Tegyük be a gyereket a moziba!

Itt a nyári szünet, mit kezdjünk a gyerekkel? Üljünk be vele a moziba, hadd lássa a világot, tanuljon az érzelmekről, a történelemről és a természetrajzról, addig sem kap hőgutát.

Nem lehet mindig élménytáborba küldeni vagy a nagymamára sózni a gyereket, egész nyárra mégsem vehetünk ki szabadságot, a játszótéren pedig mindenki megfő. A megoldás, ha csak másfél órára is, a mozi, és van is miből válogatni.

Agymanók

Még mindig fut a kreativitásáról híres Pixar stúdió egyik legkedvesebb filmje, egy 12 éves kislány történetet. Szinte minden az ő elméjében játszódik, az elme ugyanis egy összetett gépezet, amelyet a különböző érzelmei irányítanak: az öröm, szomorúság, félelem és düh. Riley élete egy csapásra megváltozik, amikor családjával a békés kertvárosból San Franciscóba költöznek édesapja új állása miatt. Az érzelmek között pedig zavar támad, és átveszi az irányítást a félelem. Vigyázat, a 6-os korhatárt érdemes komolyan venni, a film valóban elgondolkodtató és komoly kérdéseket pedzeget, méghozzá nagyon jól. 
Miért nézzük? 
A Pixar hosszú évek óta legjobb filmje.
Bemutató: 2015. június 25.

Minyonok

A pici sárga, kék overálos, zagyva latin nyelvet beszélő és mindent mindig elszúró Minyonok már az első két Gru filmben is igazi sztárok voltak, amit abból lehet tudni, hogy az egy játszótérre eső minyonos játékok és gyerekruhák száma hamar nagyon magas lett. Most pedig itt a saját filmjük, amiből kiderül, a történelem során mindig sikerült a rossz gazdát szolgálniuk, így hamar gazdátlanná váltak. Ám három pici minyon nagy tervet eszel ki, és a titokzatos gonosz Skarlát Túlölő szolgálatába szegődnek, aki Herb nevű feltaláló férjével a Föld meghódítására készül. Mondanunk sem kell, a lelkes minyonok ebben komoly akadálynak bizonyulnak. 
Miért nézzük? 
Minyonok. Ennyi.
Bemutató: 2015. július 9.

Münó, a holdbéli manó

Létezik egy távoli csodálatos világ, ahol a nappalokat és az éjszakákat legendás őrzők vigyázzák, és eljön az ideje, hogy a Napnak és a Holdnak új őrzőt válasszanak. A Nap választása Szolárra, az öntelt hősre esik, a Hold azonban Münót, az apró és kissé kétbalkezes teremtményt jelöli ki őrzőjéül. Aztán egy este bekövetkezik a baj: a tapasztalatlan Münó egy óvatlan pillanatban elveszíti a Holdat, a Nap bosszúra éhes egykori őrzője kapva kap az alkalmon, és ellopja a Napot, teljes sötétségbe borítva ezzel a bolygót. 
Miért nézzük? 
A film csodálatos látványvilága, az itt felvonuló különös, ismeretlen lények sokban az Avatárt idézik, a történet pedig megannyi leckével szolgál. 
Bemutató: 2015. július 30.

A kis herceg

A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, amellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt. 
Miért nézzük? 
Antoine de Saint-Exupéry csodás meséje itt új, modern olvasatot kap, de a lényeg sem veszik el, a képi világ pedig valóban lélegzetelállító. 
Bemutató: 2015. augusztus 6.

Barbie, a rocksztár hercegnő

Barbie-ról valószínűleg az utolsó szó, ami eszembe jutna a rock, de nem én vagyok a célközönség, szerencsére. Ebben a musicalben Barbie-t egy modern hercegnőt alakít,  valamiért Courtney-nek hívják, és az élete a feje tetejére áll, amikor helyet cserél Erikával, a híres rocksztárral. A csere során Courtney hercegnő a poptáborba, Erika pedig a Hercegnő táborba kerül. Amikor a lányok megtudják, hogy mindkét tábort a bezárás veszélye fenyegeti, összeállnak egy nagyszabású dal-viadalra, hogy megmutassák: minden lehetséges, ha az ember mer nagyot álmodni! 
Miért nézzük? 
A gyerek úgyis ezt akarja majd nézni, nem nekünk kell válogatni.
Bemutató: 2015. augusztus 13.

Irány a bárka!

Darren Aronofski nemrég vetített felnőtt verziója után megérkezett Noé bárkájának gyerekbarát változata, csupa-csupa állattal. Mint tudjuk, minden fajból csupán két-két példány kapott „meghívást” a túlélést jelentő bárkára, ám a meghatározhatatlan kilétű és rendszertanú Dave és fia, Fancsi nem tartoznak a kiválasztottak közé. Egy furfangos csel és egy álcaruha által mégis sikerülne feljutniuk, ám Fancsi lemarad a többiektől, és így egy óriási kaland veszi kezdetét. 
Miért nézzük? 
Az Irány a bárka! ugyan sok szempontból nem veheti fel a versenyt a Pixar-Disney társaság vérprofi munkáival, de kedves, és kissé bumfordi darabról van szó. 
Bemutató: 2015. augusztus 20.

További gyerekprogramokat ITT találhattok.

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu