Szerdai online buli

Jó híreim vannak. Míg az internetfa felfedezésére vártam, kaptam az értesülést, hogy immár az internetkézre kell várjak, mert továbbfejlesztették a tervrajzot. Nini, most már egykézen meg tudják mutatni, mi várható a világban szerdán. Hát, jelentem, minden. Csinos emberkoszorú hangszerrel, meg magában egy lány is, bábosok, újságírók, és a hüvelykújnál a hangfalak. Rettentő jó lesz ez a szerda is!

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, január 27.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

A Közel-Kelet tíz évvel az „arab tavasz” után

Online, január 27.,  14:00 

A Külügyi és Külgazdasági Intézet tisztelettel meghívja Önt és a téma iránt érdeklődőket A Közel-Kelet tíz évvel az „arab tavasz” után című online kerekasztal-beszélgetésre. 

Mindennapok misztériuma – online tárlatvezetés Zoom platformon

Online, január 27.,  14:00 

Középkori Magyar Királyság egyik legnagyobb és leggazdagabb díszű szárnyas oltára több évtizedig tartó restaurálási munkálatok után végre újra teljes pompájában tekinthető meg a Magyar Nemzeti Galériában – jelenleg azonban csakis virtuálisan. 

A Holokauszt Nemzetközi Emléknapja- online megemlékezés

Online, január 27.,  16:00 

A Holokauszt Emlékközpont tisztelettel meghívja a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából rendezett online megemlékezésre, amelyet 2021. január 27-én, szerdán tartanak, 16 órai kezdettel.

Minden megoldás érdekel / Online beszélgetés Vince Mátyással

Online, január 27.,  16:00 

Vince Mátyással és Závada Pállal Szegő János beszélget, január 27-én, 16 órától! A Minden megoldás érdekel - A XX. század Magyarországa apróhirdetések tükrében című könyv az újsághirdetések hazai aranykorát idézi, átfogja a teljes XX. századot.

TudásTrambulin #07 - Molnár Szabolcs: A műfaj felszámolása - Schubert: Téli utazás

Online, január 27.,  17:00 

Az e-Trafó 3-3 részes webinar-sorozatban a 20. századi tánc-, színház-, zene-, performansz- és képzőművészet történetéről hallhatnak előadásokat Kricsfalusi Beatrix irodalom- és színháztörténész, Molnár Szabolcs zenetörténész és Rényi András művészettörténész közreműködésével. Fókuszba kerülnek a tér, az idő, a test és a jövőnarratívák kérdései, a társműfajok közötti kitekintéssel. A minikurzusok a Trafó előadásainak értelmezéséhez is segítségül szolgálhatnak.

Egy csésze Európa – Litvánia

Online, január 27.,  18:00 

2021-ben az Európai Unió ifjúsági fővárosa Klaipėda, ezért a menü januárban egy csésze Litvánia.
Bemutatkozik az egyetemi város, amely egyben Litvánia egyetlen tengeri kikötője is. 

Kolibri MobilMesék

Online, január 27.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Kortárs olvasósarok

Online, január 27.,  18:00 

Szerdánként 18 órakor. A sorozat célja bepillantást engedni a kortárs magyar irodalomba. Az Eötvös10 által felkért írók friss írásaikból válogatnak. Mai vendég Pető Péter.

Szolnoki Szigligeti Színház: Nyitott ablak

Online, január 27.,  18:30

Az évad végén egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást a nyitott ablakon keresztül. A Szolnoki Szigligeti Színház online előadása a bérletes nézőinek, melyet egy egyedi kuponkód érvényesítésével ingyenesen nézhet meg.

Sajó Dávid & Flachner Balázs // Popkult és mémjóslás a Biden-érában

Online, január 27.,  19:00 

A narancs embertől ugyan megszabadultunk, de mi lesz így a mémekkel? Milyen kultúrát termelt a Trump-korszak, és milyn popkult várható a Biden-kormány alatt? Ilyen és megannyi más kérdésre keresik a választ az eheti Akutban a Telex újságíróival, Sajó Dáviddal és Flachner Balázzsal! Az Akut a Marom Online Csatorna közéleti politikai műsora Kékesi Márk műsorvezetésével.

