Szerdonline

Szegény RajzJánosnak kilenc monitort kellett vennie, hogy megnézhesse mindazt, amit a mai nap kínál. És még így is minden képernyőn vagy hármat kell megnézzen, hogy a végén mindenképp megőrüljön. Vagy megörüljön, azt majd estefelé eldönti ő. Amint a kép is mutatja, lesz megint a sokféleség netovábbja, zenén át a mozgással továbbított olvasásig, vagy mi. Azt hiszem, ezt a középső légtévékép mondta.

Kopogtatás nélkül

Online, január 20.,  9:00

Neves művészek versválogatása a magyar kultúra napjához kapcsolódóan. 

1. Lackfi János: Szerelem a négyzeten /előadja: Trokán Nóra
2. Szabó Lőrinc: Különbéke /előadja: Perjés János

Morning Vibes 15# Cassiel

Online, január 20.,  10:00

A soron következő vendég Cassiel! Az adásokat a YouTube csatornán közvetítik és itt vissza is lehet nézni és hallgatni is őket. Itt

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, január 20.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Márkaépítés az Instagramon - online workshop

Online, január 20.,  10:00

Egy teljesen új szemléletmóddal fogják neked oktatni ezt a felületet. Amellett, hogy megtanítanak minden technikai tudnivalóra, ami ehhez a felülethez kell, megtanítanak még egy nagyon lényeges dologra: hogyan kommunikáld a márkádat vizuálisan. Részletes információ és jelentkezés itt

Palotából múzeum – online tárlatvezetés Zoom platformon

Online, január 20.,  14:00

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény, épülete, az egykori Királyi Palota pedig a budapesti városkép meghatározó eleme.

Szerda esték a Visart-ban! (Online nyílt nap sorozat)

Online, január 20.,  17:00

Érdekel a tervezőgrafika? Mindened a különféle betűformák? Jó vagy arculattervezésben? Mindig is elvarázsoltak az animációk? Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor az online nyílt nap sorozatunkaot Neked találták ki!

Vírus TV VOL. 4. // Utazási szokások

Online, január 20.,  17:00

Utazási szokások. Maszk és kesztyű a tömegközlekedésen, könyökkel átkarolt kapaszkodók. Lemondott külföldi utak, növekvő itthoni turizmus. Nem csak egészségügyi intézkedések, de új szabályozások, valamint változó utazási szokások jelentek meg a világjárvány miatt.

TudásTrambulin #06 - Rényi András: A tánc peremén

Online, január 20.,  17:00

A 3-3 részes webinar-sorozatban a 20. századi tánc-, színház-, zene-, performansz- és képzőművészet történetéről hallhatnak előadásokat Kricsfalusi Beatrix irodalom- és színháztörténész, Molnár Szabolcs zenetörténész és Rényi András művészettörténész közreműködésével. Fókuszba kerülnek a tér, az idő, a test és a jövőnarratívák kérdései, a társműfajok közötti kitekintéssel. A minikurzusok a Trafó előadásainak értelmezéséhez is segítségül szolgálhatnak.

Kolibri MobilMesék

Online, január 20.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

BOSS GT 1000 CORE Live Stream Lukács Petával

Online, január 20.,  18:00 

2020 őszén egy régi-új pedállal rukkolt elő a BOSS, mégpedig a méltán sikeres GT 1000 multieffekt pedál kompakt verziójával a GT 1000 CORE-al! A stream során Peta mutatja be, mik a kisebb méret előnyei, milyen új felhasználási lehetőségeink vannak és hogy is szól ez a remek pedál.

Kortárs olvasósarok

Online, január 20.,  18:00 

Szerdánként 18 órakor. A sorozat célja bepillantást engedni a kortárs magyar irodalomba. Az Eötvös10 által felkért írók friss írásaikból válogatnak. Mai vendég Tóth Krisztina

Online nyitott Műhely

Online, január 20.,  19:00

Ha szerda, akkor Grund Színház ONLINE Nyitott Műhely. Szerdánként kommunikációt, spontaneitást, közös kreativitást fejlesztő technikákat kutatnak és gyakorlnak ezúttal a virtuális térben. Mint minden játéknak az improvizációnak is vannak szabályai, amiktől a játék működik. 

Válogatás az ArtsMűhely Táncstúdió táncaiból

Online, január 20.,  19:00

Egészen különleges élményben lehet része annak, aki január 20-án a Magyar Kultúra Online Hetén velük tart. Válogatást láthatnak az ArtsMűhely Táncstúdió táncaiból. A válogatás videó, felvételről 2021. január 20-án, 19 órakor lesz elérhető.

Nirvana Acoustic Tribute

Online, január 20.,  19:00

A grunge műfaj fő zászlóvivője, a Nirvana 1993 novemberében vette fel az azóta kultikussá lett unplugged albumát New Yorkban. Kurt Cobain saját szerzeményei mellett olyan, a zenekar által nagyra értékelt dalokat is műsorra tűztek, amelyek azóta eggyé váltak a zenekar munkásságával.

EztRád 2020! - a Nézőművészeti Kft. koncertje

Online, január 20.,  19:00

Rendhagyó „EztRádműsor” a Nézőművészeti Kft. előadásainak dalaiból – nem csak Nézőművészeknek. A piszkosaktól A kézmosás fontosságán át, egészen az ősszel bemutatásra került Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém című előadásig. Meglepetéssel is készült a társulat! A koncerten egy új dal is hallható lesz, amely a közreműködők örömzenéléséből született erre a rendkívüli alkalomra.

