony McCarten darabja a lelkiismeret-krízis drámája. Mindkét embert kísérti a bűn érzete: Benedeket azért, mert túlvédelmezi a papjait, Bergogliót azért, mert nem tudta megvédeni követőit a katonai juntától. McCarten a saját aggodalmaikat mondatja ki velük.


Müpa Home LIVE – Wagner-varázs II.

Online, június 16., 19:30

Az érett Wagner termése A bolygó hollandival kezdődik. Ez a mű még nem zenedráma: szerzője „romantikus operának” nevezi. Felépítése alkalmassá teszi arra, hogy keresztmetszetszerűen részleteket szólaltassanak meg belőle. Ez történik ezen az estén: világhírű énekesek a mű néhány fontos pillanatát idézik fel. A szünet után azonban egy vérbeli zenedráma, a Trisztán és Izolda II. felvonása hangzik el. Kétféle műfaj egyazon szerzőtől - Fischer Ádám ihletett vezényletével.


OperaSzerda - Donizetti: Az ezred lánya

Online, június 16., 20:00

Az OperaSzerda-sorozat 2021. június 16-i közvetítésében Gaetano Donizetti népszerű vígoperája, Az ezred lánya legszebb részletei csendülnek fel az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon.


Unortodox Gipsy Fusion

Online, június 16., 20:00

Élő közvetítés a Hagyományok Házából.


Lóci Játszik

Kobuci Kert, június 16., 20:00

Aki egyszer elmegy egy „Lóci” koncertre, az szinte egyből rajongóvá válik, ugyanis a csokornyakkendőről elhíresült csapat fellépésein személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor Lóci játszik.


Ajtai Péter – Mingus! Mingus! Mingus!
BMC - Opus Jazz Club, június 16., 20:00

Ajtai Péter régen dédelgetett álma vált valóra, amikor megalapította a Charles Mingus zenéjét feldolgozó formációját. Mingus esetében egyértelműen olyan zenésszel van dolgunk, aki abszolút felette áll bármiféle műfajiságnak, így nem véletlen, hogy hatalmas tisztelet övezi a jazz különböző szcénáin belül is.


Fidelio Jazz Est: Barabás Lőrinc Live Act

Budapest Jazz Club, június 16., 20:30

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet aktív szereplője, egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára.