Szúrópróba

Újabb film drogosokról, ha még nem lett volna elég az utóbbi évek ez irányú dömpingje. Larry Clark rendező második filmjében sem szakad el kedvelt témájától, ő követte el ugyanis az anno elég nagy visszhangot kapott, drogos kiskorúakat középpontba állító Kölyköket. Mostani filmjének igazi, önálló, cselekményes története van, csak épp mind a négy főhős heroinfüggő.
És tolvaj, ha már jellemzésükbe fogtunk. Két pár van itt, az egyiket alig húszéves, zöldfülű besurranó tolvajok és lelkes anyagozók alkotják, a másikat meg a dupla annyi idős Melanie Griffith és James Woods, szintén junkie-k, rablásban meg profik. Jó szülőkként maguk mellé veszik és ki is képezik a két csemetét, eligazítják őket az élet olyan, számukra fontos dolgaiban, mint például a riasztórendszer hatástalanítása, a tű helyes és változatos használata, ilyenek. A két nebuló kiváló hallgatóságnak bizonyul, nyélbe is ütnek együtt néhány komoly balhét, igaz, közben ketten majdnem meghalnak, a végén az egyik aztán tényleg, de ezt hagyjuk.
Eltekintve a lassan egymás személyétől is függővé váló, túlzás vagy heroizálás nélkül ábrázolt szereplőktől, az egész - szinte kötelezően vulgáris - történet épphogy csak mérsékelten marad érdekfeszítő. Hiába a több helyütt is igazán remek színészi játék, ha láttunk már ebben a témában ennél jobb és/vagy érdekesebb filmeket is - elég csak Clark előző dolgozatát említeni.