Szombati programajánló

Igen változatos programokat ígér a szombat, többek közt múzeumi éjszakázást, és kerületi hacacárékat, hogy a repülőzésről és vásározásról már ne is szóljunk! Aztán meg a koncertek, hogy még jobb legyen!

Budaörsi Airshow

Budaörsi repülőtér,  június 22., 9:00

Készen állsz a felszállásra? Öveket becsatolni! Nézz az ég felé a Budaörsi Airshown június 22-én! Idén is különleges programmal várja a repülés szerelmeseit a hatodik Budaörsi Airshow június 22-én. Régi és új repülőgépek, légi- és földi bemutatók, kiállítások és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket a Budaörsi Repülőtéren. Izgalmas légibemutatókkal, földi látványosságokkal és gyermekprogramokkal várja az egész családot az immár hatodik alkalommal megrendezett Budaörsi Airshow.

Múzeumok Éjszakája 2024

Országos, június 22., 13:00

űA Múzeumok Éjszakája immár 23. alkalommal kerül megrendezésre. Idén több mint 400 intézmény tárja szélesre kapuit, több ezer program az ország minden szegletében. Az éjszaka, amikor minden életre kel

8Feszt

Kálvária tér, június 22., 10:00

Sztárfellépők és tűzzsonglőrök a 8Feszten, Józsefváros legnagyobb ingyenes zenei fesztiválján!  Józsefváros visszatérő, nagyszabású zenei fesztiválja, a 8Feszt egész nap, délelőtt 10-től este 10 óráig változatos programokat kínál az érdeklődőknek a Kálvária téren. Az ismert előadók mellett kreatív élményprogramok is várják a kicsiket és a nagyokat.

II. kerület napja

Marczibányi Téri Művelődési Központ, Klebelsberg Kultúrkúria, június 22., 10:00

Idén a II. kerület napját két helyszínen, a Marczibányi Téri Művelődési Központban és a Klebelsberg Kultúrkúriaban ünneplik. A két helyszín között retrobuszjárat gondoskodik az átjutásról, ami nosztalgikus hangulatot idéz, visszahozva a régi idők hangulatát.

Szimpla bolha / Nagy Budapesti Kultúrzsibi

Szimpla Kert, június 22., 12:00

Kirakodóvásár, kutúrzsibi, használt cikk piac..., mindegy hogy hívod, a lényeg, hogy olyan hely, ahol lehet turkálni régi cuccok között. Ha a padlást már kimaxoltad, menj és nézd meg mi rejtőzik a másokéban. Érezd a kutatás izgatott illatát. Kutass, vadássz kincsekre, cserélj, akludozz, add el!

VI. Gárdonyi Piknik

B32 Galéria és Kultúrtér, június 22., 14:00

Felkészültél, hogy a B32-vel indítsd a nyarat? A hatodik Gárdonyi Pikniken nemcsak a hangulat remek, hanem a programok is! Napsütés, pezsdítő koncertek, termelői piacon beszerezhető finomságok, közös társasjátékozás és izgalmas workshopok kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Június 22-én várnak mindenkit szeretettel 14 órától egészen az esti buliig!

Csillagkapu! Szent Iván Éji telihold, szentjánosbogarakkal

Svábhegyi Csillagvizsgáló, június 22., 17:00

A nyári napfordulót és az év legrövidebb éjszakáit nem is ünnepelhetnék romantikusabb helyen, mint a csillagos égbolt alatt, a felkelő hatalmas telihold fényében! A hosszúra nyúlt nappalt a Nap vörösben izzó naplángjainak vizsgálatával töltik. A nyári alkonyatban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem acapella kórusa hangol fel minket az estére, a Csupa Éjszaka válogatásuk éjszakáról szóló dalaival. A szürkület beálltával pedig sziporkázó kettőscsillagok elevenednek meg távcsöveikben. Megcsodálhatják a kelő telihold fogyásba induló karimájának krátereit, és az ősfás parkban, zöld lámpásukkal pislákoló szentjánosbogarak között élvezhetik a rövid nyári éjszakát!

BIKINI ★ VAKÁCIÓ

Barba Negra (Red Stage), június 22., 18:00

2024. június 22-én BIKINI VAKÁCIÓ Koncert a Barba Negrába, a legnagyobb slágerekkel! 

Csaknekedkislány, vendég: L. A. Suzi

Budapest Park, június 22., 18:00

A Csaknekedkislány hajója kiköt a Budapest Park partjainál. Megmutatja a szárazföldi patkányoknak, mitől is perdül táncra az a bizonyos falábú nő!

