Szerdai online piknik

Nem tudom, mikor fotóztak le, de valóban így rettegtem az íróasztalomnál, félve, hogy nem találok mára majd programokat. Persze, azt már nem dokumentálták, ahogy megörültem az események sokaságának. A szokásos heti rendezvények mellé felsorakozott még jónéhány, a világ összes témaköréből. Na jó, egy kicsit kevesebb. Én magam a törököset, meg a kriminálisat fogom sasolni, bár már most viszket a klikkelő ujjam a többi után is!

Rumini

Online, április 21.,  8:00

A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni.

Startup Safari 2021 BUDAPEST

Online, április 21.,  9:00

3 nap, 100 előadás, workshop és meeting, 6 tematikus útvonal! Találkozzatok az online térben egy szuper innovatív platformon, ahol valós lehetőséget biztosítanak NEKTEK a networkingre, a találkozásokra és az interakciók széles palettájára - egymással, a legmenőbb szakemberekkel és a legnagyobb befektetőkkel!

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, április 21.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Matek Maraton 2021

Online, április 21.,  13:00

Kedves érettségi előtt álló diák! Te is izgulsz már a matek érettségi miatt? Vannak még kérdőjelek számodra a matematikában? Félsz, hogy a vizsgastressz miatt nem fogsz majd valamire emlékezni? Kevés motivációd van a készüléshez a négy fal között? Pánikra semmi ok, tudják számodra a megoldást!

A beszéd mint ujjlenyomat? - A kriminalisztikai fonetika lehetőségei és korlátjai - 3. TDK fórum

Online, április 21.,  17:00

Mindannyiunk hétköznapi tapasztalata, hogy ismerőseinket hangjuk alapján felismerhetjük, anélkül, hogy látnánk őket. Felmerül a kérdés, hogy vajon a szavak, mondatok jelentésén túl milyen információtartalma van még a beszédnek. Az előadás során körbejárják, milyen egyéni tulajdonságok tükröződhetnek a beszédben, a fonetikus hogyan kutatja ezeket az összefüggéseket, és ezekkel az eredményekkel hogyan segítheti az igazságügyi hangszakértő munkáját.

Kanapé pitch & befektetői találkozó Vol. 34 - Startup Safari

Online, április 21.,  17:00

Az április 21-i harmincnegyedik Kanapé Pitch eseményükre, amely a 2021-es Budapest Startup Safari keretében kerül megrendezésre, 2 kiemelkedő angyalbefektetőt és 2 menedzsert hívtak meg, hogy megosszák tudásukat.

Török kor - Mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák, izgalmas párviadalok

Online, április 21.,  17:00

Ismerje meg a végek életét, a korszakot irányító, nagyhatalmú személyeket és a fordulatos eseményeket az online tárlatvezetés alkalmával. A tárlatvezető a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig kalauzolja az érdeklődőket az online térben.

Kína útja a csúcsra - RandomArcok III.

Online, április 21.,  17:30

Rendhagyó webináriummal jelentkezik a RandomArcok, ugyanis ezúttal az előadásuk egyik témáját Te választhatod ki! Kína megállíthatatlanul növekszik, ezzel folyamatosan fenyegetve az Amerikai Egyesült Államok versenyelőnyét, főleg a technológiai szektorban. A webinárium során a RandomArcok a kínai gazdaság növekedési kilátásairól beszélgetnek.

A pokol bugyrai... "Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban

Online, április 21.,  17:30

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás teszi elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé. 

Dúdoló Navratil Andreával - ONLINE

Online, április 21.,  17:30

Kéthetente szerdánként Dúdoló az S4-ben - gyertyafényes népdaléneklés Navratil Andrea vezetésével, mindenkinek, aki szeret énekelni, és szívesen tanulna új népdalokat!

Online, április 21.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

R-beszélgetés: Mácsai Pál

Online, április 21.,  18:00 

Mácsai Pállal Csáki Judit beszélget.

Esti online tárlatvezetés: A Magyar Nemzeti Galéria remekművei

Online, április 21.,  18:30 

Munkácsy Mihály, Paul Gauguin, Szinyei-Merse Pál, Claude Monet. Az online tér adta lehetőségekben együtt a festő óriásokkal! A vezetés során beutazhatod Magyarországot, Európa egy részét és egzotikus vidékekre is eljuthatsz, mindezt a lehető legbiztonságosabban!

Világhazafiak #7 - Bodó Viktor & Kovalik Balázs

Online, április 21.,  19:00 

Magyarok. Nem (csak) Magyarországon dolgoznak, nem (mindig) itt élnek. Az egyiknek a szó az eszköze, a másiké a kép, a zene, a mozdulat, a test. Az egyik magánéleti, a másik politikai okból költözött el, az egyik kétlaki, a másik ritkán látogat haza.

Concerto Budapest és a Keller Quartet

Online, április 21.,  19:00

Az egyik legnagyobb magyar zeneszerző művei kiváló hazai művészek tolmácsolásában! Április 21-én a Concerto Budapest és a Keller Quartet Bartók estjét közvetítik Székesfehérvárról, a Vörösmarty Színházból. A hangverseny a megszokott módon 19 órakor kezdődik és megtekinthető a Filharmónia online felületein.

Classicus Ensemble és Harcsa Veronika

Online, április 21.,  19:30 

Dalciklus, melodráma, monodráma, színház, a szélsőséges önkifejezés számára végtelen lehetőségeket biztosító mélylélektani utazás. Schönberg korszakos és elavulásra képtelen remekműve, a Pierrot lunaire huszonegy dalával szerencsére mostanában gyakrabban találkozhatunk. A műfaji korlátokat és saját határait is szívesen átlépő Harcsa Veronika új fejezetet nyit a mű hazai előadástörténetében: jazzénekesnő még nem vállalkozott e hallatlanul összetett darab előadására.

Vibratone Quartet

Online, április 21.,  20:00

A zenekar megalapításának gondolata régi vágya volt a zenekarvezetőnek, sőt az egész zenekarnak. A pandémiás időszak alatt meg is született az új formáció teljes zenei anyaga, melyet első ízben a Budapest Jazz Clubban hallhat a közönség.

Élő Csillagászat – Kiss Lászlóval

Online, április 21.,  20:00 

Folytatódik a virtuális űrséta, a szerda esti Élő csillagászattal a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. "Utazzunk messze a képzeletünk és az előadás segítségével, pillantsunk bele a világűr titkaiba a mindenki számára érthető előadáson."

Online, április 21.,  21:00 

Friss hírek és újdonságok, pénzcsináló marketing tippek, Top 10 listák, marketing #fail... hogy híresebb és gazdagabb legyen a céged mint ahogy a legvadabb álmaidban elképzelted! Szerda esténként Wolf Gáborral.