Szombati betevő

Ha nincs kedvetek a hidegben havas hegyeket keresgélni, ki se kell dugnotok az orrotokat ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat. Még este készítsétek oda a laptopot az ágy mellé, hogy gördülékenyen iduljon a szombat.

Nefelejcs Bábszínház: Sündisznócska lovagol

Online, január 16., egész nap

Mulatságos mese a hatalmas mackó bácsiról, és a kicsi, de annál furfangosabb süniről. Mese közben Móra Ferenc: Az egyszeri szarka, és Móricz Zsigmond: Pirimogyoró verse dalban csendül fel. Klikk


Újévköszöntő koncert online - Kolompos Együttes

Online, január 16., 10:00

A Kolompos együttessel 2021 év elején még csak itt találkozhattok. Jó mulátást!


Fabula Bábszínház: Mazsola

Online, január 16., 10:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott és nagy sikerét - bár most csak online - az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.


Világjáró Gyerekek Online - JAPÁN

Online, január 16., 10:00

A 2021-es év egy egzotikus utazással indul, a Világjáró Gyerekek Japánba látogatnak! Sok izgalmas dolgot tudhattok majd meg az országról, barangolása során találkozhattok Satoe Tone gyermekkönyv-illusztrátorral, aki a japán újévhez szorosan kötődő kínai horoszkóp állatjegyeiről mesél nektek, valamint origami foglalkozásra invitál. Jó utatzást!


Győri Nemzeti Színház: Ludas Matyi Jr.

Online, január 16., 11:00

Ez az előadás Ludas Matyi legendájáról szól. Egy másik - ám rendkívül hasonló - mese, mint amit Fazekas Mihály írt. Az ő meséje kétszáz éve született, és kábé akkoriban is játszódik. Ez egy másik kor - az 1910-es évek második fele - , a karakterek is megváltoztak. Bizonyosodj meg róla!


Barlangból a koncertteremig: A MÁV Szimfonikus Zenekar ifjúsági sorozata

Online, január 16., 11:00

Húros hangszerek pengetve és vonóval - A sorozat keretében valóságos időutazáson vehetnek részt a gyerekek, ahol az őskortól eljutunk egészen napjaink zenéjéig. Jó utat!


Pesti Magyar Színház: Tom Sawyer kalandjai - Ahogy Becky Thatcher elmeséli

Online, január 16., 15:00

Mark Twain klasszikusának számtalan feldolgozása létezik, de ilyen még nem. A már nagymama Becky Thatcher mesél napjainkban szerelmes unokájának azokról az időkről, amikor kislányként meglátta a csibész Tom Sawyert és menthetetlenül beleszeretett.


Budapest Bábszínház: Holdbeli csónakos

Online, január 16., 15:00

Jégapóhoz négy király érkezik leánykérőbe, ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik. Titokban szerelmes az elérhetetlen Holdbeli csónakosba. A királykisasszony Medvefia, a lapp királyfi segítségével elmenekül kérői elől, és ezzel elkezdődik világkörüli kalandja


Kolibri Színház: Emma csöndje (premier)

Online, január 16., 15:00

A Gimesi Dóra díjnyertes színdarabjából, Kuthy Ágnes rendezésében színpadra állított előadás élő online bemutatóját január 16-án láthatja a nagyközönség. Alkotók és a nézők számára egyaránt nagy öröm, hogy a járványhelyzet miatt először tavasszal, majd ősszel elhalasztott előadás végre a közönség elé kerülhet, és az élő közvetítés minden érdeklődő számára elérhető lesz az országban, sőt a határainkon túl is.


Bábszínház a szobámban - Tanárműhely

Online, január 16., 16:00

12 órás online bábos műhelymunka pedagógusoknak és színházi nevelési szakembereknek Karádi Borbálával és Végvári Viktóriával.


Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, január 16., 17:00

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


Játékos színjátszás az ONLINE térben

Online, január 16., 17:30

Ha szereted a szereplést, szívesen vennél részt vicces, játékos helyzetgyakorlatokban, és belebújhatnál különböző figurák bőrébe, itt a helyed!


Kolibri MobilMesék

Online, január 16., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Vígszínház: Hamlet

Online, január 16., 19:00

A trónörökös Hamlet apja, a volt király temetésére érkezik haza. Édesanyját friss feleségként, a királlyá előlépett nagybátyja oldalán találja. A gyászból nász lett. Hamlet nem találja a helyét, kérdések, kételyek kínozzák. Kutatni kezd. Hamlet, Horatio, Laertes, Rosencrantz, Guildenstern és Fortinbras. Egy generáció. Fiatalok. Szép estét!


Győri Nemzeti Színház: István, a király

Online, január 16., 19:00

Negyed századdal a királydombi ősbemutató után a Győri Nemzeti Színház viszi színre azt a magyar rockoperát, amely a műfajban túlzás nélkül a legsikeresebbnek nevezhető. Az örökzöld slágereket felvonultató mű a Géza fejedelem halála utáni helyzetet mutatja be. A történet István és legnagyobb ellenfele, Koppány közötti csatározást dolgozza fel. Katt!


Dumaszínház: Megyünk a levesbe - Hadházi László önálló estje

Online, január 16., 19:00

Hangulat-karbantartó, 30 éve a pályán, de ha a nevét hallják, sokan még így is azt hiszik, egy afrikai orvos, pedig Karinthy-gyűrűs humorista. Itt látható.


Gózon Gyula Kamaraszínház: Szerelem, ó! (premier)

Online, január 16., 19:00

A Szerelem,ó! című vígjátékban három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. A történetben tizenöt év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy a sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Közvetítés


ÚJ IDŐPONTBAN! // Kéknyúl Live Session

Online, január 16., 19:00

A Kéknyúl ezekben a nehéz időkben sem hagy titeket koncert nélkül, hallgassátok őket élőben, otthonról! A legnépszerűbb dalok mellett néhány újdonság is a TRIP hajón hangzik el először, vegyétek fel a táncos házipapucsokat!


Budapesti Operettszínház: Abigél

Online, január 16., 19:00

A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. A darab Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről szól, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra.


Venekei / Williams / Dés: A vágy villamosa

Online, január 16., 19:00

2021. január 16-án 19:00 órától Venekei Marianna Dés László zenéjére készített, a nemzetközi kritikusok által is dicsért táncdrámája, A vágy villamosa felvételét közvetítik az Opera Otthonra streamsorozatában.


UMZE – bemutatom Pierrot-t

Online, január 16., 19:30

Arnold Schoenberg múlt századi, mára klasszikus „Holdbűvölte Pierrot”-jának szövegét akár Parti Nagy Lajos is költhette volna, és most, az UMZE együttes felkérésére költi is. Legalábbis a „folytatásét”. Dinyés Dániel népszerű operabeavató sorozatának különkiadásaként ezúttal a ‘Pierrot lunaire’-ről mesél majd, és zeneszerzőként hozzáteszi ehhez saját ‘Pierrot–variációk’ című művét is, melyet Parti Nagy Lajos szövegeire írt.


Radnóti Színház: Castel Felice

Online, január 16., 20:00

Egy nagy sikerű Radnóti előadás 2005-ből a szerelemről, hűségről, az új élet reményéről, ügynökökről, a hazaszeretetről, a megbocsátásról és a feledésről... - most otthonról nézhető!


Padam - Kárász Eszter francia sanzonestje Piaf emlékére

Online, január 16., 20:30

Francia sanzonest, amelyben közismert és közkedvelt Edith Piaf-sanzonok és önéletrajzi vallomások elevenítik fel Piaf szenvedélyekkel, nagy mélységekkel és magasságokkal teli életét, és idézik elénk Párizs, valamint a Montmartre hangulatát. Nem kell messzire menni.