Szombati programajánló

Az utolsó nyári hétvégén még menj el programozni, mert aztán már csak az iskolában tudsz. Ha felnőtt vagy, akkor bárhol, de a nyár neked is véget ér. Mindenki menjen, és nézze meg a még kitartó fesztiválokat!

VI. TiszaFeszt Zenei és Kulturális Fesztivál

Lakitelek, augusztus 27-28.

Készüljetek az ismétlésre mert jön a ráadás! A VI. TiszaFesztivált augusztus végén 27-én szombaton Lakitelek-Tőserdőben rendezik meg. Ismét egy hatalmas bulival készülnek! Szinekben most sem lesz hiány! UV festékkel hostess lányaik és arcfestőik segítségével speciális rajzokat ábrákat kaphattok ingyenesen. A zenés nagy színpados show-val és sztárfellépőkkel teszik élménydússá ezt a hétvégét.

X. Nagymarosi Csípős Fesztivál

Nagymaros, augusztus 27.

Tízedik alkalommal rendezik meg a Nagymarosi Csípős Fesztivált, azaz a gasztromazochisták,  csípőskedvelők, chilitermesztők országos és nemzetközi ünnepét! Csípős finomságok minden formában, mennyiségben és szórakoztató programok az egész család számára. Csípni fogod!

Városligeti Mentőnap 2022

Városligeti Nagyrét, augusztus 27.

Hosszú kihagyás után végre ismét megrendezhetik a már hagyománnyá vált Városligeti Mentőnapot.
Ha érdekel az életmentő hivatás, szeretnél többet megtudni a mentőkről, vagy csak szívesen töltenél el egy jóhangulatú napot bajtársak közt, neked is ott a helyed!

A Klárisok zenekar a hazai népzenei-világzenei paletta egyik legnépszerűbb, (nemcsak) gyermekeknek szóló zenét játszó formációja. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes valamint a kiterjedt népzenei ismereteikre és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeit felhasználva.

Tűzkő Salamon Quintet

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 27., 20:00

A Tűzkő Salamon Quintet stílusa és zenei világa a jazz esszenciális ritmikai alapjára, a swingre, és leírhatatlan szabadságot megengedő harmóniai hagyományaira épít, azok minden változatosságát kiaknázva. A zenészek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megéljék és a közönségnek is átadják a zenei szabadság élményét. A zenekarvezető, Tűzkő Salamon klasszikus trombitán kezdett játszani, majd hatalmába kerítette a jazz, amelynek elméletére és gyakorlatára édesapja is tanította.

Ef Zámbó HDB - Live Kacsakő

Kacsakő Bisztró, augusztus 27., 20:00

Öcsike és csapata ismét kibontják az Edwinizmus zászlaját a Kacsakőben.

Konyha x Söndörgő - Hazatérő koncert

Szentendrei Dunakorzó, augusztus 27., 21:30

Különleges pillanat, amikor egy-egy zenész hosszú idő után először játszik szülővárosában. Az augusztus 27-én színpadra kerülő produkció élőben először Szentendrén lesz látható-hallható ebben a formában. Nem túlzó, hogy hazatérnek: a Konyha zenekar tagságának 2/3-a, a Söndörgő 3/5-e Szentendrén nőtt fel, és itt fogott először hangszert a kezébe.

Free BJC Jam Session: Molnár Sándor Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 27., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.