Szombati programajánló

Alaposan beütött a koncert szezon, ma egy kicsit elnyomta a családi programokat. De azért abból is akad, a táncoslábúak pedig már délutántól készülődhetnek melegíteni a talpakat!

ART Piknik Pannonhalma 2024

Pannonhalma, június 8-9.

Az ART Pikniken a gasztronómia és a művészet találkozik egy különleges helyszínen, Pannonhalmán, ahol az ország legelismertebb éttermei és vendéglátóhelyei olyan gasztronómiai kínálatot vonultatnak fel, amilyennel egy helyen, egy időben ritkán találkozhatsz. A rendezvény fontos része a kézműves vásár is, ahol több mint 60 termelő mutatkozik be portékáival – a fűszernövényektől, a sajtokon át az egyedi lakásdekorációkig.

Helló nyár! Családi nap a Millenárison

Millenáris, június 8., 10:00

Kicsik és nagyok figyelem! Töltsetek egy felejthetetlen családi napot június 8-án a Millenárison, ahol számtalan élménnyel és  változatos programokkal várnak mindenkit!

B52 Jazz feszt

Mandelbrot Pékség és Kultúrkúria, június 8., 14:00

2024-ban már hatodik alkalommal rendezik meg a B52 jazz fesztivált, amely mára már a településü emblematikus rendezvényévé vált. A helyszín hagyományosan a Mandelbrot pékség udvara. Szintén a fesztivál hagyománya, hogy az előkészületekben és a lebonyolításban számtalan önkéntes segédkezik. Idén június 8-ra tűzték ki a fesztivál időpontját. Ezúttal is három fellépő zenekart hívtak meg, az eddigi gyakorlatnak megfelelően neves magyar jazz előadók látogatnak Pilisborosjenőre.

A38 & Ninjabreakz pres.: Sunset Breakz - DEEKLINE (UK) - sunset set

A38 Hajó (Tetőterasz), június 8., 17:00

A nyári szezonban havonta egy szombat délután megtöltik az A38 Tetőteraszát élettel és a legjobb zenékkel! Vendégeink között a hazai és nemzetközi break szcéna legjobbjai kapnak majd helyet. Az elképesztően jó hangulatú nyitóbuli után, a második felvonáson az élő legenda DEEKLINE érkezik egy különleges, naplemente szettre. Mellette ezúttal Infragandhi, Adam Dolph és a Ninjabreakz csapat adja a talpalávalót. Eljött tehát egy új időszámítás a Ninjabreakz történetében, mostantól minden nyári hónapban délutáni szabadtéri bulik a Duna fölött! Tartsatok velük június 8-án is 17:00 órától az A38 Hajó felújított Tetőteraszán!

Dj Nara presents: The Golden Era of Hip-Hop & RnB

A38 Hajó, június 8., 17:00

Felszabadult arcok, napsütés, hideg italok , Dunàn ringatòzàs, tánc és only good vibes - így telt az első Golden Era! Menj el a HipHop & RnB sorozat második felvonására is, ahol ismét a 90-es és 2000-es évek legbólogatósabb és legseggrázósabb ütemeire szórakozhatsz!

HEEDLESS ELEGANCE 5 ÉVES JUBILEUM

Barba Negra (Blue Stage), június 8., 18:00

2024. június 8-án a Heedless Elegance fennállásának 5 éves jubileumát ünnepli a Barba Negrában a From The Sky és a Lovecrose társaságában!

PSZICHEDELIKUS NAP @ TILOS MARATON 2024

Dürer Kert, június 8., 18:00

Pszichedelikus nap a TILOS Maratonon! Immár hagyományosan a Tilos Maraton nyitó hétvégéjének szombatja a pszichedélia jegyében zajlik, az élőhangszeres és elektronikus zenei spektrumok végtelen árnyalatai találkoznak idén 5 helyszínen a Dürer Kertben!

