Szerdai szabad szabadozni

Beütött a lazítás a főbb városban is, csak a kultúra nem lazít, egyáltalán! Gyerek, felnőtt, vájt fül és éles szem, egyre megy, mind megkapja a magáét! Azért a könnyítés is megmutatkozik a programokon, főleg koncerteket kapunk a hét közepére, és lehet lassan kiszállingózni a zene szárnyán a szabadba is.

SZJA BEVALLÁS  UTOLSÓ NAPJA!

május 20.

Hogy el ne felejtsük!

 

Csimotaságok

május 20. 9:00

A Csimotaságok sorozat elérhető kéthetente szerda délelőttönként a Kozák téri Közösségi Ház  Facebook-oldalán. Kisgyermekes szülőknek ajánlják, hiszen a program kiemelten a gyermeknevelésre fókuszál. Május 20-án a sajátos nevelési igényű gyerekekről lesz szó. LINK  

 

Szegedi Nemzeti Színház: A kör négyszögesítése 2. rész

május 20. 10:00

Szegezdi Róbert vezetésével Valentyin Katajev A kör négyszögesítése című művéből készült hangjáték a Szegedi Nemzeti Színházban. Az elmúlt időszakban számtalan versmondást, meseolvasást, előadást hallhatott és láthatott az interneten a közönség, a színdarabból készült hangjáték azonban újdonság az online kínálatban.

 

Otthoni papírszínházas mesélés Mentasárkánnyal - A kiskondás

május 20. 10:00

Közös mesehallgatásra és egy kis hozzá kapcsolódó mozgásos játékra invitálja a gyerekeket Mentasárkány, aki ezúttal A kiskondás című papírszínházas mesét meséli el a Csimota Könyvkiadótól. Ha szeretnétek csatlakozni a közvetítéshez, akkor ide kattintsatok!

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 20. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Alkossunk együtt! - #várkertmatiné

május 20. 11:00

Minden szerdán 11:00 órakor kézműves-foglalkozással várja a gyerekeket a Várkert Bazár virtuális játszótere, a várkertmatiné. Ebben az időszakban a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek az érdeklődők. A foglalkozásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet  majd követni.

 

Élő Zumbini - Táncos Mozgásfejlesztő Otthon

május 20. 11:00

A Zumbini Hungary Facebook-oldalán keresztül a következő egy hónapban minden szerdán 11.00 órakor élőben táncolhattok, ugrálhattok, zenélhettek a nappaliban. Már 1 éves kortól ajánlható egészen kisiskolás korig minden gyermeknek, kicsiknek szülői segítséggel, nagyobbaknak akár teljesen önálló elfoglaltságként. LINK. 

 

Erdős Virág a karanténban! Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

május 20. 16:00

Május 20-án 16 órakor, Erdős Virág író, költő lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl.

 

Énekeljünk Otthon Szvorák Katival! // #Kultdallam 6. alkalom

május 20., 17-17.05h

Akkor szép az erdő… Egy diószéni moldvai népdallal vár ezúttal az online énekórán Szvorák Katalin énekművész. A Kultdallam – online énekórákra minden hétfőn és szerdán 17 órakor lehet bekapcsolódni a Szentendrei Kulturális Központ Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Iratkozzon fel a virtuális énekórákra!

Love of Things x Havizaj: Invocating Streams of Joy

május 20. 17:00

Hallgasd a Lahmacun radio élő közvetítését! A fesztivál a Gólyát és a Kazán csoportot támogatja.

 

Kamasz szemmel

május 20. 17:00

"Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.” - tartja a mondás, de persze balgaság lenne komolyan venni... A Kamasz szemmel című programsorozat szerkesztésében tinédzserek is részt vesznek, hiszen ki tudná jobban, hogy mi is zajlik a lelkük mélyén, mint ők maguk - jelenlétükkel talán könnyebben megértik a felnőttek is, hogy mi mozgatja őket. Ez a meghatározó korszak sok szülőnek okoz fejtörést. A program segít meglátni a fényt az alagút végén. Elérhető kéthetente szerda délutánonként a Kozák téri Közösségi Ház Facebook-oldalán.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 20. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

LOL Piknik LIVE

május 20. 18:00

Karakterei csalafinták, akik boldogan élnek, míg meg nem halnak. Kedvenc helyszínei az elragadó kisvárosok, ahol te is szívesen leélnél egy életet a nagy Ővel. Könyvei abbahagyhatatlanok, mint a roppanósan omlós csokis keksz. Mozdulj ki a virtuális LOL-piknikre!

 

Stream! / Juhász Anna POP#4 / Durica Katarina, Borbély Alexandra

május 20. 19:00

A májusi műsorban Juhász Anna vendégei: Durica Katarina író, újságíró és Borbély Alexandra színésznő.

 

Első Magyar Karantén-Színház - Németh Dóra - Később beszélünk?

május 20. 19:00

Általános párkapcsolati problémák egy különleges történelmi helyzetben. A fiú Párkányban, a lány Budapesten. A fehér kenyértől az online erotikáig. De hogyan tovább, ha egyszer vége lesz ennek az egésznek?

 

Erkel és Liszt népszerű dallamai Medveczky Ádámmal

május 20. 19:30

Erkel és Liszt népszerű dallamai és a 18-19. századforduló legnevesebb csellistájának versenyműve a 165 éves Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara ünnepi koncertjén.

 

Bartók és a Balkán

május 20. 19:30

A balkáni népzene különös ritmusai, régi évszázadok emlékét őrző dallamai nemcsak a folklorista, hanem a zeneszerző Bartók Bélára is óriási hatást gyakoroltak. A délszláv zenét játszó Söndörgő együttes, valamint a Kelemen Kvartett segítségével most mi is rácsatlakozhatunk a Délvidék inspiráló erőterére.

 

Karanténestek 48. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 20., 19.45h

Haydn, Franz Strauss, Beethoven és népzene - ezt kínálják a mai estére a Budapesti Fesztiválzenekar művészei. Kapcsolódjatok és hallgassátok a koncertet!

 

Support BPM! - SupraUniversum @Szimpla Kert

május 20., 20h

A Szimpla Music stábja nagy örömmel ad lehetőséget a SupraUniversum zenekarnak, hogy a kultúra, a zene, továbbra is összekössön minket! Ha tehetitek, támogassátok majd közvetlenül a zenekart a Youtube streamen található linken.

 

május 20. 20:00

Gerlóczy Zsigmond sokoldalú és kivételes tehetségű zenész. A 24 éves zongorista-zeneszerző-énekesnek ez lesz az első önálló estje a Budapest Jazz Clubban, ahol teljesen szabad rögtönzések mellett a készülő - legelső - lemezről is hallhatunk majd egy-két témát. A koncertet ingyenesen közvetítik a Budapest Jazz Club facebook-oldalán.

 

Brno Contemporary Orchestra

május 20. 20:00

Brno Contemporary Orchestra, vezényel: Pavel Šnajdr, Milan Paľa (hegedű), Pascal Dusapin: Quad (in memoriam Gilles Deleuze), Erkki-Sven Tüür: Oxymoron, Jan Ryant Dřízal: Dühöngés a szívben (a mű világpremierje a Prágai Tavasz fesztivál keretében)

május 20. 20:00

"HAMAROSAN" video party sorozat a Lupa Facebook oldalán.

 

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu