Szombati programajánló

Szombatunk a nemzeti ünnep előszobája, ezért a számtalan fővárosi fesztiválból is belefért egy pár. A repülés szerelmesei is megtalálják bonyolult számításukat, aztán a show után lazíthatnak a számos koncert egyikén, ezúttal mozifilmek nélkül.

Road Movie Live

Műegyetem rakpart, augusztus 19-20.

Kedvenc magyar előadóid ingyenes koncertjeivel vár idén is a Road Movie Live a Műegyetem rakparton!
Hallgasd meg élőben kedvenc előadóidat és ünnepeld szuper hangulatban Magyarország születésnapját! Idén a meghívott hazai zenekarokat és előadókat arra kértek, hogy írjanak olyan dalokat, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, utcák, terek, városok vagy éppen régiók elevenednek meg. A szerzők mellett neves zenei és játékfilmes rendezők készítenek videóklipet a dalokhoz.

Hősök Útja

Tóth Árpád sétány, augusztus 19-20.

Idén is vár benneteket a Hősök Útja a Budai Várban, ahol játékos formában élhetitek át a magyar történelem hősies pillanatait! A Tóth Árpád sétányon a meghívott társulatok 10-15 perces jeleneteket adnak elő, melyekben történelmi alakok és hétköznapi emberek válnak hőssé egyetlen döntésük nyomán. Milyen történelmi keretben és mitől lesz hős valaki? Hogyan befolyásolja akár egy bátor szó vagy merész tett a jövőt, a történelmet és a döntéshozó személyes sorsát? Ezt mind megtudod az előadásokon! Emellett a Kapisztrán téren toborzók, tűzszerészek, különleges erők, katonai rendészek, zenészek egész nap szuper érdekes bemutatókkal és kiállításokkal várnak!

Budaörsi Airshow 5

Budaörsi repülőtér, augusztus 19., 9:00

Varázslatos programok égen és földön! Szállj velük a Budaörsi Airshow-n augusztus 19-én! Különleges légi bemutatókkal, földi látványosságokkal és gyermekprogramokkal várják az egész napos családi rendezvény látogatóit!

Erdőfű

Budai vár, augusztus 19., 18:00

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. A zenei társulás ars poetica-ja elmélyült szakmai tudást és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában. Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében.

I LOVE RADIOSTARS ✘ Budapest Park

Budapest Park, augusztus 19., 18.00

Adam Ajkay, Antonyo, Bárány Attila, Bricklake, Chrstphr, Cooky, Disco*s Hit, Dj Junior, Hamvai P.G., Jauri, Joerjunior, Lotfi Begi, Loving Arms, Metzker Viktória, Newik, Pullmaxx, Purebeat, Regán Lili, Stadiumx, Willcox, Yamina

OMEN / ACTION

Barba Negra, augusztus 19., 18:00

Különleges Omen és Action koncert a Barba Negrában!

Kertem, augusztus 19., 19:30

Boban Marković és fúvószenekara aligha szorul bemutatásra, akár a 13 kiadott album, akár olyan filmek zenéje alapján ismerhetjük, mint az Arizonai álmodozók. Végig turnézták már Amerikát, Európát és Izraelt, idén augusztusban pedig a Kertem színpadán lépnek fel.

Jazzpince

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 19., 20:00

A Jazzpince négy fiatal egyetemista zenekara, amelyet 2020 őszén hívtak életre. A jazz különböző irányzatai iránt vonzódó tagok mindannyian komponistaként is részt vesznek a zenei folyamatokban, így a quartet anyagát rengeteg hatás formálja; a legmeghatározóbb stílusirányzatok a hard bop, a modern jazz, a free és a magyar népzene. A Jazzpince repertoárjának gerincét a tagok saját szerzeményei képezik, amelyek közös műhelymunka során nyerik el végső formájukat. Koncertjeiken tematikus és szabad improvizációk, mainstream jazz formák és újszerű, kísérletező megoldások váltják egymást.

Takkra

Dürer Kert, augusztus 19., 20:30

A Takkra Vigh Dávid (Turbo dalszerző gitáros, ex-Carbonfools, stb) önálló hobby projektjeként jött létre 2013-ban. Élő hangszerekkel és elektronikával, kifejezetten regeneráló frekvenciákkal és organikus textúrákkal ható zene hamar talált befogadó fülekre főleg a nemzetközi pszichedelikus szcénán belül.

Free Summer BJC Jam Session - Egri János Jr. Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 19., 21:00

Egy élő legenda, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus- és Szabó Gábor-díjas előadóművész, Egri János két tehetséges fiatal, huszonéves muzsikussal, az “Év Fiatal Jazz Zenésze” 2021. győztesével, a Junior Prima Díjas Egri János Jr.-al, és Éles Mátéval szórakoztatja a Free Summer Jam Session vendégeit.

Ninjabreakz OpenAir I ADAM FREELAND (UK) - All Night Long

A38 Hajó, augusztus 19., 23:00

Egy régi nagy kedvenc, akit bizonyára nem kell bemutatni senkinek. Adam Freeland hosszú évek után tér vissza az öreg kontinensre és ez lesz az egyetlen fellépése Európában, ezért igazi kuriózum lesz mindenki számára aki ezen az estén ellátogat az A38 Hajóra.