Halott Pénz 20

Puskás Aréna, június 8., 18:00

"Egy pécsi kis szobából a Puskás Arénába!" Dávid 2004-ben kezdte el a Halott Pénzt, ami rengeteg kihívást és lépcsőfokot legyőzve mára eljutott oda, hogy 3 teltházas Budapest Aréna és 12 teltházas Budapest Park után bevegye nem csak Budapest, hanem egész Magyarország legnagyobb koncert helyszínét, a PUSKÁS ARÉNÁT!

80’s DISCO Retro Festival

Budapest Park, június 8., 18:00

Újra 80’s DISCO Retro Festival a Budapest Parkban! Készen állsz az időutazásra? 2024.06.08-án Budapest Parkban újraélednek az 80-as évek legendás slágerei, és a Park egy hatalmas retro diszkóvá változik! Képzeld el: élő koncertek, profi táncosok és lenyűgöző látványelemek kísérik majd végig az éjszakát, míg a legnagyobb 80-as évek csillagjai lenyűgöző show-ban tündökölnek!

HOLLÁN JAZZ STREET - Molnár Aliz & Bagi Bálint

Hollán Ernő utca - Sétálóutca, június 8., 18:00

Hétvégi jazz koncertek újra Újlipótváros kapujában, közkedvelt sétálóutcájában! Együttműködő partner a Budapest Jazz Club! A sándorfalvi születésű fiatal énekesnő, Molnár Aliz a Szabadkai Zeneiskolában kezdte énektanulmányait, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz-ének tanári szakos hallgatója. Kezdetben gitározni tanult, majd áttért a zongorára, saját dalokat szerez.

Brenka Live

Turbina Kulturális Központ, június 8., 19:00

BRENKA (Dárdai Blanka) sokszínű, fiatal tehetség, R&B és POP énekes, dalszerző, aki mindig otthont szeretne adni önmaga fúziójával. Először áll színpadra új 4 tagú zenekarával. Új dalok, új formáció. Dalai erejét sokszor sajátos atmoszférájuk adja, amelyekben az elektronikus megszólalást az élő hangszerek finomsága ellenpontozza. Hiperérzékeny szövegei, nosztalgikus hangzása visszarepít valahova, ahol lehet, hogy egyszer már jártál.

Cz.K. Sebő band

Turbina Kulturális Központ, június 8., 19:00

Sebő hosszú évek szólózása után, időnként zenekarral a háta mögött áll színpadra (Bradák Soma: dob; Szabó Benedek: basszusgitár). A trió koncertjeire egyedi, személyes hangulat jellemző. A Platon Karataev énekes-gitárosaként is tevékenykedő dalszerző egyéni projektjében álomszerű, lágy dalokat énekel, a ritmusszekció instrumentális daloktól kitörő refrénekig tartó úton kíséri. Fő témái az elmúlás megélése, a létezés jelentéktelensége és a belső világ határtalansága. Ezen az estén a trió első nagylemezének dalait és több egészen új szerzeményt is előad a zenekar.

Molnár Tamás

Kobuci Kert, június 8., 20:00

Molnár Tamás június 8-án koncertezik először önállóan a Kobuciban, ahol két szólóalbumán túl korábbi zenekarainak (AFC, JETLAG) mérföldköveiből is válogat. Ezen az estén szögre akasztja az akusztikus gitárt, hogy pusztítóan hangos dalaival indítsa be a nyarat a város leghangulatosabb szabadtéri színpadán.

Hey, June / Samurai Drive and the Crazy 88

Müpa (Fesztivál Színház), június 8., 20:00

A Middlemist Redből és a Mordáiból ismert Nóvé Soma énekes-gitáros, és az elektronikát és basszusgitárt megszólaltató Riederauer Dániel párosa 2019-ben mutatkozott be Samurai Drive-ként. A zenekar nevét viselő 2020-as debütáló nagylemez az éjféli mozik hangulatát idézte: az elektronikus zene, a blues és az újhullámos hangzások találkoztak a film noir esztétikájával. A 2021-es, szintén remek Hunt EP után 2023 végén tértek vissza egy Isaac Hayest és Morphine-t egyaránt megidéző dallal, a Müpában pedig végre olyan hangszerelésben szólal meg zenéjük, ahogyan az eddig csak a szerzőpáros fejében élt.