HOLLÁN JAZZ STREET: Molnár Aliz & Bagi Bálint

Hollán Ernő utca - Sétálóutca, június 22., 18:00

Hétvégi jazz koncertek újra Újlipótváros kapujában, közkedvelt sétálóutcájában! Együttműködő partner a Budapest Jazz Club! A sándorfalvi születésű fiatal énekesnő, Molnár Aliz a Szabadkai Zeneiskolában kezdte énektanulmányait, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz-ének tanári szakos hallgatója. Kezdetben gitározni tanult, majd áttért a zongorára, saját dalokat szerez.

RANDOM Musical Est

Budapest Jazz Club, június 22., 19:00

Egy új musical est sorozat indul a legnagyobb slágerekkel, különlegességekkel és hazai musical sztárokkal a fantasztikus hangulatú Budapest Jazz Clubban - Ez a RANDOM Musical Est! És hogy miért RANDOM? Mert ezen varázslatos alkalommal a Nézők kezükbe vehetik az irányítást, és rájuk, valamint a szerencsére lesz bízva, hogy a fellépők kivel és mit énekeljenek!

DJ Palotai emlékest

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad), június 22., 19:30

A Múzeumok Éjszakája keretén belül ingyenes Szabadtéri színpad-os programsorozattal emlékezünk Palotai Zsoltra, DJ Palotaira, a nemrég elhunyt DJ-re, aki a magyar partikultúra egyik leginkább meghatározó alakja volt, a magyar elektronikus zenei DJ-társadalom doyen-je. Az este során olyan DJ-k zenélnek, akikkel Palotai Zsolt számos alkalommal lépett fel együtt, akikkel közösen építette a Tilos Rádiót, akikkel tömegeket táncoltatott. Az este DJ Ren drum’n’bass-szettjével startol 19:30-tól, majd DJ Mango hiphopos, törtütemes szettje következik 21:00-től, és a sort DJ Titusz zárja 22:30-tól, aki a tőle megszokott acides, de sokrétű zenei világgal zárja az estét.

HONEYBEAST, vendég: Wolfolks // Nyári piknik a Kobuciban

Kobuci Kert, június 22., 20:00

Június 22-én egy nyári pikniket megídéző eseményen Indítsátok együtt a nyarat Szent Iván éjszakája előestéjén, a zenekar egyik legkedvesebb szabadtéri klubjában, a Kobuci Kertben.

Sauropoda @SzimplaROCKS

Szimpla Kert, június 22., 20:00

A Sauropoda zenéje különböző stílusok, megközelítések: a jazz, a progresszív rock, avant-garde és orientális zenék találkozása. Hosszú, regényes szerzeményeikben jellemzően több tétel szólal meg, éles váltásokkal az egyes részek között. Sajátos, misztikus világaikat eltérő zenei eszközökkel teremtik meg. A zenekar játékos, kiszámíthatatlan és komplex.

M I D S U M M E R N I G H T - 2024

Dürer Kert, június 22., 22:00

Már egy éves az új Dürer, belakták a termeket és a kertet, veletek együtt gyűjtötték az emlékeket! Fontos, hogy visszakapták a lehetőséget a gyülekezésre, az Earthdance és a Föld Napja ünneplésére, hogy az év végén újra megállíthatják az időt, hogy volt hol ünnepelni a Psybaba 23. és a goa.hu 24 születésnapját! Köszönik! Most egy nyár közepi ráadás találkozóra hívnak benneteket, töltsétek velük az évszak legrövidebb éjszakáját!

Budapest Pride RAINBOW PARTY 2024 - hivatalos afterparty

Budapest Park, június 22., 22:00

A Budapest Pride Felvonulás a Parkban folytatódik! Ünnepeld velük a szabadságot, a szerelmet és a közösséget Magyarország legnagyobb LMBTQ buliján. Ezen az estén mindenki félelem nélkül, szabadon önmaga lehet. Hozz magaddal színes kiegészítőket, borítsátok szivárványba a Budapest Parkot! Négy tánctéren, változatos zenei stílusokkal és fellépőkkel vár téged a sokszínűség és a szeretet ünnepén a Budapest Pride csapata.

CLUB CRINGE +++ GFOTY

Toldi mozi, június 22., 23:00

New York City saját dirty pop szupergroupja Budapestre érkezik egy válogatott felállással! Az estén fellép a gyémántdíva Angel Money, a fülsértő noise pop trió Mother Cell + GODDESS, a hálózati vírus DJ Wallh4x és a show-man DJ Trick. A klubzene koncepciójának újbóli feltalálásáról ismert zenés est garantálja a felejthetetlen show-t, élvonalbeli hangzásokkal és mindent elsöprő előadásokkal!