Szombati programajánló

Jól kezdődik a hétvége, mert születésnappal! Menjen ki Újbudára, egy jó szórakozásra! Aztán müvelődési, majd szórakozási mozi következhet, amiket különleges koncertekkel vezethetünk le, és már el is telt egy jó szombat!

Újbuda 18. születésnapja 

Bikás Park, május 20., 10:00

Boldog születésnapot, Újbuda! Budapest legnagyobb és legnépesebb kerülete 18 évvel ezelőtt, 2005 májusában vette fel az Újbuda nevet. A különleges évforduló miatt Újbuda születésnapja a 2023-as esztendő kiemelt, sőt legfontosabb kerületi szabadtéri rendezvényévé lépett elő.

Várkert Mozi - A modern kert festői - Monet-től Matisse-ig

Várkert Bazár, május 20., 18:00

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű segítségével mutatja be e közkedvelt motívum szerepét, alakváltozásait az 1860-as évektől az 1920-as évekig, az impresszionizmustól az avantgárdig.

Mennem kell

A fiatal házaspár, Strahinja és felesége, Ababuo, a menekültválság kezdetén hagyták el Ghánát. Németországig jutottak, ahonnan Belgrádba visszatoloncolták őket. Lehet, hogy Szerbia nem Németország, de a férj, Strahinja mindent megtesz, hogy új életet kezdjen. Keményen dolgozik a menedékjog megszerzésén, labdarúgóként próbálkozik egy helyi klubnál, és a Vöröskeresztnél önkéntesként dolgozik. A menedékjog megszerzése azonban hosszú folyamat. A szenvedélyes feleség, Ababuo Londonban szeretne színésznő lenni, és egyre inkább elege lesz abból, hogy évek óta várnak arra egy menekülttáborban, hogy legálisan jussanak el Nyugat-Európába. Egy este szír menekültek új csoportja érkezik a belgrádi táborba, egyikük Ali, egy karizmatikus baloldali aktivista. Ababuo először kigúnyolja őket, de másnap egy szó nélkül elmenekül velük. Elhagyja Szerbiát és férjét, Strahinját. Strahinjának ezután nem marad választása, és el kell indulnia a szerelme után.

Don't Stop The Queen! · Queen Tribute

Muzikum Klub & Bisztró, május 20., 20:00

Bemutatkozik Magyarország legújabb, energikus Queen Tribute zenekara a Don't Stop The Queen! A kötelező slágerek mellett a különlegességekre is nagy hangsúlyt fektet a zenekar profi és gyakorlott zenészekkel, rengeteg munkával és rajongói attitűddel. Klasszikus stadion rock hangzás, az élő megszólalásban ritkaságnak számító dalokon át a greatest hits dalokig bezárólag.

A Tudósok ismét megmentik a világot új dalaikkal, szokásos féktelen életörömükkel, és az estet nyitó Tövisházi-drMáriás festmény-zene operett-őrülettel. Új korok új dalait hozza a tavaszi Tudósok-koncert, s persze a régebbi dalok legjavát. Készülő új 20. lemezükről hallhatunk majd pár agyrobbantó, táncfakasztó, sírva-őrjöngve kacagásra bíró opust, amelyekhez ismét Shane 54 video-művész készít a valóságból kiléptető csodálatos látványtörténeteket.

Gáspár Károly Trió

Jedermann kávézó, május 20., 21:00

Gáspár Károly - zongora, Horváth Balázs - bőgő, Bágyi Balázs - dob
Aki vacsorázna is egy jót a koncert előtt, érdemes este 8 előtt érkeznie! Foglalt asztalokat lehetőség szerint legkésőbb 20:30-ig kérjük elfoglalni. Megszabott árú belépődíj nincs!

Free BJC Jam Session: Jónás Gézu Trio

Budapest Jazz Club, május 20., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.