Színészek, akik saját ikertestvérüket játszották

A hasonmásos filmeket most kihagyjuk, csak az ikresekből szedtünk össze egy csokornyit. És naná, hogy Van Damme Dupla dinamitja is köztük van.

Jeremy Irons - Két test, egy lélek

David Cronenberg bizarr drámájában Irons két nőgyógyászt alakít. Egyikük igazi romantikus alkat, a másikat viszont csak a vágyai vezérlik, de nagyon szoros közöttük a testvéri kapcsolat. Vesztükre ugyanabba a nőbe szeretnek bele, és ahogy lenni szokott, csak baj lesz belőle. Cronenberg persze a hús iránti perverzióit sem tagadja meg, elég csak ránézni a tesók orvosi műszereire.

 

Leonardo DiCaprio - A vasálarcos

Dumas klasszikusának akciófilmes beütésű feldolgozása remek mulatság. D'Artagnan és a kiöregedett három testőr a tenyérbemászóan aljas XIV. Lajos tömlöcében sínylődő, titokzatos vasálarcos férfi kiszabadítására indulnak - aki a pletykák szerint az uralkodó ikertestvére -, remélvén, hogy vele megdönthetik a gaz nyikhaj uralmát. A fiatal DiCaprio remekel a genyó szerepében, testvéreként jóval visszafogottabb, a testőrök kiválóak, Gerard Depardieu megcsömörlött Porthosa nagyon vicces, a film végi börtönös roham a Hans Zimmer iskolából érkezett Nick Glennie-Smith a Szikláéra erősen hajazó, remek zenéjére pedig hidegrázósan fantasztikus.

 

Jean-Claude Van Damme - Dupla dinamit

Nyilván nem maradhat ki a spárgázó belga klasszikus akciófilmje sem. Van Damme nem egy színészóriás, nem kell tőle elvárni, hogy a főszereplő ikerpár lelkének mélyére hatoljon: egyikük furkó, másik a jófiú, legyen ennyi elég.  Érdekesség, hogy Van Damme több filmben is duplikálódott (Időzsaru, Replikáns, A rend őrzője), és a Mindhaláligban is eljátszotta saját ikertestvérét, bár őt még az elején meggyilkolják.

 

Lindsay Lohan - Apád-anyád idejöjjön!

Nemrégiben írtunk arról a bolond konteóról, hogy Lindsay Lohannek volt egy valódi ikertestvére, de - elég zavaros okból - orvul meggyilkolták. Többen talán nem hittek a szemüknek, amikor két Lohant láttak az Apád-anyád idejöjjön!-ben, aztán megtudták, hogy bizony csak egy van belőle, így nyilvánvaló, hogy végezhettek a másikkal. Lehet, hogy listánk többi szereplőiből is több volt, csak legyilkolták őket? Szegény Michael Keaton, ő négy szerepet játszott a Közös többszörösben, három Michael Keaton ezek szerint biztosan meghalt.

 

James Franco - Fülledt utcák

Az HBO kiváló sorozata a '70-es években játszódik New York The Deuce nevű, akkoriban legendásan mocskos környékén, ami nem csak a szeméthalmokat jelenti, hanem az ott lébecoló drogosokat, bűnözőket, kurvákat és striciket is. Egy James Franconál még jobb a kettő, és még bajszuk is van!