TOOLon túl szerda

Nyilván nehezen térünk magunkhoz a világ legjobb zenekarának koncertje után, tán ezért ad annyi programot mára ez a szerda, hogy mindent kipróbáljunk a csillapításhoz. Mivel most a sokféle zene sem hathatós, azért ad mellé egyebeket is, mint aranyos nyuszikat, esőakrobatákat, színházat, sőt Afrikát is! Aki elfáradt, az online tudáscsokorral pihenhet, esetleg mozgóképszínházzal. No, próbálkozhatsz kicsi szerda, nem sok sikerrel...

Nyúl Péter

Budapest Bábszínház, május 25., 10:00

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá. A több évet felölelő történetben Péter testvérei felnőnek és családot alapítanak, de vajon a rosszcsont nyúlfinak benő valaha a feje lágya?  

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, május 25., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.     

Mozaik Országos Színházi Találkozó

Halász Gedeon Eseményközpont, május 25., 16:00

A Mozaik Országos Színházi Találkozót azzal a hagyományteremtő szándékkal indítja útjára a Mozaik Művészegyesület és az Aktor produkció, hogy megkísérelje betölteni azt az űrt, amit a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megszűnése jelent a színházi szférának. Az idén négy napos színházi esemény helyszíne a festői szépségű Velencei-tó mellett található Kápolnásnyék.  

Idén is beköltözik a HØT SPØT az A38 ikonikus orrteraszára, hogy szerdánként kellemes és minőségi basszus zenéket hallgathassatok a naplementében. A keménykedést továbbra is meghagyják az éjszakai partikra.   

Nemzetközi Afrika Nap

Márai Sándor Művelődési Ház, május 25., 17:00

1963 óta ünnepeljük május 25-én világszerte az Afrika napot. Ennek apropójából közös ünneplésre hívjuk az afrikai kultúra iránt érdeklődőket. A program saját szervezés útján valósul meg, a Márai Sándor Művelődési Ház támogatásával.  

Roland Barthes a halála előtt néhány nappal keltezett, emlékezetes köszöntőjében Antonioni nagyságát abban látja, hogy következetesen tartja magát a modern művész általa megnevezett egyik legfontosabb jellemvonásához, a bizonytalansághoz. Ezt a bizonytalanság-fogalmat a világhoz való viszonyulás legérvényesebb művészi módjának tekinti, melynek lényege az állandó kétely a jelentések bizonyosságában. Eltűnés-keresés: majd minden filmjében keresnek valakit.  

A szakértő vendégek az orosz-ukrán háború kilátásairól beszélgetnek, sorsdöntő kérdéseket érintve.

Sopianae Slam Poetry Klub - vendég: Mészáros Péter

Művészetek és Irodalom Háza, május 25., 18:00

Folytatódik a tavaszi menetelés. A májusi verseny témája: PÁNIK. A verseket öttagú, részben a  közönségből helyben összeállt zsűri  pontozza, elhangzás után 1-től 10-ig. Az általuk adott pontok összege a fellépő által elért pontszám. A legalacsonyabb és legmagasabb pontszámok nem számítanak be az egyes versenyzők összpontszámába.  

Az online előadásokon Hieronymus Bosch korszakához kapcsolódó kultúrtörténeti érdekességeket ismerhetnek meg. Az előadásokat szerdai napokon tartják.   

Akvárium Petőfi200 Terasz: Fiúk

Akvárium Klub, május 25., 19:00

Az Akvárium Klub legújabb programsorozatának keretein belül április 19-től szeptember 28-ig minden kedden és szerdán hazai zenészek koncertjei a teraszon! 
A zenekar stílusát a kelet-európai keserűség és az amerikai feeling-good ötvözése határozza meg, R’n’B és indiepop elemek összemosásával.

A Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt, mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét.