Szerdai kint-bent

Talán az esőtől riadt meg, talán a szabadságtól szegény szerdánk, de mindenképp erősödött az online jelenlét megint, ami nem ördögtől való jóság. Ázott bakancsban színházban ülni nem jó, ha inkább otthon. A bátrabbak azonban nyugodtan hallgathatnak már zenét kerthelyiségben, nézhetnek mozit plázatetőn, de én olyat is ismerek, aki az erkélyre ül ki a laptoppal.

Apák napi almaszüret - Mentasárkány mesék 2.

június 17., 10:00

Közös mesehallgatásra és egy kis hozzá kapcsolódó mozgásos játékra invitálja a gyerekeket Mentasárkány, aki ezúttal egy apák napi mesét mond el ovisoknak, melyben Ezüstmancs és Ébentövis kalandjai folytatódnak. Ha szeretnétek csatlakozni a közvetítéshez, akkor ide kattintsatok!

 

Alkossunk együtt! - #várkertmatiné

június 17., 11:00

Minden szerdán 11:00 órakor kézműves-foglalkozással várja a gyerekeket a Várkert Bazár virtuális játszótere, a várkertmatiné. Ebben az időszakban a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek az érdeklődők. A foglalkozások során a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-Dunántúli Regionális Társasága lesz a segítségetekre. A foglalkozásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet  majd követni.

 

Kovácsy Zsombor: Elfekvő

június 17., 17:00

Gyógyítható az egészségügy? A szerzővel Szarka Károly, a könyv szerkesztője beszélget. A könyvbemutatót a Kossuth Kiadói Csoport Facebook-oldala élőben közvetíti.

 

Depresszió. Vagy mégsem?

június 17., 17:45

A depresszió egy végtelenül komoly betegség, ám az emberek nagy többségénél még nem az, aminek titulálják. Jegyvásárlás után hozzáférést kapsz a zárt Facebook csoportba, ahol az előadást megtekintheted és a témával kapcsolatos kérdéseidet felteheted.

 

Terasz Live – Fruzsi & Badman

Esernyős, június 17., 18:00

A nyári koncertek sorát a Terasz Live sorozata nyitja az ismét látogatható óbudai Esernyős teraszán. Elsőként minőségi élőzene csendül fel a legnagyobb pop, soul, funky és jazz előadók slágereivel akusztikus feldolgozásban.

 

Játékszín: Az eastwicki boszorkányok

június 17., 18:00

Az eastwicki boszorkányok Pokorny Liával, Parti Nórával, Lévay Viktóriával és Gáspár Sándorral. A további szerepekben: Szőlőskei Timea és Szegezdi Róbert. Rendező: Bagó Bagó.

 

Muzikum Garden vacsora - Vendég: Louisiana Double

Muzikum Klub, június 17., 19:00

A Muzikum Bisztró belső terasza, a Muzikum Garden június 11-i vacsoraestre vár titeket, amelynek vendége: Louisiana Double. A karanténból kiszabadulva egy igazi élményre vár minden bezártságtól megfáradt érdeklődőt Louisiana Double!

 

Barokk orgonamuzsika Pálúr Jánossal / I.

június 17., 19:30

Először szólal meg az online közvetítéseken a felújított Voit-orgona, amelyen Pálúr János – az Ábrahám Consorttal és kiváló szólistákkal együtt – a két estét betöltő hangversenyen barokk mesterműveket játszik.

 

Karanténestek 68. - Budapesti Fesztiválzenekar

június 17., 19:45

Ezen az estén a budapesti Fesztiválzenekar művészei Hindemith, Niccolo Mestrino, Scubert és Mozart műveiből válogattak.

 

Magashegyi Underground - Holdfényváros / HEY, JUNE!

június 17., 20:00

Négy telt házas szimfonikus koncert után a Magashegyi Underground új műsorral tér vissza a Müpába. A Holdfényváros című koncerten, amely már nevében is kifejezi a zenekar tagjainak kettős, urbánus és egyben romantikus személyiségét, a csapat finom, mégis modern hangszerelésbe csomagolja korábbi és újabb szerzeményeit.

 

Sírpiknik

Veszprémi Petőfi Színház - Színház előtti tér, június 17., 20:00

A Sírpiknik műfaja szerint vígjáték, de elszorul a torok, kicsordul a könny… Rendkívül szórakoztató, miközben a legmélyebb érzéseket mutatja be. Egy vérbő, (tragi)komikus történet, ahol a csalatások és csalások, életrevaló özvegyek, nők és férfiak téblábolnak a maguk bonyolult és remélhetőleg hosszú öregkora felé.

 

Madách Színház: Jövőre veled ugyanitt

június 17., 20:00

„Madách Színház élőben az Ön otthonában” sorozat következő darabja Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében kerül bemutatásra. Ez a produkció is a rendkívüli helyzet jegyében születik, az előadás helyszíne a művészek lakása.

 

Békével jöttünk

Budapest Park, június 17., 20:30

Előadók: Musimbe Dávid Dennis, Lakatos László.

 

Francia rúdugrás

 Miskolci Nemzeti Színház - Nyári Színház, június 17., 20:30

Egy sodró lendületű, és még fülledtebb erotikájú komédia a párkapcsolatokról, a szex titkos szabadkőműveseiről, és magáról a szexről azoknak, akiknek kevés a Káma-Szútra. Egy darab arról, amit még a chatszobában sem mersz megbeszélni, és talán még az is kiderül, hogy milyen küzdősport is az a francia rúdugrás.

 

TRIP WebSzínház // Szilágyi Eszter Anna - Noncoronat

június 17., 21:00

Írói ajánló: A világ lángokban áll. Nem mondom, hogy nézzük meg, mert látjuk, mást se látunk. A reá vetett ’out-of-emberi’ még érdekes lehet, Istennek fennakadt a hangja, vagy mi van, az állítólagos ellenpólusnak szófosása. „Ugocsa non coronat” – hangzott az önérzetes kijelentés Mo-legkisebb vármegyéje szájából, élve az ellenállás jogával, nem járult hozzá a nő-király, Mária Terézia megkoronázásához. Azóta persze sok víz lefolyt a vén Dunán, minden megváltozott. Mország kis sziget a tömeges nemzetek tengerében, midőn amazok eszüket vesztik, emez józan parasztiával magasról tojik a koronára – nem koronázik.

 

KULTIK Terasz nyitás - Emma

KULTIK Terasz, június 17., 21:00

Szabadtéri mozivá alakul a Corvin Plaza tetőterasza! Biztonságos, tágas elrendezéssel nyit a KULTIK Terasz. Június 17-én nyitja kapuit a KULTIK Terasz a Corvin Plaza tetőteraszán, ahol a szabad ég alatt főként premier filmeket mutatnak be. A KULTIK Terasz első vetítésén, Jane Austen imádott komédiáját, az Emma című kosztümös filmjét láthatják. Ezt követően minden este 21 órától ülhetnek be hozzájuk egy jó filmre.