Szombati programajánló

Országosan szombat lesz ma, és erre rájátszik a Múzeumok Éjszakája is. De addig folyvást küszködni kell, mialatt remek zeneélményeket és mozi látnivalókat tehetünk magunkévá. Este aztán ágy helyett irány a valamelyik múzeum!

Múzeumok Éjszakája

Országos,  június 24.

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, hogy felejthetetlenné tegyék e varázslatos nyári estét.

Fekete Pont | Pink Dragon | BHC | Mervom

Terem,  június 24., 17:00

A Fekete Pont egy szókimondó, a punk rock eredeti életérzéséből fakadó banda. Szövegeik társadalmi jelenségekről szólnak, melyet velős filozófiáikkal egészítenek ki. Koncertjeiken állandóan forró a hangulat, képesek a legkisebb helyen is Aréna érzést varázsolni. Kezdetben feldolgozásokkal koncerteztek, ám közben folyamatosan írták a számaikat, melynek eredményeképp 2022 áprilisában kiadták első kislemezüket KONTEÓ címmel, melyet azóta négy másik követett. A VIHAR felkerült a Hallgass Hazait Spotify listára is.

PUF 40

Budapest Park, június 24., 18.00

Mi kell hozzá, hogy egy zenekar 40 éven keresztül megmaradjon?
1. Kellenek dalok. Fontos dalok, amiknek a jelentése és jelentősége nem kopik el az évek alatt. De a régi dalok mellett kellenek új dalok is, méghozzá ugyanolyan minőségben.
2. Kell közönség, aki szereti a zenekart, és aki kitart mellette.
3. Kell a barátság a zenekar tagjai között, mert anélkül ilyen hosszú ideig nem lehet együtt maradni.
Ha ez mind megvan, már csak egy hely kell, ahol meg lehet tartani egy fontos, születésnapi koncertet. De ez olyan hely legyen, ahol nem csak a technikai adottságok vannak meg, hanem ahol szeretik ezt a zenekart, és szívesen dolgoznak velük együtt a koncertért.

Kivándorlók

A Kivándorlók Vilhelm Moberg klasszikus regényének nagyszabású filmadaptációja. Karl Oskar Nilsson és felesége, Kristina Svédország egy eldugott szegletében tengetik életüket az 1840-es években. A kemény munka, a nyomor és éhezés, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek arra kényszerítik a családot, hogy útnak induljanak az amerikai álom felé. Nem tudnak sokat az ígéret földjéről, de bíznak a színes leírásokban és hiszik, életük a jelenleginél csak jobb lehet. A fárasztó utazás és sok megpróbáltatás után a látszólag idilli Minnesota földjén kezdenek új életet. A Kivándorlók rendezője, Erik Poppe korábbi filmjeiért több díjat és jelölést szerzett világszerte (Utoya, július 22. , A király választása, Ezerszer is jó éjszakát!). Az Utoya, július 22.című megrázó drámája a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt, és elnyerte a legjobb operatőr Európai Filmdíját. A Kivándorlók Vilhelm Moberg klasszikus regényének nagyszabású filmfeldolgozása. A film főszereplője Gustaf Skarsgård (Westworld, Vikingek, Könyörtelenek, Kon-Tiki), Sofia Helin (Hóember, A híd), és Lisa Carlehed (Hajtóvadászat), de feltűnik a filmben a világhírű svéd énekesnő és dalszerző, Tove Lo is.

Johnology Trio

IF Cafe, június 24., 19:30

A legendás jazzbőgő és basszusgitárművész, Egri János fia, a sikeres Junior Prima Díjas előadóművész, Ifj. Egri János legújabb triójával az idei Jazz Showcase alkalmával mutatkozott be a MÜPA-ban, ahol négy különdíjat nyert: a Magyar Jazz Szövetség, a Művészetek Völgye Fesztivál, a grazi Internationales Leibnitz Fesztivál és a Harmónia Jazzműhely különdíját, melynek köszönhetően meghívást kapott a londoni 606 clubba is, ahol fergeteges sikert aratott. 

6363 x bongor - Humusz és Ajvár a Kobuciban

A szabadkai színész és az újlipótvárosi tanár egy konyhába gyűjti csapatát, hogy nemzeti finomságokkal lássák vendégül a nagyérdeműt. A szabadkai színész bongor, az újlipótvárosi tanár 6363, a konyha pedig ezúttal az óbudai főtér macskakövei mögötti Kobuci. Humusz és Ajvár vagyis csípős, finom reppek a magyar hip-hop krémjétől!

Az Inforádió bemutatja: Test Jazz Group

Budapest Jazz Club, június 24., 20:30

A Test Jazz Group 1983-ban alakult, és azóta folyamatosan koncertezik. Eleinte neves amerikai előadók jazz-rock szerzeményeit játszották. Az elmúlt időben sok élvonalbeli zenész volt tagja a Groupnak, többek közt Darvas Attila, Cvikovszky Gábor, Borbély Mihály, Tóth Tamás, Mbaye Ndiaye, Tóth Sándor, Murugan Mohan, stb. A zenekar által követett fő zenei irány jelenleg elektronikus jazz fusion, a drum ‚n’ bass, hip-hop, funky és R’n’B elemeivel vegyítve.

DÜRER Házavató - Faders I Gotalien I Ukauka

Dürer Kert, június 24., 20:00

A legendás Dürer Kert hivatalosan és teljes mivoltában nyitja kapuit - a Psybaba Records és a goa.hu a psychedelic trance rajongóit várja e nyári estén, térjetek velük haza! Az új klub nagyterme a modern elvárásoknak megfelelően, hangulatában vissza a gyökerekhez mottóval, a kisteremben a Psybaba Records fellépőivel készül a nyitóbulira - rúgjátok ki a ház oldalát!

Caliente

Arena Garden, június 24., 21:00

Máris egy újabb dátum, ami kötelezően beirandó a naptárba: június 24-én jön a legforróbb bulisorozat második estje! Bár már tudjátok, hogy a zenei stílus latin, spanyol és latinpop főleg, de az Arena Garden semmit nem bíz a véletlenre, , így hát elhívott egy 10 fős élőhangszeres spanyol, latin és kubai tánc-zenét játszó zenekart, a Team Gusto Cubano-t!

Ingyenes Kertmozi Júniusban a Budapest Gardenben - Pi élete

Budapest Garden, június 24., 21:00

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét, az apjának pedig állatkertje van az indiai Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon, kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel...