Szeretned kell! - Az asszonyverő ördög, a papucs és a többiek

Hétfőn indult a Tv2-n a friss és ropogós mexikói telenovella, a Szeretned kell!, amelyben a korábban jófiúskodó Fernando Colunga csúnya, rossz bácsit játszik. De milyen karakterek csatlakoznak hozzá? Akad-e köztük, akivel kapcsolatban követni fogjuk a cím parancsát? Íme, a legfontosabb szereplők az első epizód alapján!

Eladio Gómez (Fernando Colunga)

Súlyos idegrendszeri zavarokkal küzdő főgonosz, aki látszólag nem csak a vele „halálos háborúban” álló Arturót gyűlöli szenvedélyesen, hanem mindenki mást is. Ugyanazt a gyanús spray-t fújja a szájába a nejével, Juliával való erőszakoskodás és a rivális üzletember szivatása előtt, aminek funkciója talán az indokolatlan ordítógörcsök mérséklése. De az is lehet, hogy csak nem akar büdös szájjal szemétkedni. Eladio a régimódi nyomtatott sajtó szerelmese, ha nem hozzák időben az újságot, el van rontva a napja. („Már megint a komputeren kellett elolvasnom a híreket!”) Imádja a pénzt.

Julia (Susana González)

Meggyötört, terrorizált asszony, aki valamilyen rejtélyes okból nem hagyja ott Eladiót, pedig az - az első epizód alapján - még a bántalmazó férjek időszakos gyengédségrohamait sem produkálja. Julia szabadidejében sűrűn könnyezik, és kalitkába zárt madarak feletti elmélkedéssel segít értelmezni a sorozat finom szimbolikáját. Egyetlen vigasza fia, David, akit ritkán lát, de legalább fel sem hívhatja, mert ura tiltja a mobilt. (Már megint az a fránya modern technika!) Ha minden igaz, egykor Arturo kedvese volt. Feltehetően valami szörnyű múltbéli titok miatt nem válik el. Vagy csupán hülye szegény.

Arturo Montenegro (Jorge Salinas)

Tisztességes üzletember, aki Eladióval sem fél közölni, hogy bizony vannak fontosabb dolgok a vagyonnál. Például a BECSÜLET és az INTEGRITÁS. Neje személyében egy igen drága - 1 autó/szex tarifával dolgozó - prostituáltat tart fenn. Van három gyereke (Daniela, Regina, Erick) meg egy első házasságából származó fattya (Miguel), aki még szemüveges is. Nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy David tőle származik.

Nina (Marlene Favela)

Arturo pénz- és hatalomkedvelő neje, aki nagyon szeretné, ha Regina esküvője tökéletes lenne, mert fontos neki a lánya boldogsága. Na jó, nem is! Inkább azért, mert úgy mindenki látja, milyen befolyásos és gazdag a család.

Regina (Michelle Renaud)

A Montenegro-família lázadója, aki nem akar puccos menyasszonyi ruhát, OLVASNI szokott és féltestvérét, Miguelt sem utálja. Tehetséges mérnök, önálló gondolatokkal, nem csoda, hogy édesanyja sokat szomorkodik miatta. Vőlegényével, a habókos Joshuával nem illik össze, ezért még szerencse, hogy az utcán felborítja Davidot, akivel itt egészen biztosan nincs vége.

David (José Pablo Minor)

Apja (?), Eladio legnagyobb szégyene, mert nem akar beszállni a „rohadékbizniszbe”, hanem saját tervei vannak. Ráadásul szereti azt a ribanc anyját és az abúzus kérdését is feszegeti. Az Isten is Reginának teremtette.

A PORT.hu ajánlja:

Szeretned kell! - TV2, hétköznaponként, 16:55