Szombatra hangolva

Július utolsó szombatjára összeszedtük nektek a legjobb programokat. Jó szórakozást!

Szeder&Lóci - Dalszerző!

Margitszigeti Szabadtéri Színház, július 31., 10:30

Kriszti és Lóci egy interaktív, 45 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy milyen lett volna, ha ezt a dalt Cseh Tamás, Paul McCartney vagy éppen egy DJ-producer írja meg.


Micimackó

Center Színház, július 31., 11:00

Gyere el egy Tejfelező (felfedező) túrára a Százholdas pagonyba. Találkozhatsz Micimackóval, Malackával, Tigrissel, Nyuszival és Róbert Gidával is.


Fafúvósok operaénekessel

Magyar Nemzeti Múzeum, július 31., 11:00, 11:30

Fafúvós-operaénekes koncert idézi meg a romantika korabeli zenét a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén.


“Az Időmanó kalandjai” – Bíró Eszter családi, interaktív koncertje

Városmajori Szabadtéri Szanpad, július 31., 11:00

A Városmajori Szabadtéri Színpad gyerekkoncert sorozatának harmadik karizmatikus előadója Bíró Eszter Az Időmanó kalandjai című interaktív produkciójával.


Buborék show

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), július 31., 12:00

Mi is az a buborék? Miért gömbölyű? Mekkora a világ legnagyobb buboréka? Mitől marad meg egy molnárka a víz felszínén? Ezekre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik ellátogatnak a Buborék tudománya című családi előadásra.


King Monroe Debut Party

Akvárium Klub (NagyHall), július 31., 15:00

3 év után végre megtörténik a sokak által várt 1. King Monroe Sound Nagykoncert! A Partyn elhangzanak a King Monroe Sound legjobb dalai, meglepetésekkel fűszerezve. Az eseményre az Akvárium Klub NagyHall falai között kerül sor.


Dinasztiák

Fővárosi Nagycirkusz, július 31., 15:00

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra.


360 Bar presents: Secret Garden S05E03

360 Bár, július 31., 16:00

Havonta jelentkező Secret Garden daytime partynak hála egész nap a tetőn mozoghatsz a legjobb groove-ra, kizárva a külvilágot, miközben alattad a város nyüzsög. Már délután 4 órától, a fogyóban lévő koktélok szürcsögő hangjára és a legnaposabb zenékre táncolhatsz egészen hajnalig.


Hangszersimogató az Ördöngös Népzenetanodával - családi program

Fonó Budai Zeneház, július 31., 16:00

A komáromi Ördöngös Népzenetanoda arra vállalkozik, hogy kortól és zenei előképzettségtől függetlenül minél több emberrel megismertesse a hallási utáni ösztönös zenetanulás módszerét és az együtt muzsikálás ősi varázsát. A magyar népzene igazi mesterei, a falusi parasztzenészek évszázadokon át hagyományozták páratlan kincsüket olyan módon, hogy sohasem láttak kottát és a muzsikálást nem iskolában tanulták.


Richter Gedeon tudományos show

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), július 31., 17:00

Látvány és izgalom a tetőfokon! Egy olyan világába kalauzolják a látogatókat, ahol a fizika és a kémia brutális törvényei uralkodnak, ahol az előadó bemutatja kedvenc és leglátványosabb kísérleteit. Az előadás a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával valósul meg.


Payer Öcsi emlékkoncert

Zsámbék, Zichy-kastély, július 31., 17:30

Payer Öcsi (1941. 07. 31. - 2011. 03. 31.) a mai napig meghatározó alakja a magyar könnyűzenei életnek, mint zeneszerző , mint előadó egyaránt. A mostani emlékkoncert alkalmával, születésének 80., valamint halálának 10. évfordulójára állítunk emléket. Az ismert slágereken kívül pár olyan dal is repertoárra kerül, amely a közönség számára talán kevésbé vagy egyáltalán nem ismert. Mindezek a dallamok két formációban kerülnek előadásra.

 

Zselenszky és még Néhányan

Hunnia Art Bisztró, július 31., 19:00

Igazi régivágású Zselenszky koncert, meglepetés és nem annyira meglepetés vendégekkel, hajnalig.


Nero

Stúdió "K" Színház, július 31., 19:00

Alapvető kérdés, hogy Nero tehetséges költő, tehetséges uralkodó-e. Vannak helyzetek, mikor környezete azt állítja róla, hogy az, s van olyan is, mikor ennek a szöges ellentétét. De akkor mi az igazság? Nincs igazság. Azaz, annyi igazság van, ahány ember van. Mindegyiknek igazsága van.


Honeybeast

Kobuci Kert, július 31., 19:00

A zenekar 2005-ben alakult Szegeden. 2009-ben megjelent a Parazita, amire felfigyelt az MTV Hungary és az MR2-Petőfi Rádió. Az első igazi átütő sikert 2010-ben a „Portugál” című dal hozta meg.
2011-2012 a nagy változások időszaka. A jazz-énekesnő Tarján Zsófia csatlakozott a formációhoz. Így készült el második lemezük, mely 2014 őszén jelent meg a Gold Record kiadó gondozásában. A lemez címadó dalához, „A legnagyobb hős”-höz, ami A Dal döntőjébe is bejutott, egy nagysikerű animációs klip készült Zsófi rajzaival.


Gáspár Károly Trió

Fonó Budai Zeneház, július 31., 19:30

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetője. Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyan akkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait.


A nagy Szenes gála - interaktív zenés műsor Szenes Iván slágereivel

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, július 31., 19:30

Az este megidézi a Táncdalfesztiválok hangulatát és Koós János, Kovács Kati, Mary Zsuzsi, Harangozó Teri, Aradszky Láslzó, Hofi Géza, Bodrogi Gyula, Cserháti Zsuzsa, Zalatnay Sarolta, Korda György, Szécsi Pál, és Voith Ági legnagyobb slágereit.


Mennyit érünk?

Spirit Színház, július 31., 19:30

Családi komédia az elfogadásról, egy különleges apa-fia barátságról. Az özvegy apa (Perjés János) és fia (Szalay Bence) egy időben keresik a nagy Ő-t. Kapcsolatuk idillikusan és viccesen baráti. Teljes őszinteségben élnek, így nem tabu, hogy amíg az apa Mrs. Ő-t keresi, addig a sportoló fiú Mr. Ő-t. Találkozásuk a lehetséges társakkal számtalan fordulatot tartogat.


Bolyki Balázs és a Bolyki Soul&Gospel Kórus – A csend után

Július 31., 20:00

Július utolsó napján, több mint egy éves hallgatás után a Városmajori Szabadtéri Színpadon áll újra a közönség elé a rendkívül energikus és életigenlő csapat. Mindenki – aki először hallja, de az is, aki már ismeri a produkciót az elmúlt évekből – arra számíthat, hogy valami egészen különleges és extra energia fog beragyogni mindent ezen az estén, amire már a koncert címe is enged következtetni…


Billy Prim Trio (GR/HU)

BMC - Opus Jazz Club, július 31., 20:00

A jelenleg Magyarországon élő, fiatal görög dobos és zeneszerző, Billy Prim ahogy az életben, úgy a zenében is szeret új és új tájakat felfedezni, hogy aztán szemlélődéseiből meditatív és költői portrék szülessenek. Az Opus Jazz Clubba ezúttal bemutatkozó albumával, a Thalassa című lemezzel érkezik, amelyet magyar zenészbarátaival (Blaho Attila – zongora, szintetizátor, Horváth Andor – bőgő, Turcsányi Áron basszusgitár, Csillag Júlia – ének) rögzített.