Tom Cruise feldúlja Marokkkót

Az idősödő, de még mindig formában lévő színész-producer az osztrák főváros után Észak-Afrika felé veszi az irányít, hogy ott is rendet vágjon a MI:5 stábjával.

Bécs bevétele után most már Marokkóban forgatja Tom Cruise a Mission: Impossible-sorozat ötödik részét. Miután leugrott a bécsi operaház tetejéről és látványos autós üldözésben vett részt az osztrák fővárosban, a szupersztár az arab ország lakóinak idegeit teszi próbára, ugyanis a film kedvéért két hétre lezárnak egy fontos országutat Agadir és Casablanca között, ahol a stáb vélhetően rengeteg autót fog összetörni, de alighanem robbantásokra is lehet számítani. A Mission: Impossible 5 stábja Marrakeshben és Rabatban is forgat majd, Cruise jelenleg az utóbbi város egyik luxusszállodájában lakik.

Az M:I 5 sivatagi forgatása a marokkói kormány azon törekvése jegyében történik, hogy minél több hollywoodi produkciót csábítsanak az egzotikus helyszíneket bőségesen kínáló észak-afrikai országba. Az amerikai stábok súlyos dollármilliókat költenek el, majd a filmek sikere nyomán turisták hada árasztja el az országot, tehát egy-egy ilyen szuperprodukció vendégül látása az egyik legkifizetődőbb idegenforgalmi befektetés. A Christopher McQuarrie rendezte film hazai bemutatója: 2015 december 24. – Tom Cruise pedig menet közben több másik „sorozatán” is dolgozik, készülőbe a Top Gun 2 és a Jack Reacher: Never Go Back.

Forrás: UIP-Duna Film