Mynea – OMC live session

Online, január 27.,  19:00 

Mynea már gyerekkorában a zene szerelmesévé vált, hiszen rendszeresen látta édesapját, Magyarország egyik legismertebb DJ-jét, Sterbinszkyt a stúdióban dolgozni és többször elkísérte fellépésekre is. Számos műfajban jól érzi magát, otthonosan mozog az EDM-ben, a trapben, a hardstyleban, a houseban, a psyban és a technóban is. Igazi energiabomba, amikor színpadon van, imád showt csinálni és együtt bulizni a közönséggel. 

Müpa Home LIVE - Budafoki Dohnányi Zenekar, vez.: Guido Mancusi

Online, január 27.,  19:30 

A ZenePlusz sorozat soron következő hangversenyében a „Plusz” ezúttal az online közvetítés, hiszen a tervezett táncos produkciónak nem kedveznek a pandémiás szigorítások, de a terveknek megfelelően a zenekar első vendégkarmestere, Guido Mancusi vezényli a hangversenyt.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vez.: Vajda Gergely

Online, január 27.,  19:30 

20. századi imádságok és könyörgések Henryk Górecki (1933–2010) ahhoz a lengyel zeneművész generációhoz tartozik, mely erőteljes, markáns, radikális stílusával az 1960-as évek elején felhívta magára a nemzetközi zenei élet figyelmét. 

Vendégségben Önnél - Kamarakoncert a Nemzeti Filharmonikusokkal

Online, január 27.,  19:30 

A személyes találkozásig a Nemzeti Filharmonikusok minden héten új, ingyenesen megtekinthető online kamarazenei koncerttel jelentkezik honlapján és Facebook-oldalán.

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Petőfi Sándor - Úti levelek

Online, január 27.,  20:00 

Petőfi Sándor Úti levelek Kerényi Frigyeshez című művéből szerkesztette és előadja: Csadi Zoltán. Petőfi Sándor húszas éveinek elején merész vállalkozásra szánja el magát, otthagyja biztos kenyérkereső állását a Pesti Divatlapnál, és hosszabb felvidéki majd erdélyi utazásra indul. Ennek emlékét őrzi két naplója az Úti jegyzetek és az Úti levelek. 

Magyar Állami Népi Együttes - Összetartozás - Kárpát-medence antológia

Online, január 27.,  20:00 

Az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes nagysikerű előadásainak (Kincses Felvidék, Megidézett Kárpátalja, Kolozsvári piactéren, Ezerarcú Délvidék) tematikus válogatása a Kárpát-medence antológia, amely azt a Bartók által megfogalmazott igazságot erősíti, miszerint az itt élő népek művészetének évszázadokon átívelő kölcsönhatása egyetemes, elválaszthatatlan kultúrát hozott létre. 

Save The Vinyl - Dj Pipedome

Online, január 27.,  20:00 

Az idén 20 éves Syrup.hu és az underground Dj-k körében kedvelt Nemdebár szervezésében, az Edenred támogatásával online Dj mix sorozat indult. A Save The Vinyl DJs sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat. A szakmai stáb által beválogatott 20 mix, 2021. január 18-tól egy hónapon keresztül, minden hétköznap, este 8 órától kerül adásba.

Rising Stars Digital - Müpa Home – Jess Gillam

Online, január 27.,  20:30 

Az idén huszonkét éves Jess Gillam elnyerte a Classic Brit Award elnevezésű díjat, emellett ő volt az első szaxofonos, aki a BBC Young Musician verseny történetében eljutott a megmérettetés döntőjébe. Szenvedélyes és elkötelezett játékosa hangszerének. Már tizenöt évesen TEDx előadást tartott a szaxofonról - a bemutatót azóta a YouTube-on több mint százezren tekintették meg.