Szerdára ajánljuk

Igazi tavaszi hétköznap vár ránk, munkával, és utána - szerencsésebbeknek helyette - szórakozással. Aki szerencsés, délelőtt online okulással kezdhet, vagy, ha gyerek, a cirkuszba kérje magát! Aki dolgos felnőtt, az munka után filmekkel és zenével kapcsolódhat ki, esetleg csillagászattal. És úgy süt a nap, hogy kinyitott a karaoke is!

Work smarter, not harder. A jogászi munkavégzés gyökeres átalakulásban van. Tarts velük,  megmutatják a legfőbb trendeket!

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, május 4., 14:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.

Műcsarnok Filmkör | Egy nő azonosítása | Marco Ferreri: A majomasszony

Műcsarnok, május 4., 18:00

A majomasszony egy szörnyűséges házasság története, de egyszersmind a női kizsákmányolásnak a története is, melyet a megalkuvás és a szokások nevében követnek el. „A filmjeim sosem egy előre felállított tételből indulnak ki – mondja Ferreri –, az azonban előfordul, hogy valamilyen tételt fejeznek ki; talán egy olyan tételt, amely már tudat alatt bennem volt…

Hét évszak, közte egy tél

FÉM Arts & Café, május 4., 19:00

"Nő és férfi és még egy nő. Meg még egy. És egy férfi is. Klasszikus párkapcsolati szereplők. Vergődnek, miközben mi nevetünk." Egy musicalbe csomagolt tragikomédia? Vagy egy savanyú vígjáték, megtűzdelve musical-betétekkel? Mindegy is. A lényeg, hogy a Néző nevethessen és/vagy sírhasson az élet görbetükrén átlesve, miközben fülbemászó dallamok ritmusára dobban meg a szíve: hiszen ezek a főhősök még szerencsétlenségükben is szerethetőek! 

Tavaszi nagytakarítás: Hét Hat Club vs. hari_drama

Kobuci Kert, május 4., 19:00

Szomorú vagy és összetörtél a hosszú és hideg tél alatt? Mi meggyógyítunk! Felgyűlt benned a sok hulladék? Mi majd kivisszük! A Hét Hat Club és hari_drama kizökkent, felráz és helyreteszi a ph értékedet. Hozd el minden terhed, magányod, mindennapi feszültséged és hagyd, hogy a szürkeséget kiszívjuk belőled és tiszta energiákkal töltsünk fel! Szóval készülj a legkúlabb nyárra 1969 óta és szerezd be a jegyedet, amíg még meleg. 

Akvárium Petőfi200 Terasz: Jónás Vera + Várnai Sziló duó

Akvárium Klub, május 4., 19:00

Az Akvárium Klub legújabb programsorozatának keretein belül április 19-től szeptember 28-ig minden kedden és szerdán hazai zenészek koncertjei a teraszon! 

Karaokey

Turbina Kulturális Központ, május 4., 19:00

Szerdán újra sírás és nevetés a Turbinában! Mikrofonokat is kaptok hozzá!

Ávéd János trió

BMC - Opus Jazz Club, május 4., 20:00

Ávéd János így mesél triójukról: "Zenésztársaim a magyar kortárs improvizatív jazz színtér legkedveltebb zenészei. Triónk egyedisége műfajunk individuális karakteréből fakad. A kompozíciókat körülölelő, rögtönzött anyagok fő karakterét a benne szereplő muzsikusok egyéni stílusa és a zene szolgálatába állított szándéka határozza meg."