Szombati programajánló

Nagyon rendes ez a hétvége, családi programmal kezdi a pihenést. Még ennél is menőbbek az orgonák, melyek már reggel elkezdik az éjszakát! Mindenki más eztán dönthet, zene, vagy mozi, esetleg felváltva mindkettő, mert megteheti!

Családi vizes sportnap a Dunán

Római part, augusztus 5., 9:00

2023. augusztus 5-én újra Óbudai Családi Sportnap a Dunán, amelynek keretein belül az evezősportok kipróbálására nyílik lehetőség. Varázslatos helyszínen, a sokak által kedvelt Római parton megrendezésre kerülő sportnap a kajak-kenu és evezés sportág megismerését helyezi előtérbe. A programok megvalósításában több Duna-parti egyesület működik közre, így a látogatók több helyszínen is kipróbálhatják a vízre szállás élményét. A vízre szállás a sportágak kipróbálásának lehetősége az érintett sportegyesületek stégjeiről történik, az evezés a parttól 50 méteren belül zajlik majd.

Orgonák Éjszakája

Országos, augusztus 5., 9:00

Az Orgonák éjszakája augusztus 5-én országos szinten ünnepli a hangszerek királynőjét, az orgonát. Több tucat helyszínen szólal meg ekkor ez a fenséges hangszer. Budapesten a Bazilikában, méghozzá egy egész estén át, Kecskeméten egy négytemplomos séta keretében, a Balatontól kezdve Debrecenen át Pécsig pedig nagy gondossággal összeállított egyedi hangversenyeken.

Lick The Click! Sunburst x Alkotótábor After w/Pablo Bolivar

A38 Hajó, augusztus 5., 16:00

"Minden Alkotó után "megkapjuk", hogy a francba, még ez is benne maradt a táskában, még azt is mennyire szívesen játszottam volna. Ami nem fért bele abba a 4 órába, most elő kerül, hisz Pablo a környéken tett látogatása közben szívesen beugrik hozzánk a nappali sorozatunkra, ahol első alkalommal lép a hajó legfelső fedélzetére.Alkotótábor levezetés amit Isu vezet fel fent. Az orrteraszon pedig két iszonyat tapasztalt biztos kezű vendégünk debütál egymás mellett. Egész délután felváltva hallhatjátok Atomik és Dj Reload párosát. Nagy lesz minden!"

Depresszió , Vendég: Strong Deformity

Barba Negra, augusztus 5., 18:00

A 2023-as nyár egyetlen budapesti Depresszió koncertje!

TNT, vendég: Sub Bass Monster

Budapest Park, augusztus 5., 18.00

Augusztus 5-én TNT Budapesten a Parkban! A kilencvenes-kétezres évek egyik legnépszerűbb hazai slágergyáros duója olyan örökzöldekkel tölti meg a Parkot, mint a Kicsi gesztenye, a Titkos üzenet vagy a Bele vagyok zúgva. Aki lemarad, az kimarad - és bolond, aki sír ezután.

Deep Purple, Pink Floyd emlékkoncert

Kertem, augusztus 5., 18:30

Ez este két ikonikus zenekar, a Deep Purple és a Pink Floyd emlékére és dalaira fókuszál. A Cry Free és a Floyd xperiment fog tisztelegni e két meghatározó zenekar előtt, és elhozzák legnagyobb slágereiket is. Újraéled a Deep Purple energikus rockja és a Pink Floyd lenyűgöző pszichedelikus hangzásvilága.

Gubó / Kokon

Margitszigeti Atlétikai Centrum, , augusztus 5., 20:00. 

Az évszázad nyara Berlin Kreuzberg negyedében. A Kottbusser Tor körüli multikulturális mikrokozmoszban a 14 éves Nóra a felnőtté válás útján lépeget. Miközben a hőség a bőréhez tapad, először jön meg a menstruációja, felfedezi, hogy a lányokhoz vonzódik, és megismerkedik a vad Romyval. Vele a világ hirtelen végtelenül tágassá és rejtett szépségekkel telivé változik, a parkból dzsungel lesz, s a városi strand medencéjéből tenger. Egy hiteles berlini coming-of-age történet érzéki képekben, a szexuális ébredésről és az első nagy szerelemről. Egy film azokról a lányokról, akik nem törődnek vele, milyen testképet írnak elő számukra a közösségi oldalak.

Hiperkarma 23. születésnapi koncert

Kobuci Kert, augusztus 5., 20:00. 

A 2000. augusztus 5-i bemutatkozó Sziget-fellépése óta eltelt huszonhárom évben rengeteg dolog történt a HIPERKARMA háza táján: a Bérczesi Róbert gitáros-énekes-dalszerző által alapított és vezetett zenekar az elmúlt bő két évtized során a legmagasabb csúcsoktól a legmélyebb bugyrokig gyakorlatilag minden létező és képzeletbeli helyet megjárt, amerre csak egy igazságkereső, trú rockzenekar megfordulhat.

Indul a bakterház

Városligeti Csónakázótó, augusztus 5., 20:30

A mű hamar kultuszfilmmé vált és minden idők legnagyobb magyar filmjei között tartják számon, valamint a legnagyobb magyar filmvígjátéknak is tekinthető, sikere mai napig töretlen.
Regös Bendegúzt anyja elszegődteti a lókupechez, de a fiú megszökik tőle. A bakterhez keveredik, ahol elvállalja a tehénpásztorkodást. A bakter és anyja, a Banya igen sanyargatja a fiút, aki elhatározza, hogy megleckézteti őket. Bendegúz barátja, Koncz bácsi jó tanácsokat ad neki arra, hogy hogyan lehet a bakter feleségének szellemével riogatni a háziakat. A fiú megfogadja a tanácsot s végül összedől a bakterház, ö pedig továbbáll.

Városháza Kertmozi: Barbie

Budapest Városháza, augusztus 5., 20:30

Van ám olyan világ, ahol minden csodálatos! Mindig süt a nap, lenn a parton mindig lágyan hullámzik a tenger, és szörfdeszkákon, a nyugágyakban meg a bulizósabb helyeken sokféle, de mindig gyönyörű strandoló gyűlik össze: Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) meg a többi Barbie és Ken.
De még legtökéletesebb, legrózsaszínebb, legszerelmesebb helyen is történhetnek bajok. Szerencsére Barbie nemcsak szép, hanem talpraesett is. Ha kell, még a valóságos világba is elmegy, hogy megvédje a maga különleges országát. És persze sosincs egyedül. Lehet, hogy Ken nem olyan éles eszű, vagy nem akkora vagány, mint ő, de van egy nagyon fontos tulajdonsága: mindig kiáll az ő Barbie-jáért, és sosem hagyja cserben.

Free Summer Jam Session: Balázs József Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 5., 21:00

A legendás New York-i Blue Noteban és a Detroit Jazz Fesztiválon is elsöprő sikert aratott East Gipsy Band zongorista vezetője Balázs József, a közép generáció egyik legtehetségesebb billentyűse, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere.

HØT SPØT Trap Special - HUCCI (NZ), AFTERTHOUGHT (USA) - A38 Roof Stage

A38 Hajó, augusztus 5., 23:00

HØT SPØT Dubstep Special w/ HUCCI (NZ), AFTERTHOUGHT (USA) - A38 Tetőterasz (Roof Stage) - augusztus 5. - OPENAIR