Töltsd a csütörtököt ezekkel a programokkal!

Összegyűjtöttük nektek a nap legizgalmasabb programjait, hogy legyen miből válogatni ma is!

A Magyar Kultúra Napja - a könnyűzene ünnepe

Online, január 21., 11h

Az NKA Hangfoglaló Program és a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda tisztelettel meghívja a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezendő immár hagyományos könnyűzenei ünnepségre. Az esemény a fennálló járványhelyzetre való tekintettel online streamen, a Hangfoglaló Program Facebook oldalán lesz követhető.

Rudolf trónörökös nagy könyve – online tárlatvezetés Zoom platformon

Online, január 21., 16h

Rudolf trónörökös nagy könyve. A Wikipédia és a Lonely Planet elődje - Online tárlatvezetés az Összetartozunk. A Trianon előtti Magyarország rajzban elbeszélve című kiállításban.

Illés Péter: Paraszti szőlőhegyek a Délnyugat-Dunántúlon (Vas, Zala, Nyugat-Somogy)

Online, január 21., 16.30h

A könyv online esemény keretén belül kerül megrendezésre. A kapcsolódó kerekasztal-beszélgetés résztvevői: V. Németh Zsolt, Kevy Albert, Ambrus Lajos, Kampits László, Dr. Illés Péter. Beszélgetésvezető: Tanai Ibolya a Savaria MHV Múzeum kommunikációs munkatársa. A beszélgetés ezen a linken érhető el. 

Grecsó Krisztián: Vera

Online, január 21., 18.30h

Havi irodalmi beszélgetés a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház szervezésében. A beszélgetést vezeti: Gerebenics Nóra.

M+ El Greco Light

Online, január 21., 18.30h

A MÚZEUM+ egy kissé átalakulva, igazodva a körülményekhez M+ Light címmel a biztonságos online térbe költözött, hogy ne maradjatok kedvenc rendezvényük nélkül. A januári téma El Greco, a "Görög", a spanyol manierizmus legnagyobb mestere. Aki a korszakalkotó Tizianótól tanult, de többet akart, mint a valóságot, mesterfokon másolni, a megrendeléseket tökéletesen kivitelezni. Magánélete legalább olyan izgalmas volt, mint munkássága.

1 színész + egy színész EXTRA és EztRád 2020! koncert | újranéző

Online, január 21., 19h

Újra elérhető lesz a Nézőművészeti Kft. és a B32 nagysikerű 1 színész + egy színész című videósorozatának extra adása Kapával és Pepével, kiegészülve a társulat EztRád 2020! című rendhagyó esztrádműsorával – nem csak Nézőművészeknek.

MASZK Egyesület, Orlai Produkciós Iroda és FÜGE Produkció: Megyek utánad | újranéző

Online, január 21., 19h

Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru történetével ismerkedünk. Az előadást a Színház TV oldalán jegyvásárlás után követhetitek.

EztRád 2020! - a Nézőművészeti Kft. koncertje

Online, január 21., 19h

Rendhagyó „EztRádműsor” a Nézőművészeti Kft. előadásainak dalaiból – nem csak Nézőművészeknek.

MÉSZÖLY100 / "Világosan a homályt" / Várkert Irodalom

Online, január 21., 19h

A Mészöly-centenáriummal indítja irodalmi szezonját a Várkert Irodalom Aposztróf sorozata. A januári esten Mészöly Miklós élete, munkássága, és Polcz Alainnel kötött 53 évnyi házassága is megelevenedik irodalmi művek, levelek tükrében.

Wishes – OMC Live Session

Online, január 21., 19h

Először koncertezik hardcore punk banda az OMC-n, ráadásul a kiváló Wishesről van szó, így a megjelenés kötelező. Akármilyen idő is lesz, nincs kifogás, hiszen on-line tolják nektek a stúdió minőségű zenét.

Savaria Szimfonikus Zenekar, vez.: Vajda Gergely, km.: Fejérvári Zoltán (zongora) - Élő, Online Koncert

Online, január 21., 19h

Az itthon és külföldön egyaránt elismert zongoraművész, Fejérvári Zoltán igazán hivatott előadója Bartók Béla (1881–1945) zenéjének – 2017-ben éppen Bartók III. zongoraversenyének tolmácsolásával érdemelte ki a győzelmet a Montreali Zongoraversenyen. Ezúttal Bartók II. zongoraversenyének szólistájaként lép színpadra.

ZENESZÍN -Varga Livius vendége Frenk

Online, január 21., 20h

Ismét ZENESZÍN! Varga Livius (A kutya vacsorája, Varga Livius és a NeVa, Quimby) ezúttal Frenkkel beszélget, zenél, sztorizik! A beszélgetésből sok olyan dologra is fény derül, amelyek koncerteken, vagy az eddigi riportok során még rejtve maradtak.

SzínpadOn / Dekameron: Örökké fogd a kezem

Online, január 21., 20h

A mű két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.

Müpa Home LIVE – Lázár tesók: Hullámtörés

Online, január 21., 20h

Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven fognak együtt színpadra állni. Melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalaikból 2020 őszén Hullámtörés címmel jelenik meg első nagylemezük, amelynek ez lesz az egyetlen budapesti lemezbemutató koncertje. Intim, családias, tesós és komoly hangulatú estet ígérnek.

Online Fröccs Almási Kittivel: Egyszer lent, egyszer fent - Hogy lesz nekem jobb 2021-ben?

Online, január 21., 20h

2020. Sokunknak szitokszó. Változás. Felfordulás. Újrarendezés. Kétségbeesés. Nehézségek… Ez az év rengeteg tapasztalatot hozott mindannyiunk személyiségével kapcsolatban. Olyan oldalunkat is megismerhettük, amit eddig nem láttunk, mert nem volt még ilyen típusú krízishelyzet az életünkben. Küzdöttünk, harcoltunk, feladtuk, beletörődtünk, gyászoltunk. És jön 2021! Amikor minden más lesz… De hogyan?

Makovics Dénes Sextet

Online, január 21., 20h

A felállás hangzása hagyományokra épül, de stílusa kacérkodik a pop és a klasszikus zenével is, különös hangsúlyt fektetve a ritmusszekció és a szólisták közötti összhangra. A műsorban saját szerzemények és örökzöldek hallhatók.

Táncszínház ON - PR-Evolution Dance Company: Agapé

Online, január 21., 20.30h

A mindennapok tele vannak a jól ismert Nárcisz és Ekhó történet variánsaival, a pszichológusok szerint ezek növekvő tendenciát mutatnak. Ám az agapé tanulható, nem ösztön megnyilvánulás. Előadásukkal arra szeretnénk biztatni nézőiket, hogy ne adják fel az útkeresést a békéhez, az otthonra találáshoz – az agapéhoz!

Nyitott Műterem #07 - Keresztesi Botond

Online, január 21., 21h

A sorozat hetedik eseményén Keresztesi Botond budapesti műtermébe látogathattok el Miklósvölgyi Zsolt szerkesztő, kritikus, a Technologie und das Unheimliche és a Hungarofuturista mozgalom társalapítója, a Café Bábel folyóirat szerkesztője vezetésével.