Szombati programajánló

Búsúljunk, mert zárják a nyarat! Ugynakkor vigadjunk is, mert ez sok bulikát jelent városszerte, és elég sok város van. Mi a főre koncentrálunk, és mutatunk pár programot. Miután a gyerekek kiolvasták magukat, rohangálhatnak a lakókörzetükhöz legközelebb eső utcabálon, aztán, ha elfáradtak, ugyanezt tehetik szüleik a koncerteken.

III. Józsefvárosi Jazzfesztivál

Rákóczi tér, szeptember 15-17.

Ünnepeld a magyar jazzt a harmadik Józsefvárosi Jazzfesztiválon, amelynek idén is a Rákóczi tér és a Rákóczi téri Vásárcsarnok ad otthont szeptember 15. és 17. között! Budapest legszínesebb kerülete, a gyönyörű Józsefváros büszkén üdvözli a jazz szerelmeseit ezen a különleges eseményen. Az idei program összeállításakor fontosnak tartották azt is, hogy bemutassák minél több tehetséges női előadót is.

III. Újbudai Gyermekkönyvünnep

Gárdonyi tér, szeptember 16-17.

Idén immár harmadik alkalommal Újbudai Gyermekkönyvünnep! Zenés programokkal, színes könyvkínálattal, változatos gyerekműsorokkal és kreatív workshopokkal várnak kicsiket és nagyokat szeptember harmadik hétvégéjén a Gárdonyi téren!

Kulturális Örökség Napjai

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, szeptember 16-17.

Az Európa-szerte megrendezett programsorozatba könyvtári, kerti vezetésekkel, restaurátorok által vezetett programokkal és különleges előadásokkal kapcsolódik be a Hopp Múzeum.

Lánchíd Fesztivál

Clark Ádám tér, szeptember 16., 10:00

Lánchíd fesztivál - Egy nap, ahol Budapest dalai szólnak majd! "Találkozzunk szeptember 16-án, és ünnepeljük közösen az újjászületett Lánchidat!" Napközben a Pesti alsó rakparton 10.00-18.00 óráig a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és Lánchíd történeti kiállítás vár benneteket a Valyo állandó programjai mellett, továbbá találkozhattok az ÉnBudapestem applikáció kihelyezett standjával is. Ezt követően pedig 19.30-tól egész késő estig tartó koncertekkel várnak benneteket a Clark Ádám téren.

Utcabál a József Attila Színházban

József Attila Színház, szeptember 16., 14:00

Évadköszöntő utcabál a Színház előtti téren. Egy napra kiürül az autóktól zsúfolt Déryné köz és a parkolók helyére ideiglenesen gyermekfoglalkoztatók (kézműves sátor, arcfestés, sakk-sarok, stb.) és ugrálóvár kerül, ahol változatos programokkal várnak minden kedves érdeklődőt. 14 órától interaktív játékokon, zenés, táncos, családi programokon vehetnek részt az ide látogatók. A nézők idén is bepillanthatnak a színfalak mögé a színház művészeinek vezetésével.

III. Ménesi Kulturális Utcabál

Ménesi út, szeptember 16., 15:00

A Gellért-hegy napos oldalának legmenőbb fesztiváljára a Ménesi út nyugati végén, legnagyobb részt a Késmárki és a Serleg utca közé eső lezárt útszakaszon kerül sor. Irodalom, zene, színház, képzőművészet, helytörténet, gasztronómia, gyerekprogramok várnak mindenkit, és az Utcabál minden programja, ahogyan az előző években is, INGYENES!

BÜBÜKERT jótékonysági minifesztivál

Dürer Kert, szeptember 16., 18:00

Vannak emberek, akiknek valóra válik a kívánsága. Bübüke™ most ilyen ember. Azt kérte, a sok száz rajongott zenekarból a számára legfontosabbakat hívják össze egy fesztiválra, és teszik ezt örömmel, a bevételt pedig a mindannyiunk számára nagyon kedves barát emlékére alapított Siklósi Örs Alapítványnak ajánlják fel.