Rozmán Lajos Quintet

BMC - Opus Jazz Club, június 8., 20:00

A zenei stílusok egysége ma már csak látszólagos, vagy csak nagyon nagy távolságból nézve létezik... Ami lényeges, ami összehoz, azok az emberi kapcsolódások, amikor a szerteágazó utak egyszer csak – akár rövidebb, akár hosszabb időre – egy pontban összefutnak, keresztezik egymást. Ezek a találkozások teremtenek műfajt, stílust, minőséget. Rozmán Lajos (klarinétok), Gadó Gábor (gitár), Rákóczy Anna (fuvola), Hock Ernő (nagybőgő), Gyárfás Attila (dob) 

Nyílthalmazok és kettőscsillagok éjszakája

Svábhegyi Csillagvizsgáló, június 8., 20:45

A kettőscsillagok káprázatos világa vár! Az égbolt két szoros csillagpárosát észlelhetik távcsöveikkel, amit egy színpompás nyílthalmaz követ. Végül egy hatalmas, kozmikus füstkarikára emlékeztető planetáris ködöt csodálhatnak meg.

Ingyenes Kertmozi a Budapest Gardenben - A Bourne-rejtély

Budapest Garden, június 8., 21:00

Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe.

Gimme! Gimme! Gimme! MAMMA MIA Night in Budapest Park!

Budapest Park, június 8., 22:00

Gimme! Gimme! Mamma Mia Show! Júniusi NYÁRINDÍTÓ a Budapest Parkban! Mindenki kívánságára ezt a bulit, Sose Hagyják ABBA! Come on Super Trouper! Szabadtérre jön a legvidámabb legéneklősebb legőrültebb bulisorozat! Lesz ott minden! Szenzációs Mamma Mia showelemek, az összes ABBA sláger, a tökéletes helyszín és persze Ti! a Legjobb közönség!

Budai House Clique ☾ Nights of Budapest Park

Budapest Park, június 8., 22:00

Idén először szabadtéri szórakozóhelyen a Budai House Clique: június 8-án afro, melodic és progressive house ütemekkel érkezik a Parkba COLBORA, HOFFMANN, ANYANWU, DONDANOS!

Ingyenes Jam Session Estek: FREE BJC Jam Session - Nagy Noémi Quartet

Budapest Jazz Club, június 8., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Holdturbina

Turbina Kulturális Központ, június 8., 23:00

Ez alkalommal vadabb hullámokat lovagolnak meg a lemezlovászok a holdfényben. Egész estés táncházzal dübörögnek mindkét teremben, miközben különböző stílusokkal és csillagközi effektekkel lépik át a galaxisokat. Régisulis trance melódiák, mélyebb textúrák, fülledt rave hangulat, pszichedelikus és technoid tejútrendszerek spiráloznak majd körülöttetek.

Los Santos Party

A38 Hajó (Tetőterasz), június 8., 23:30

Egész éjjel a 80-as, 90-es, 2000-es évek legnagyobb hip hop, gengszter rap és RnB slágerei pörögnek.
Őket biztos, hogy hallani fogjátok az este folyamán: Eazy-E / Missy Elliott / Cypress Hill / Jay-Z / 2Pac / Ice Cube / Eminem / N.W.A. / R. Kelly / Pharoahe Monch / Snoop Dogg / Dr. Dre / Wu Tang Clan / Too Short / 50 Cent / OutKast / Biggie Smalls / Xzibit / Fat Joe / Beastie Boys / De La Soul / Gang Starr / Busta Rhymes / Mobb Deep / és még sokan mások....!