Tárgyak, amiket a sztárokkal együtt temettek el sírjaikba

Az ókori Egyiptomban is szokás volt különféle tárgyakat a halott mellé temetni, ám ez a rituálé úgy látszik a modern időkben is megmaradt. Az ok persze manapság más: míg régen úgy hitték, hogy a halottnak azokra a tárgyakra szüksége lesz a túlvilági életében, addig manapság inkább valamifajta tisztelgés a halott előtt. Itt van tíz meglepő tárgy, amit a hírességekkel együtt temettek el.

1. Frank Sinatra – egy üveg Jack Daniels whiskey

Sinatra világ életében szerette a whiskeyt, imádott "koktélja" négy jégkockával, két ujjnyi Jack Daniel’s whiskey-vel és egy löttyintésnyi vízzel készült. Az énekes családja azt gondolta, hogy stílusos lenne Sinatrát végső nyughelyén is ellátni alkohollal, és a pletykák szerint még egy tízcentest is raktak mellé, ha esetleg telefonálni támadna kedve.


2. Tony Curtis — egy iPhone


Tony Curtis családja az iPhone mellett a színész mellé temetett egy Stetson-kalapot, egy pár autós kesztyűt, egy Anthony Adverse című könyvet, ahonnan a nevét kölcsönözte (eredeti neve Bernard Schwartz volt, és a könyv címszereplője ihlette művésznevét).


3. Humphrey Bogart — egy arany síp

Egy 1944-es filmben Lauren Bacall színésznő a következőt kérdezte filmbéli partnerétől, későbbi szerelmétől és férjétől, Humphrey Bogarttól: „Te tudod, hogyan kell fütyülni, ugye? Csak érintsd össze a két ajkad, és fújj!” A két színész legendás kapcsolata alatt Bogart egy arany sípot ajándékozott a színésznőnek, hogy mindig emlékezzenek a találkozásukra. Bogart 1957-es halálakor Bacall a következő mondatot gravíroztatta a színész nyughelyére: „Ha bármit szeretnél, csak fütyülj!”


4. Roald Dahl — Snooker dákó, HB ceruza, egy fűrész, csokoládé és vörösbor


A norvég származású, Walesben született regényíró 1990-ben halt meg, és a családja az író által kedvelt összes dolgot összegyűjtötte, és eltemette vele együtt. Eközött voltak Dahl kedvenc HB ceruzái, ezekkel írta szinte az összes könyvét.


5. Leonard Bernstein — az Alice Csodaországban című mű egy példánya

Karmesteri pálcája és Mahler V. Szimfóniájának kottája mellett Lewis Carroll könyvét, az Alice Csodaországbant is az amerikai zeneszerző és karmester mellé temették. A művet Bernstein mindig magával vitte, ha valahova utazott.


6. Ronnie Van Zant — horgászbot és kalap

Az amerikai énekes, dalszövegíró, a Lynyrd Skynyrd együttes alapítótagja 1977-ben hunyt el egy repülőgép-szerencsétlenségben. Végső nyughelyére temették vele együtt ikonikus Texas Hatters kalapját, valamint kedvenc horgászbotját.

 

7. Lugosi Béla — egy drakula köpeny

Lugosi Béla 1956-os halála előtt odaadta feleségének híres drakulaköpenyét, hogy őrizze meg fia számára. Viszont a család úgy döntött, hogy a színészt védjeggyé vált köpenyében kellene eltemetni. Ezért egy másik köpenyben temették el, amit Lugosi kisebb fellépéseken viselt. Az „igazi” köpenyt 2011-ben egy aukción végül megpróbálták értékesíteni, de nem sikerült.

 

8. Bob Marley — piros Gibson Les Paul gitárja és egy kis fű

Bár abban nincs teljes egyetértés, hogy milyen márkájú gitárt temettek el a zenésszel, de egy közeli forrás szerint egy vörös Les Paulról van szó. Ugyanez a forrás azt is elmondta, hogy Marley özvegye, még mielőtt lecsukták volna az urnát, egy kis füvet is csempészett bele.

 

9. Andy Warhol — pár Interview magazin és egy üveg Estee Lauder parfüm

Ezeket a tárgyat nem Warhol családja tette az urnába, sőt, jóvá sem hagyták. A művész régi barátja, Paige Powell futott oda az urnához, mielőtt a földbe helyezték volna, és rakta bele a Beautiful nevű Estee Lauder parfümöt, valamint a magazinokat. Bár arról nem tudunk, hogy konkrétan ez a parfüm miért volt fontos Warholnak, viszont az köztudott, hogy a művész egy parfümöt csupán három hónapig használt, majd „katalogizálta”, így életperiódusainak saját illatai voltak.

 

10. Elizabeth Taylor — Richard Burton utolsó neki írt szerelmes levele

Bár Taylor és Burton szerelmi élete szinte teljes mértékben a nyilvánosság előtt zajlott, és az egymásnak írt szerelmes levelek is több biográfiában szerepeltek, ezt az egyet Taylor megtartotta magának. A levelet Burton három nappal halála előtt írta, Taylor pedig akkor kapta meg, amikor hazaért Burton temetéséről. Élete végéig ágya mellett tartotta, és utolsó kívánságaként a levelet vele együtt temették.

via MentalFloss.com