Színes péntek

Napi válogatás a PORT programkínálatából.

KoreaON2021

Koreai Kulturális Központ, ONLINE, július 30. - augusztus 1.

Három napig ismét főszerepben a koreai kultúra – KoreaON2021!
A rajongói és a támogatói visszajelzéseknek köszönhetően a Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány idén 3 napos kulturális programsorozatot tervez. Az esemény  hibrid megoldásban, azaz 70-30% arányban online-offline módon zajlik majd július 30. és augusztus 1. között. A kulturális programsorozat ideje alatt lesz többek között e-sport verseny és bemutató, taekwon-do és k-pop cover produkciók, gasztro műsor és tematikus filmklub is.

Játék-fesztivál

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, július 30., 10:00-20:00

A Deák17 Galéria július 30-án, a barátság világnapja alkalmából egyedülálló programokkal várja az érdeklődőket egy ingyenes Játék-fesztivál keretein belül. Az egynapos fesztiválon hűsítő üdítővel, fesztivál karszalaggal és rengeteg társasjátékkal fogadja az intézmény a résztvevőket.

28. Kabóciádé Családi Fesztivál

Kolostorok és Kertek Rendezvénytér, július 30. - augusztus 1.

Idén ismét Veszprém város varázslatos természeti közegében, a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren rendezi meg a Kabóca Bábszínház összművészeti eseményét, a Kabóciádé Családi Fesztivált. A veszprémi bábszínház igazgatója, Szőke Kavinszki András igazgató kiemelte, hogy az idén 20 éves teátrum ünneplése mellett a zöld szemlélet megerősítése és a fenntarthatóság kerül fókuszba.

Garten Balaton │ kortárs művészeti hetek

Lovas, Felsőörs, Csopak, július 30. - augusztus 21.

* kiállítások és vásár * tárlatvezetések * pódiumbeszélgetések * színház * koncertek * kertmozi * gyerekprogramok *

A Garten Balaton 2021. évi eseménysorozata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt régiós projektje, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg. 

9. Paloznaki Jazzpiknik

Paloznak, július 29-30.

Az idei balatoni fesztiválszezonban július 29-31. között ismét felejthetetlen három napot biztosítsanak a jazz, a funk és a soul szerelmeseinek Paloznakon. A festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a Paloznaki Jazzpikniken!

Tárlatvezetés a Dresszkód: szecesszió kiállításban

Ráth György-villa, július 30., 18:00

A Dresszkód: szecesszió című kiállítás kísérőprogramjaként a női emancipáció, egyenjogúság és a századfordulós divat összefüggéseit helyezi fókuszba, de szóba kerül a női sportruházat átalakulása is. A nyár és a kiállításban megtekinthető fürdőruhák kapcsán a strandviselet kialakulásáról és a fürdőzési szokások történetéről is beszél, a gyűjtemény estélyi szekciójában pedig a báli szezon társadalmi szerepéről, például az elsőbálozók fehér ruhájának szimbolikájáról szól.

Alkonyati szakvezetés a Budakeszi Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark, július 30., 18:00

Mindig is kíváncsi voltál arra, hogy mit csinálnak az állatok, miután az utolsó látogató is elhagyta a Vadasparkot? Érdekel, mi történik az erdőben alkonyatkor? Hogyan töltik az estéket a nappal és az éjszaka aktív állatok? Vajon honnan jönnek a hangos neszezések, zörgések és csörtetések? Tudod, hogy milyen állatokkal találkozhatsz a szürkülő égbolt alatt? Az alkonyati túrán a szürkület titokzatos pillanatait fedezheted fel a vaddisznó, a dámszarvas, a medve és további nagyvadak társaságában.

A talizmán

Online, július 30., 19:00

Mi történik komédiai keretek között, ha egy ágrólszakadt ifjú olyan jótékonyan segítő készséghez jut, amely egy csapásra feltámasztja környezetének segítőkészségét, sőt őt magát is új készségekhez segíti el, jobbakhoz és rosszabbakhoz? A Katona József Színház premierje az érdem nélküli szerencsecsinálás, a rövid tündöklés visszásságait mutatja be.

Myrtill és a Swinguistique

Magyar Vasúttörténeti Park, július 30., 19:00

A Vasúttörténeti Park hagyományteremtő céllal indítja útjára koncertsorozatát, a Nyáresti Jazz Expresst, melynek keretén belül a három, egész estés koncertélményt piknik hangulattal körítve élhetik át az érdeklődők.

Annie: A sehova nem tartozó lányok dalai

Óvóhely, július 30., 20.00

A sehova nem tartozó lányok dalai - a folk és popzene keretein kívül és belül.

Kökény Attila Szimfonik

Városmajori Szabadtéri Színpad, július 30., 20:00

A művész a Heureka Pop Orchestra kamara szimfonikusok kíséretében lép színpadra. Egy kihagyhatatlan este, amikor a zenekar régi és új dalai egyaránt felcsendülnek, de a rajongók most sem nem maradnak meglepetések nélkül. A koncert kihagyhatatlan azoknak, akik szeretik Kökény Attila hangját és dalait, ezúttal az exkluzív élményt a teljesen egyedi szimfonikus hangzás garantálja.

Kistehén

Kobuci kert, július 30., 20:00

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén. A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban.

Hegedűs a háztetőn

Margitszigeti Szabadtéri Színház, július 30., 20:00

A darabot Magyarországon először az Operettszínházban mutatták be 1973. február 9-én Vámos László rendezésében, a főszerepben Bessenyei Ferenccel. Nagyon fontos mű, mely egyfajta átmenetet képez az operett és a musical műfaja között, különleges zenei világával és keserédes humorával szólítja meg a nézőket. A darabot 1974-ben betiltották, és csak tizenegy év múlva, 1985-ben mutatták be újra, ugyancsak az Operettszínházban. 2021-ben Bozsik Yvette rendezésében, az Operett Színház valamennyi művészének közreműködésével tér vissza a z Operett repertoárjába!

Nyomd, bébi, nyomd

Lupa Drive-in Autósmozi, július 30., 20:45

Bébi szerény, mosolygós srác, aki mindent zenére csinál. Akkor is, amikor bankrablókat furikázik, és a zsaruk elől menekül akció után. Amikor megismerkedik egy álmodozó lánnyal. Bébi hátat fordítana a munkának, ám az nem olyan egyszerű.

Gáspár Károly Trio feat. Vadász Gellért

Jedermann kávézó, július 30., 21:00

Koncert és Jam Session a Jedermannban!

Vadász Gellért (szaxofon), Gáspár Károly (zongora), Horváth Balázs (bőgő), Varga Bendegúz (dob)