Szombati programok

Véget ért a hivatalos nyár, elkezdődött az iskola, de a programozást ez egyáltalán nem zavarja! Itt is, ott is vannak dolgok. Ha a hétvégén sportot választanál, Újbudán tedd, de ha az a foci, akkor a Margitszigetre menj, mégis inkább. Aztán vásárolj másodkézből, egyél halat első kézből, majd késő estig hallgass zenét, és ez még csak a szombat!

ÖrkényKert 2023

Madách tér, szeptember 9., 9:00

Tizenkettedik alkalommal szervezi meg az Örkény Színház évadnyitó programját szeptember 9-én, amelynek keretében az érdeklődők találkozhatnak a társulat művészeivel, valamint kedvezményesen válthatnak jegyet az előadásokra.

Válassz Sportot Újbudán! - 2023

Sport11 Fitness & Squash, szeptember 9., 9:00

2023. szeptember 9-én, szombaton immáron tizenkettedik alkalommal rendezik meg a  "Válassz Sportot Újbudán!" kerületi rendezvényt, ezúttal is a már megszokott helyszínén, a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban.

Budapest 150 Futball Fesztivál

Margitszigeti Atlétikai Centrum, szeptember 9., 10:00

Budapest 150 Futball Fesztivál – egy nap, ami a fociról szól. Tudtad, hogy az 1896-ban, Budapesten játszották az első hazai hivatalos labdarúgó mérkőzést? És azt, hogy a Margitszigeten korábban válogatott meccseket is tartottak?

Hidegkúti Halnap

Klebelsberg Kultúrkúria, szeptember 9., 10:00

Programok a Hidegkúti Horgásztó melletti játszótérnél kicsiknek és nagyoknak! Érkeznek a vidám Halnapok, tele izgalmas programokkal! Csatlakozz hozzájuk egy szaftos főzőversenyen, ahol ízletes ételek mérkőznek meg! Emellett rengeteg szórakoztató gyerekprogram és kreatív foglalkozások várnak. Ne hagyd ki ezt a családi eseményt, ahol jó hangulat és finomságok várnak! Menj el, és élvezd a Halnapok varázsát!

Vintage Légy-Ott' Secondhand September @Szimpla kert

Szimpla Kert, szeptember 9., 12:00

Budapest legmenőbb és legnagyobb Vintage és Upcycled ruha és kiegészítő vására a Vintage Légy-Ott! minden hónapban a Szimpla kertben! Fenntartható divat, egyedi kincsek, vintage és streetwear cuccok! Minden hónap második szombatján Pop- up 'plázát' rittyentenek a Szimpla kertből.

Ossian 65 - 25 - 50 tripla születésnapi koncert

Barba Negra, szeptember 9., 17:00

65 - 25 - 50 tripla jubileumi Ossian nagykoncert szeptember 9-én a Barba Negrában! Az év egyik legnagyobb kiemelt rendezvénye a tripla jubileum jegyében zajlik majd, amelyen Paksi Endre 65. születésnapja, Rubcsics Richárd gitáros és Erdélyi Krisztián basszusgitáros 50. születésnapja, valamint az idén negyedszázados Paksi - Rubcsics korszakot is megöünneplik.

Goya mesterművei - VÁRKERT mozi

Várkert Bazár, szeptember 9., 18:00. 

A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során. Carrière azt csinálja, amihez a legjobban ért: a zsenialitást tolmácsolja. Ellátogat a Pradóba; majd Goya szülőházába egy aragoni faluba, Fuendetodos megyébe; valamint a Zaragoza melletti La Cartuja bérházba, amely Goya freskóit őrzi; s további közel 30 helyszínre, ahol Goya jelentős munkái találhatók.

Mirror Glimpse - Gólyatábor

Kobuci Kert, szeptember 9., 19:00. 

Krisz és Misi nagyon el szerették volna veszíteni a szüzességüket a gimiben… ez azonban (hacsak egy bizonyos, disznót is érintő esetet nem számolunk) sajnos nem jött össze. Kísérd el a fiúkat szeptember 9-én a Kobuciba! , hogy megtudd, ezúttal összejön-e a dolog?!

Formatex Jazz Est: Tzumo Trio feat. Nobuki Takamen

Budapest Jazz Club, szeptember 9., 20:00

Tzumo Árpád a korábbi években olyan nagy amerikai sztárokkal koncertezett, mint Wayne Shorter, Terence Blanchard vagy Kenny Garrett, ezen az estén pedig egy kiemelkedő japán gitárművésszel lép fel. Nobuki Takamen a Jimm Hall és Wes Montgomery által kikövezett úton indult el, ám mostanra jellegzetes, kiforrott játékmóddal bír. Japánban, Amerikában és Kanadában is rendszeresen koncertezik, az AllaboutJazz magazin Japán legjobb jazz-gitárosaként említi.

Jazzbois x Kaláka / Öböl koncert a BudaParton

BudaPart - Kopaszi-gát, szeptember 2., 19:00

Kapunyitás: 19.00⁣, Koncertkezdés: 20.00
A 11. kerületi lakosok lakcímkártya felmutatásával kedvezményesen tudnak jegyet váltani a rendezvényre. A kedvezmények csak a helyszínen is bemutatott lakcímkártyával érvényesek, anélkül csak a teljes árú jegy megvásárlásával lehet belépni a helyszínre.

Borbély Mihály Polygon

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 9., 20:00

A különleges hangszer-összeállítású trió a nép- és a világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, számos díjjal elismert Borbély Mihály legújabb formációja. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú ütőhangszeres, Dés András ideális partnereknek bizonyultak a különleges zenei hangzás kialakításában. Kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű, improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán zenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárszenei elemekkel.

Django Est

IF Cafe, szeptember 9., 20:00

BOTOS DEBI a Django Feszt sztárvendége az iFben örömzenél! Ritka alkalom, menjtek meghallgatni a Kanadában élő gitárost Duka Lacit és a többieket!

Free BJC Jam Session: Egri János Jr. Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 9., 22:30

Énekes szólóit kifejezetten a hangszer-szerű megszólalás jellemzi. Zongorajátéka erőteljes és izgalmas. Stílusa a hagyományos mainstream jazz műfajára épül, ám emellett számos egyéni, klasszikus és igényes populáris zenéből kölcsönzött stílusjegyet is megszólaltat.