A mi Kodályunk - VÁRkert Mozi

Várkert Bazár, szeptember 16., 18:00. 

A 20. század korszakalkotó zenetudósa, zeneszerzője és népzenekutatója előtt tisztelegve érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.

DJ BoBo 30 EVOLUT3ON

Budapest Park, szeptember 16., 18:00

A Total Dance Festival bemutatja… DJ BoBo újra a Budapest Park színpadán! 30 év, 14 millió eladott lemez, 12 stúdió album, megannyi világsláger és rengeteg teltházas koncert. DJ BoBo, a zenetörténelem megkerülhetetlen szereplője, újra élő nagykoncertet ad Magyarországon! Várjuk szeretettel a disco szerelmeseit egy fantasztikus koncertshow-ra, melyen felcsendülnek a legújabb lemez dalai és az örökzöld slágerek is, mint a FREEDOM, a SOMEBODY DANCE WITH ME vagy a LOVE IS ALL AROUND.

Drums

Kacsakő Bisztró, szeptember 16., 18:00

A Drums zenekar évente egyszer emlékművet állít a rohanó időnek.

The Serial Chillers single release / Takeshi's Cashew

A38 Hajó, szeptember 16., 19:30

The Serial Chillers a budapesti élőzenei színtér egyik alapköve, fülbemászó dalokkal, karizmatikus előadásokkal, energikus élményekkel és temérdek jó hangulattal. Minden egyes alkalommal egy kaland. A funktól a tribal-ig, a pszichedelikustól a soulig, a könnyed indie-től a kemény rock-ig - az utazás olyan, mint egy utazás a varázsszőnyegen, ahol ajtók és folyosók várnak rád, hogy felfedezd őket.

Bágyi Balázs 50!: BBNQ feat. Pocsai Kriszta - "Decade" lemezbemutató és jubileumi koncert

Budapest Jazz Club, szeptember 16., 20:00

Hazánk jazz-életének, nemzetközi szinten is egyik legsikeresebb formációja, a Bágyi Balázs New Quartet idén 10 éves, a Szabó Gábor-díjas dobos, zeneszerző, zenekarvezető pedig épp szeptemberben ünnepli 50. születésnapját. E kettős, kerek jubileum jegyében kerül sor erre a koncertre, amely lemezbemutató is egyben. Az első félidőben az együttes legújabb, "Decade" című anyaga hangzik el, a második részben pedig a zenekar állandó partnere, Pocsai Kriszta énekesnő csatlakozik vendégként, akivel korábbi, közös lemezeikről szólaltatják meg kedvenc darabjaikat. A helyszínen is megvásárolható lemezeket a formáció tagjai a koncert után dedikálják.

Ramazuri Season Closing

Pontoon, szeptember 16., 22:00

Egy csodálatos nyári szezont tudhatnak maguk mögött idén a Pontoonon. Rengeteg mosoly, még több új kedvenc zene.A szezonhoz méltóan a zárást sem aprózzák el, két igazán jól ismert alak csatlakozik hozzájuk a budapesti éjszakából.Egy ismerős arc biztos, hogy a Detroit-ig repíti az embert a lemezestáskáját segítségül hívva, DJ Reload. A másik vendéget sem kell bemutatni azoknak, akik  csak kicsit is ismerik a pesti house szcénát. Első Ramazurizóként csatlakozik  a  szezonzárásra Klayman. Természetesen Kirill és Kernel is jelen lesz, hogy megköszönjék Nektek ezt a csodás szezont!

Vice City 80's Party

A38 Hajó, szeptember 16., 23:00

Idén a hajó a Vice City-től volt igazán hangos, úgyhogy, ideje, hogy lezárják ezt a remek nyarat, és köszöntsék az őszi szezont egy utolsó tetős bulival. A recept nem változott, a Vice City slágerek és a 80-as évek adja az alapot a megfelelő hangulathoz, úgyhogy már csak ti kelletek, hogy megidézzék a legjobb évtizedet ahogy azt illik