Szerdán az online

A speciális röntgenfelvételen az látszik, ahogy az internet belemegy a tabomba, végeláthatatlanul, amire szüksége is van a rengeteg program miatt. Mindegyik hatszögben van valami! A színházhatszög után mese jön, múzeum és zene, meg az okosság zabolátlan. Jó, hogy ezt így lefotózták, mert könnyebben tudok választani a hét közepi kavalkádból.

Rumini

Online, február 24.,  8:00

A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni.

Nők a kamera mögött

Online, február 24.,  9:00

A közeledő nemzetközi nőnap jó apropóval szolgál, hogy női rendezők kevésbé ismert alkotásait ismerje meg a magyar közönség. A Francia Intézet válogatásában három játékfilm és egy dokumentumfilm érhető el február 24. és március 10. között. A játékfilmekhez magyar felirat is választható, minden alkotás ingyenesen, regisztráció nélkül tekinthető meg.

Műtárgylesen - Márk Lajos Bajor Giziről készült olajfestménye

Online, február 24.,  9:00

Az új ismeretterjesztő sorozat beszélgetései az OSZMI gyűjteményének egy-egy kiválasztott darabja köré szerveződnek. A program célja a műtárgyak népszerűsítése, azok minél több oldalról való megközelítése és láthatóvá tétele. Ez alkalommal Márk Lajos (1867-1942) festő, grafikus Bajor Giziről készült alkotása az esemény főszereplője, mely a Bajor Gizi Színészmúzeumban a színésznő emlékszobájában tekinthető meg.

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, február 24.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Vasarely és a színek

Online, február 24.,  11:00

Victor Vasarely számára a színek és azok egymásra gyakorolt hatása rendkívül fontos volt. Saját forma- és szín kelléktára, a Plasztikai egység segítségével kódolta képeit, ezáltal egyszerűbben reprodukálhatóvá váltak. Az egy órás interaktív vezetésen megismerhetitek Vasarely színkontrasztjait, a színek kapcsolatát és néhány játékos kísérletben is részt vehettek.

TudásTrambulin #11 - Kricsfalusi Beatrix

Online, február 24.,  17:00 

A 3 x 4 részessé bővült webinár-sorozatban a 20. századi tánc-, színház-, zene-, performansz- és képzőművészet történetéről hallhatnak előadásokat Kricsfalusi Beatrix irodalom- és színháztörténész, Molnár Szabolcs zenetörténész és Rényi András művészettörténész közreműködésével. Fókuszba kerülnek a tér, az idő, a test és a jövőnarratívák kérdései, a társműfajok közötti kitekintéssel.

Nők és lakhatás - kiadványbemutató és beszélgetés

Online, február 24.,  17:00 

A “Nők és lakhatás” kiadvány azt járja körül, hogy a lakhatási válság miért érinti a nőket különösen hátrányosan, hogy ma Magyarországon milyen, speciálisan nők számára elérhető lakhatási megoldások vannak, és hogy milyen módon lenne érdemes a különböző lakhatási formák körét bővíteni, hogy azok speciálisan a nők - azon belül pedig a fokozottan sérülékeny női csoportok - szükségleteire is tudjanak válaszolni.

Kanapé pitch & befektetői találkozó Vol. 30.

Online, február 24.,  17:00 

A Tőkeportál Kanapé Pitch sorozatának következő epizódjában is 2021. február 10-én! Ismerd meg a befektetés-célú kampányokat és légy a sikerük részese! Segítsd a támogatás-célú kampányokat, hogy együtt jobbá tegyék a világot!

Deák Kristóf x STARTart

Online, február 24.,  17:00 

Deák Kristóf Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, vágó, forgatókönyvíró és filmproducer. A Mindenki című film rendezője, amely 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

Kolibri MobilMesék

Online, február 24.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Online tárlatvezetés a Málenkij Robot Emlékhelyen

Online, február 24.,  18:00 

A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás segítségével tette elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővéa múzeum. A látogatókat úgy vezetik végig a Málenkij Robot Emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnák végig. A program a ZOOM felületén keresztül valósul meg. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jazz elvitelre - Tálas Áron Trio

Online, február 24.,  18:00 

Áron egy évig Bázelban dolgozik: Focusyear-nek hívják a projektet. Emiatt ritkán látjuk az utóbbi időben Pesten.

Megrajzolt földrajz: Izland - Virtuális Kulturális Túra

Online, február 24.,  18:00 

A világ szépségeinek és értékeinek egy különlegesen letisztult, folyamatosan újjászülető, természetes fókuszpontja Izland, amely méltán szerepel sok utazó bakancslistáján. Az itt megtapasztalható természetes és kulturális környezet laikus szemmel is lenyűgöző – de vajon hogyan látja és örökíti meg mindezt olyasvalaki, aki egyszerre járja a vidéket idegenvezetőként, fotográfusként és rajzolóként?

Egy csésze Európa – Finnország / Lahti

Online, február 24.,  18:00 

Idén a finn Lahti Európa Zöld Fővárosa, ezért a februári menü: egy csésze Finnország. Korábban a 180 ezer tó országának egyik legszennyezettebb tava volt a Vesijärvi Lahtiban. Ennek a tónak a  kitisztításával kezdődött a hetvenes évek közepén az a folyamat, amelynek során az egykori szennyező ipari városból zöld oázist kreáltak az ottlakók.

Rippl-Rónai József és a századforduló művészete

Online, február 24.,  18:30

Rippl-Rónai József a modern magyar festészet egyik legismertebb alakja. Hogyan jutott el az ifjú művész Kaposvárról Munkácsy Mihály műhelyén át a legnagyobb Párizsi szalonokig? Ha csatlakozol az online tárlatvezetéshez, azt is megtudhatod, hogyan lett Rippl-Rónai a szecessziós törekvések egyik legfőbb képviselője.

Kőműves Kelemen

Online, február 24.,  18:30

„Alkotni születtünk erre a földre, nemcsak megélni szép napokat.” Ez Kőműves Kelemen hitvallása, amelynek jegyében az épülő Déva váráért hajlandó feláldozni a legdrágábbat számára: a feleségét. De vajon mennyire tartós és áldott az eredmény, ha az ára egy ártatlan ember élete? 

Mesélő Online - rendhagyó storytelling foglalkozás

Online, február 24.,  19:00 

Mi ez? A MESÉLŐ egy storytelling foglalkozás. Egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők egy adott témából inspirálódva oszthatnak meg egymással történeteket színházi játékok segítségével.

Oberfrank Réka: TOP X VOL.1. Dear 21st century!

Online, február 24.,  19:00 

Az előadás inspirációját az internet és a közösségi média által keltett jelenségek adják. Tudásunk, informáltságunk fő forrására reagál a darab. A behálózottság absztrakt megjelenítésén át feldolgozott munka az információs dömpinget, a 21. században egyértelműen látható trendeket, figurákat, tapasztalt élményeket követi nyomon. Az előadás összesűríti, mozgással, humorral, érzékenységgel dolgozza fel azokat az érzeteket, amelyekben ma élünk. 

Sleep Ritual - iamyank Live Ensemble // OMC live session

Online, február 24.,  19:00 

Az OMC Live Session keretein belül a zenekar, grafikus kották és saját szabályrendszerek alapján hozza létre az időtlen, folyamatosan változó textúrákat a stúdió bensőséges terében. Iamyank neve első sorban a szóló előadói, produceri tevékenységével, az elektronikus hangzásvilággal fonódott össze. A stúdióban hangzásokkal kísérletezés mellett kezdetektől foglalkoztatta az anyagok hagyományostól eltérő előadásmódjainak lehetősége is.

Eupolisz Világjáró Club online: USA nemzeti parkok

Online, február 24.,  19:00 

2020. januárjában indították el az előadássorozatot, amely során az Eupolisz Utazási Iroda célpontjai között barangoltak a budapesti Tranzit Caféban, rendszerint telt házas előadásokon. Virtuális utazások keretében ismét lehetőségetek nyílik bepillantani egy-egy távoli (vagy épp közeli) ország életébe, lakóinak mindennapjaiba, és felfedezhetitek  Földünk legkülönlegesebb szegleteit. 

RögvEst

Online, február 24.,  20:00 

A Momentán Társulat 2003 óta sikerrel játszott előadása 100% improvizáció. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség előtt, a nézők ötletei alapján születik. Elég, ha mondasz egy műfajt, egy helyszínt vagy egy foglalkozást, és máris a színpadon látod viszont.

Puccini: Pillangókisasszony – keresztmetszet

Online, február 24.,  20:00 

Az operairodalom egyik legtragikusabb szerelmi története, a Pillangókisasszony legszebb részletei hangzanak el az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.

ONLINE! Fonó Selection 3. nap: ifj. Szerényi Béla - Fekete Márton duó / FolkEmbassy Podcast

Online, február 24.,  20:00 

Zenés podcastok formájában egy időre az online térbe költöznek a FolkEmbassy klubestek. Rosonczy-Kovács Mihály következő vendége a „Revival Adatközlők” sorozatban Navaratil Andrea népdalénekes, mesemondó, ökológus.

Életben maradtak

Online, február 24.,  20:00 

Török Tamás moziszínházat rendez. A szerző egyik sikerdarabja az 1956-os forradalom 60. évfordulójára színre vitt Sej, szellők… című zenés történelmi játék, amelynek folytatása hat évvel később indul… A történet 1961-ben játszódik, valahol a Corvin köz közelében, egy budapesti parkban. Főszereplője egy anya, aki öt éve nem tud bizonyosat gimnazista és kisiskolás fiai elvesztéséről. A helyet lelkében emlékparkká alakítja át és egy padon ülve vár. 

Fiktív kiállítás

Online, február 24.,  21:00 

A Godot Labor 11 művésze pár perces, különálló, a megvalósítás szempontjából egymástól független videókban mutatja be saját, fiktív műalkotását. Szavak, testetlen gondolatok, elvont tartalmak, most a képzőművészek eszközeiként kiállítási anyaggá válnak a fantázia zabolázatlan szabad áramlása által, ahol sem a realitás, sem a technikai nehézség, sem az anyag sajátossága nem szab határt.

Marketing Riport

Online, február 24.,  21:00 

Friss hírek és újdonságok, pénzcsináló marketing tippek, Top 10 listák, marketing #fail... hogy híresebb és gazdagabb legyen a céged mint ahogy a legvadabb álmaidban elképzelted! Szerda esténként Wolf Gáborral.