Sztárok durva átalakulása: Robert de Nirótól Christian Bale-ig

  • PORT.hu / PORT.hu

Vannak sztárok, akik nem ijednek meg attól, ha a munka megkövetel egy kis átalakulást, de néhányan egészen drasztikus lépésre is hajlandóak a hőn áhított szerep kedvéért.

Mindenki emlékszik Robert De Niróra a Dühöngő bikában, vagy később a Rettegés fokában, ahol újra szálkásra gyúrta magát a szerepért, ráadásul kollégáinak úgy kellett róla lebeszélniük a híres színészt arról, hogy a filmben látható tetoválásokat, igazából ne varrassa magára. De nézzük milyen átalakuláson mentek keresztül a mai sztárok!

Matt Damon a Bourne filmekben már megmutatta, mire képes a kisportolt testével, majd 2009-ben az Informátorban egy elhízott bajszos fickót játszott el. Rá pár évre az Elysium című sci-fiben újra formába lendült és megmutatta hibátlan felsőtestét.

Charlize Theront, a törékeny, szőke színésznőt sem rémisztette meg a feladat, amikor egy igaz történet főszerepét kellett eljátszania. A rém egy leszbikus sorozatgyilkosról szólt, így Theron a szerep kedvéért elképesztő ronda sminket kapott, felszedett közel tizenöt kilót, és még a szemöldökét is leborotváltatta. Alakításával számos díjat nyert, köztük a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Brad Pitt a Benjamin Button különös élete kedvéért viselte különleges maszkok egész hadát, bár hozzá kell tenni, hogy David Fincher filmjében nagy szerepet kapott a számítógépes grafika is.

Az ír fenegyerek, Colin Farrell is bevállalt egy vicces szerepet a Förtelmes főnökök című vígjátékban. A smink annyira jól sikerült, hogy a kopaszodó, dagi szereplőt a legtöbb rajongó fel sem ismerte.

Robert Downley Jr. számára nem okoz gondot, ha néha ki kell röhögtetnie magát. A komikum a vérében van, de még így is meglepő volt az átalakulása a Trópusi viharban, ahol egy színes bőrű vietnámi veteránnak álcázta magát. A szerep annyira jól sikerült, hogy 2009-ben esélyes volt az Oscarra is.

A Trópusi vihar másik nagy átalakulója kétség kívül Tom Cruise volt, akit szégyen, nem szégyen, de a cikk írója sem ismert fel a filmben, csak a stáblistánál konstatálta a színész jelenlétét. Pedig a mocskos szájú kopasz, szőrös, pocakos menedzser zseniális táncot is lejt a film végén.

De minden bizonnyal az egyik legdurvább filmes átalakulást Christian Bale produkálta, ráadásul ő többször is hajlandó volt kigyúrni magát, majd csontsoványra fogyni. Először a Gépészben fogyott olyan ijesztően soványra, hogy a nézőkben megállt az ütő. Ezután a Batman szerepe és a Terminator – Megváltás jött, ami megkövetelt nem kevés izmot a színésztől, majd A harcos szerepéért újra soványra aszalta magát. De ez sem volt elég neki, az Amerikai botrány kedvéért több tíz kilót hízott és olyan hasat növesztett, amit bármelyik sörfogyasztó megirigyelhetne.