1 színész + egy színész EXTRA és EztRád 2020! koncert | újranéző

Online, január 20.,  19:00

Újra elérhető lesz a Nézőművészeti Kft. és a B32 nagysikerű 1 színész + egy színész című videósorozatának extra adása Kapával és Pepével, kiegészülve a társulat EztRád 2020! című rendhagyó esztrádműsorával – nem csak Nézőművészeknek.

Katona József Színház: Háztűznéző

Online, január 20.,  19:00

Nyikoláj Gogol 1832-ben kezdett a Kérők című darab megírásába. A mű lényege ekkor még egy választani képtelen menyasszony és körülötte felvonuló férfiak karikaturisztikus megjelenítése volt. A darab elkészült, Gogol fel is olvasta pétervári irodalmi körökben. A hallgatóságot zavarba ejtette, hogy Gogol a színpadokon addig még meg nem jelenő kisembert, az orosz társadalom alsó-középosztályát vitte színre. Gogol a krititika hatására a karakterek mélyebb kidolgozásába kezd és a cselekményt is átírja, a darab címét pedig Háztűznézőre változtatja. 

LiveYu a Csend Stúdióból

Online, január 20.,  19:00

Tomi Smith kiváló zenésztársaival és vendégeivel közel másfél órán át tolja majd az éterbe a blues-funk-soul-rockot. A konferálásról és a hangulat előkészítéséről Badár Sándor gondoskodik.

Könyvkuckó / Szalon #120.

Online, január 20.,  19:00

A január 20-án induló Szalon Fábián Janka Julie könyvkuckója kötete adja a kiindulást. Az izgalmas, történelmi regényeiről ismert írónő, Fábián Janka munkáival rendre időutazunk, ezúttal az '50-es, '60-as évekbe, Magyarország, Amerika és Bécs is megelevenedik egy szép barátság által: Julie és Ági vezet majd  keresztül a fordulatos történeten.

Müpa Home LIVE – Olivier Latry, a párizsi Notre-Dame orgonistája

Online, január 20.,  19:30

Egy művész, akivel a Müpának különleges a kapcsolata: hallhattuk már a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem azóta világhírűvé lett orgonájának felavatásakor, de a ház fennállásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett eseményeknek is élményt adó szereplője volt. A francia orgonaművész mozgalmas életet él: évente közel háromszáz hangversenyt ad. Januári koncertjén különleges műsorral kedveskedik a budapesti közönségnek.

FAB Ensemble – Kokas, Kelemen, Baráti, Fenyő, Rysanov, Balog

Online, január 20.,  19:30

A FAB Ensemble ötlete a Fesztivál Akadémia Budapest két művészeti vezetőjétől, Kokas Katalintól és Kelemen Barnabástól származik. 2020-ban a járványhelyzet nem tette lehetővé külföldi vendégművészek meghívását a nyári fesztiválra, ezért kizárólag magyar (vagy Magyarországon élő) muzsikusokkal valósult meg az augusztus végi programsorozat, a több mint hatvan művész pedig felejthetetlen koncerteket adott. 

Save The Vinyl - Dj Minek & Minich

Online, január 20.,  20:00

Az idén 20 éves Syrup.hu és az underground Dj-k körében kedvelt Nemdebár szervezésében, az Edenred támogatásával online Dj mix sorozat indult. A “Save The Vinyl DJs” sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat. A szakmai stáb által beválogatott 20 mix, 2021. január 18-tól egy hónapon keresztül, minden hétköznap, este 8 órától kerül adásba.

Feleségből rabnő – Andromakhé az eposzban és Euripidésznél

Online, január 20.,  20:00

Az Andromakhé c. előadás kapcsán meghívták Karsai György klasszika-filológust és színháztörténészt, hogy elmondja Andromakhé történetét, ahogy az Homérosz eposzaiban, Euripidésznél és még néhány antik forrásban szerepel. 

Rangos beszélgetések: Aki kiadta magát

Online, január 20.,  20:00

A beszélgetés apropóját Presser Gábor nemrég megjelent könyve adja, melyben megismerhetnek egy olyan Pressert is, akit eddig kevéssé láthattak. Rangos Katalin ezekről a kevéssé köztudott dolgokról faggatja a művészt.

ZENESZÍN -Varga Livius vendége Frenk

Online, január 20.,  20:00

Ismét ZENESZÍN! Varga Livius (A kutya vacsorája, Varga Livius és a NeVa, Quimby) ezúttal Frenkkel beszélget, zenél, sztorizik! Frenk a Budapest Bár, a Hiperkarma és még több másik együttes tagja, de szólólemezei is óriási élményt jelentenek.

Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duo

Online, január 20.,  20:00

Veronika és Bálint számára akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, azaz Alakváltó című lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. 

Fischer Iván 70

Online, január 20.,  20:30

Január 20-án tölti be hetvenedik életévét a világhírű karmester, Fischer Iván, aki a Kocsis Zoltánnal együtt alapított Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatói poziciója mellett az amszterdami Concertgebouworkest tiszteletbeli vendégkarmestere és a Konzerthausorchester Berlin tiszteletbeli karmestere.