Szerdaság a neten

Egyre kövérebb a felhő a szobában, és ez így jó, kezd magára találni az online világ. Végre nem csak a fejtágítás, hanem a minőségi szórakozás is hullajtja bitcseppjeit a nappaliba. Egy kis történelem és aktuális problémafeloldozás után kitárja szárnyait a színház és a zene kék madara. Én azért eléggé remélem, hogy Ádám nem az erkélyen adja.

Te vagy a brand - Személyes márkaépítés a közösségi médián

Online, november 25.,  9:30

Ha valaki személyes márkaépítést szeretne tanulni a közösségi médián, akkor elsőként mindenképpen a Te vagy a brand workshopot ajánlatos elvégezni. Ez adja meg azt az alapvető és átfogó tudást, amivel el tud indulni. De sokszor jönnek erre a tanfolyamra haladó személyes márkák is, akik új lendületet szeretnének vinni az online kommunikációjukba. Részletes információ és jelentkezés itt: ​itt

A pszichés kórképek támogatása a természetgyógyászat segítségével

Online, november 25.,  10:00 

Napjainkban a pszichiátriai zavarok gyakorisága soha korábban nem látott módon emelkedik. A WHO adatai alapján 2013-ban a tartós munkaképesség-csökkenés 21.2%-át világszerte a mentális zavarok okozzák. A depresszió gyakorisága 1990 és 2013 között 53,4%-kal nőtt és ezzel az egyik vezető népegészségügyi problémává vált. Az előadáson megbeszélik a különböző fóbiák, pánik és szorongásos zavarok gyengéd kiegészítő kezelési lehetőségeit, tekintettel a megfelelő táplálkozásra, vitaminok és ásványi anyagok bevitelére, különböző blokkoldási technikákra. Az előadás megnézhető itt. 

Vörös kardinálispinty - beugrós élményfestés

Online, november 25.,  16:00 

Belépést nyersz az élő élményfestésre, amelyre a facebook oldalukon kerül sor a megadott időpontban egy zárt csoportban. Hogyan tudtok csatlakozni? Az esemény a Budapaint facebook oldalának felületén indul el.

Online beszélgetés Romsics Ignáccal

Online, november 25.,  17:00 

Élő online beszélgetés a Kossuth Kiadói Csoport Facebook-oldalán Romsics Ignác, történésszel, a BBC History főszerkesztőjével a közel 10 éves magazin hagyományairól és az újdonságokról.

Karinthy megmondja

Online, november 25.,  17:00 

Karinthy Frigyes a magyar irodalom állócsillaga, fenegyereke és Charlie Chapline egyben - és nagy szerencsénkre írásai máig frissek maradtak, nem vesztettek semmit aktualitásukból. Király Leventével, a Corvina Kiadó főszerkesztőjével Juhász Anna beszélget.

És nem vesz rajtuk erőt a halál. Szentendre első világháborús katonahősei

Online, november 25.,  17:00 

A könyvtár kiadásában megjelenő Szentendrei Füzetek sorozat legújabb kötetének szerzőjével, Tyekvicska Árpád történésszel beszélget Gaján Éva könyvtáros. Közreműködik Waszlavik (Gazember) László tangóharmónikán, énekel Szabó Enikő.

Kerekítő manós mondókázás J. Kovács Judittal

Online, november 25.,  17:00 

Szerdánként Kerekítő manó vár benneteket egy mondókás együttjátszásra a Kerekítő főoldalán!
Játékvezető: J. Kovács Judit, a Kerekítő 18 tagú mondókáskönyvcsalád és baba-mama foglalkozáshálózat gazdája.

Beszélgessünk - Mit tesz a COVID velem és ellenem

Online, november 25.,  17:00 

"..mert FONTOS az érzésed, a véleményed , nyissuk ki a kapukat...Lehet pozitívan is megélni ezt a helyzetet? SEGÍTS át- és megbeszélni azt amiben élünk! Gyere beszélgessünk az új ONLINE világunkban." Kattints erre a linkre 16.55.kor

Kolibri MobilMesék

Online, november 25.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Reziliencia: hogyan erősítsük tudatosan lelki immunrendszerünket?

