Szombati aktuális

Programkínálat tekintetében ez a nap a sokszínűség jegyében telik. Válogass hát te is kedvedre a gyerekprogramok, koncertek, színházi előadások közül.

Aranyszamár Bábszínház: A kis habelány

Online, március 6., 9h

Andersen klasszikus meséjének bábszínházi változata az Aranyszamár Bábszínház előadásában ötletekkel teli, játékos könnyedséggel meséli el A kis hableány megható történetét.

TÜNET RETRO no.2 - Tünet Együttes: Véletlen

Online, március 6., 10.30h

Játék agyból és gyomorból. Mi a véletlen? Tán nem is létezik? Tán ha elég okosak és gyorsak volnánk, ahogy lendül a kéz, ahogy perdül a kocka ki tudnánk számítani mielőtt leér, hogy melyik oldalát mutatja majd fölfelé? A véletlen csak tudatlanságunk mércéje? Vagy a véletlen létünk alapja, világunk szabadsága, a szél, mely az emberiség hajójának vitorláit dagasztja? Egy bölcs - vagy épp hogy részeges - kormányos? Nézünk a véletlenre agyból és gyomorból. Tán majd egymást látjuk.

Budapest Bábszínház: Holle anyó

Online, március 6., 10.30h

A Grimm testvérek klasszikus meséjében először egy szorgalmas árva lány, később pedig annak lusta mostohatestvére szegődik el hozzá. Mindketten végigjárják a mesebeli másik világba vezető utat, találkoznak a Kemencével és az Almafával, hogy végül mindketten elnyerjék méltó jutalmukat vagy büntetésüket.

Táncszínház ON - Duna Művészegyüttes: Hamupipőke

Online, március 6., 11h

A Ghymes zenéjére készült lendületes koreográfiákban elevenedik meg a királyi udvar élete, a mostohák civódása, az elveszett cipő gazdájának keresése és a szerelmesek egymásra találása. 

Barlangból a koncertteremig - A MÁV Szimfonikus Zenekar ifjúsági sorozata

Online, március 6., 11h

A sorozat keretében valóságos időutazáson vehetnek részt a gyerekek, ahol az őskortól eljutunk egészen napjaink zenéjéig. Zenetörténeti érdekességek, izgalmas hangszerek és muzsikák szerepelnek a sorozatban interaktív módon, vetítéssel és időnként tánccal színesítve. Az előadások műsorvezetője Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus.

Fővárosi Nagycirkusz: Dinasztiák

Online, március 6., 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.

A mesélő Péter-Pál utcai házak - Virtuális helytörténeti séta

Online, március 6., 16h

A budafoki Pincejárat legkeresettebb programjai közé tartoznak a Garbóci László helytörténész által vezetett tematikus séták. Tarts velük, és ismerd meg a Péter Pál utca történetét, a Virtuális Helytörténeti Séta Budafokon következő epizódjában, március 6-án, az online Pincejáraton.

A Cziffra Fesztivál Ifjú-Tehetség díjasainak koncertje 2.

Online, március 6., 17h

Cziffra örökségének egyik legfontosabb eleme a fiatal művészek szárnybontogatásainak segítése – a koncerten fellépő ifjú muzsikusok ugyan tudásukra nézve már szinte kész művészek, mégis könnyen lehet, hogy a nagyközönség ezen a koncerten találkozik velük először – és jegyzi meg őket egy életre. Egy biztos: a három fiatal a barokktól a 20. századig terjedő színes műsora a felfedezés izgalmát és örömét kínálja majd minden zenerajongónak.

Spinoza Színház: Frida

Online, március 6., 17h

Frida Kahlo, spanyol-indián-magyar-zsidó származású, mexikói festőnő színes-tragikus élete. Rossz lapokkal indul (gyermekparalízis, baleset, harmincnyolc műtét, életre szóló fájdalom, stb.), mégis a kor egyik legszínesebb életét éli. Viharos életének néhány fontos állomása: eszeveszett házassága Diego Rivera festővel, viszonya Josephine Baker-rel és kapcsolata Trockijjal.

Kolibri MobilMesék

Online, március 6., 18h

A társulat tagjai minden nap egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vesznek fel nektek. Ezúttal online.

Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar

Online, március 6., 18h

Közreműködik: Csővári Csilla (szoprán), Várjon Dénes (zongora). Vezényel: Káli Gábor. Az élő közvetítést a Zuglói Filharmónia és a Zeneakadémia honlapján, FB oldalán és YouTube csatornáján hallgathatjátok meg.

Szkéné Színház: I. Erzsébet

Online, március 6., 18h

Foster színdarabja a világtörténelem egyik legnagyobb és egyik legellentmondásosabb alakjának, I. Erzsébetnek, a modernkori Anglia megteremtőjének állít emléket.

A láthatatlan múzeum

Online, március 6., 18.30h

Az online tárlatvezetés remek alkalmat kínál arra, hogy úgy mutassa be a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításainak remekműveit, ahogyan az egy hagyományos, „sétálós” tárlatvezetésen nem lehetséges. Tárlatvezető: Bellák Gábor művészettörténész.

Radnóti Színház: Don Carlos - online bemutató

Online, március 6., 19h

Történelmi kulisszák között, 1568-ban játszódik Schiller nagy klasszikusa, amelyben II. Fülöp spanyol király az inkvizícióra támaszkodva próbálja összetartani a világ legnagyobb keresztény birodalmát.

MASZK Egyesület, Orlai Produkciós Iroda és FÜGE Produkció: Megyek utánad

Online, március 6., 19h

Grecsó Krisztián 2014-es nagysikerű regényének főhőse leltárt készít. Miközben fölidézi korábbi kapcsolatait, önmaga régi verzióit, önvizsgálatot tart, megrajzolja saját önarcképét. Grecsó nem azt írja meg, ami Daruval történt, hanem azt, ahogy Daru visszaemlékszik arra, ami és ahogyan történt. 

Gózon Gyula Kamaraszínház: Csirkefej

Online, március 6., 19h

Spiró György tragédiája, az először 1985-ben színpadra állított Csirkefej a mai, modern magyar drámairodalom egyik emblematikus darabja, amit ez alkalommal a Jászai Mari díjas Árkosi Árpád rendez a Gózon Gyula Kamaraszínház korábban Szakonyi Adáshibáját, Schwajda Himnuszát vagy Borbély Szilárd Akár Akárkijét felvonultató, kortárs magyar drámákat bemutató sorozatában.

Best of BMC - Rossini - Óbudai Danubia Zenekar, vez.: Dobszay Péter

Online, március 6., 19h

Az elmúlt évek legsikeresebb zeneszerzőportréi a BMC-ből, élő koncertközvetítésen. A házigazda: Eckhardt Gábor, a programot pedig ezúttal Te állíthatod össze! Közreműködik: Tószegi Bernát (klarinét).

Jászai Mari Színház: Mikve

Online, március 6., 19h

Hadar Galron színdarabja a humánum és a szabadságvágy drámája. Nők története, nem csak nőkről, nem csak nőknek. A Mikve – Guelmino Sándor rendezésében – a Jászai Mari Színház egyik legnagyobb közönségsikere.

Segítség, megnősültem!

Online, március 6., 19h

Igazi Nőnapi ajándék Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája lányoknak, nőknek, asszonyoknak és párjaiknak! Élvezd maszk, mosdó előtti sor, ruhatári biléta , parkolási zűrzavar nélkül otthonról, kényelmesen az online előadást!

Centrál Színház: A vérszipoly - online bemutató

Online, március 6., 19h

Az ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma Seholsincs országban játszódik, félkegyelmű grófok, melléküzemági bunkó és a rémirodalom főhősei: boszorkány és vámpír a szereplők. És persze főszerepben a nő, a kielégíthetetlen feleség, a fehérmájú grófnő , akinek fixa ideája, hogy vágyait egy vámpír elégítené ki a legjobban. 

Gólem Színház: Lefitymálva

Online, március 6., 19.30h

A Lefitymálva című darabban mindenkit kinevethetünk, önmagunkat is. Vinnai András szövegíró az előítéleteket, az antiszemita, holocausttagadó blog- és facebookposztokat, illetve a zsidóság túlzásait, negatívumait gyúrta össze fergeteges vígjátékká.

A WebSzínház bemutatja: TranzDanz – TRANZIT

Online, március 6., 20h

A Tranzit az emlékezetet, mint sokszorosan összetett jelenséget vizsgálja, mind társadalmi, mind pszichológiai, mind kulturális aspektusából nézve, hogy aztán nagyon áttételesen, kódolva, többszörös absztrakció által jelenítse meg egy táncprodukció keretében. Az előadás a hazai kortárs tánc legképzettebb táncosokból álló gárdáját fogja össze. Az alkotó a darabhoz írott zene élő keverésével és a fél play-back alkalmazásával kívánja megvalósítani a tánc és a zene élő, organikus kapcsolatát.

Örkény István Színház: Lót - Szodomában kövérebb a fű

Online, március 6., 20h

Lót – Ábrahám unokaöccse és üzlettársa – a nagybátyjával való folyamatos rivalizálás miatt a gazdag és termékeny Szodomába költözik, noha a város erkölcse köztudottan romlott. Egyszerre igyekszik megtartani hitét és ősei törvényeit, miközben folyamatosan kompromisszumokat kell kötnie vagyonának gyarapítása és pozíciójának megtartása érdekében. Egy nap megjelennek nála az Úr angyalai, és tudtára adják, eljött a vég. 

Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta

Online, március 6., 20h

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban és az egyetlen magyar jazz zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában. A koncertet itt követhetitek.

Címlapkép: pixabay