Online, november 25.,  18:30 

Kiégés, a munkahely elvesztése, depresszió, betegség, párkapcsolati, családi problémák. Az élet  elkerülhetetlen velejárója, hogy különböző csapások, megpróbáltatások, stresszhelyzetek érik az embert. Nem mindegy azonban, hogy ki, hogyan reagál ezekre. A reziliencia egy olyan képesség, amely csökkenti a külső stresszorok hatását, mérsékli a belső sérülékenységet, és lehetővé teszi a sikeres alkalmazkodást a kihívást jelentő helyzetekben. Talán itt a megoldás. 

A fekete-fehér színei - Csalog Gábor

Online, november 25.,  19:00 

Ligeti etűdjei már a szerző életében nagy sikert arattak, amit ékesen bizonyít a számos lemezfelvétel, melyek közül az egyik Csalog Gábor 2006-ban kiadott CD-je. A koncerten a 20. századi zongoraművek mellé a zongorista Bach 1722 környékén készült Das Wohltemperierte Klavier (A jól hangolt zongora) darabjaiból válogatott. A hangverseny online is követhető. Az élő közvetítésre jegyét a következő linken válthatja meg: https://online-lisztacademy.jegy.hu/..

Spirit Színház: Furcsa pár

Online, november 25.,  19:00 

A barátság fontos dolog; akkor is, ha az ember férjnél van. Hát még, ha válik! Neil Simon legendás darabja A furcsa pár, melyről talán kevesen tudják, hogy keletkezése után 20 évvel női változat is született belőle az író tollából. Ezt a verziót tűzi most műsorára a Spirit Színház, igazi jutalomjátékként IGÓ Éva és KOCSIS Judit számára.

TRIP WebSzínház: Tizenkét szék Extra

Online, november 25.,  19:00 

Magács László rendező, színházi producer, a TRIP hajó alapítója új vállalkozásaként egy elfeledett orosz kincset fedez fel újra – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szovjet-orosz írók Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról feltehetőleg a magyar Rejtő Jenőt is megihlette, mégis kevesen ismerik itthon.

Örkény István Színház: Azt meséld el, Pista!

Online, november 25.,  19:00 

Az Azt meséld el, Pista az utóbbi évek legsikeresebb egyszemélyes színházi előadása Budapesten. Százkilencvenkilencszer került színre a Komédium Színházban, sokszor vidéken, és határainkon túl is  láthatták. Az előadás után online közönség találkozóra kerül sor, amely keretében Mácsai Pál az eszinhaz.hu nézőinek kérdéseire élőben válaszol.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, november 25.,  20:00 

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Müpa Home - Mario Biondi

Online, november 25.,  20:00 

Ismét megnyitotta a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítik. Az előadás megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.

Gyárfás István Trio

Online, november 25.,  20:00 

Roppant izgalmas és szokatlan kombinációjának lesz szem- és fültanúja ezen az estén a közönség. A gitáros és zenekarvezető Gyárfás István a legdallamosabb és szívhez szóló, ugyanakkor művészi szinten előadott, modern swing mestere. Minden fellépése hangulatos, élvezetes, nívós muzsikája teljesen megközelíthető. A koncertek LIVE STREAM közvetítéseit a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornánján követhetik.

Élő Csillagászat – Kiss Lászlóval

Online, november 25.,  20:00 

Folytatják virtuális űrsétájukat az Élő Csillagászat 2. évadával, a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. Utazzanak messze képzeletük és az előadás segítségével, pillantsanak bele a világűr titkaiba mindenki számára érthetően. Tartson velük! Szerda esti fő téma az űrturizmus!