TV2 titkok: Tóth Gabi elsírta magát

Az énekesnő olyan dolgokról beszélt, amikről korábban még soha.

A TV2 online felületén, a TV2 Play-en frissen indult egy videós Podcast, hisz ma már mindenki ilyet csinál. A koncepció nem emlékeztet még távolról sem a spanyolviaszra, nincs itt semmi új kitalálva, megfejtve, sehol egy Plus csavar, esetleg valami extra érdekesség, amivel ez több lenne annál, hogy két ember beszélget.

Nem mindig kell, hogy egy műsor vagy egy podcast ennél több legyen, de kérdés, hogy van-e még igény rá olyan formában, ahogy azt a TV2 csinálja.

Forrás: TV2 Play

Lékai-Kiss Ramóna egy éppen üres vezérlőben ül meghívott vendégével, aki jelent esetben Tóth Gabi. Az énekesnővel kapcsolatos előítéletekbe nem megyek bele, most csakis a beszélgetés során elhangzottakat közlöm tényszerűen, és az interjú szakmai elemzésébe sem bonyolódnék.

A TV2 Titkok műsorvezetője, házigazdája úgy konferálja fel vendégét, hogy sorolja a titulusait, mint “aranytorkú énekesnő”, “édesanya”, majd zárásként azt teszi még hozzá, hogy egy “igazi kaméleon.” És itt álljunk is meg, de azonnal! 

Tóth Gabi most már önazonos

Az önazonosság a kulcsszó abban a 23 perces kisfilmben, amely Tóth Gabi erdélyi turnéjáról készült, bár maga a turné nem nagyon szerepel, inkább az, hogy Gabinak régen rossz volt, de most már jó.

Tovább

Ramóna feltehetőleg a művésznő sokszínűségére, állandó megújulási hajlamára és képességére, sőt, készségére utalt, ami, ha így olvassuk, akkor ez az ember magától értetődő jellemfejlődésének méltatása lenne. Vegyünk egy hétköznapi példát: “régen tök hülye voltál, de szerencsére megjött az eszed, és már tök jó fej vagy.” Tóth Gabi is ilyen önfényezős irányba tereli a beszélgetést, ha már így lett feltéve a kérdés. De Ramóna valójában azt mondta, hogy Gabi egy kaméleon. A kaméleon meg igazából nem változik meg belülről, csak kívülről. Így idomul a környezethez, miközben belül ugyanaz az entitás marad. 

Forrás: TV2 Play

A beszélgetés hirtelen fura fordulatot vesz, amikor a műsorvezető az Oltári nő című film tojásos példájával hozakodik elő. Nem mennék bele a részletekbe, de a felszínen súlytalannak tűnő, de amúgy frappáns kérdés így hangzik, hogy Tóth Gabi  tudja-e, hogy hogyan szereti a tojást. Lágyan, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy az eddigi fickói mellett mindig túlságosan idomult azok személyiségéhez, de most, a táncos szerelmével már nem. De nem ettől sírta el magát az énekesnő.

A téma nagyon hamar a válásra terelődött. Kiderült, hogy Tóth Gabi többször volt kórházban, mert idegösszeroppanása volt. Pánikrohamokkal is küzdött, de ezek elmúltak.

Tóth Gabi: Jézus helyett se vitte senki a keresztet

Palik László műsorának legújabb vendége a Pápa előzenekaraként éneklő Tóth Gabi volt, aki elmesélte, hogy szerinte miért támadták őt az emberek.

Tovább

Egy 2 éve döglődő házasságnak kellett véget vetnie, neki kellett kimondania, hogy ennek vége, és ebben az is nehéz volt számára, hogy ezzel kockára tette az egész karrierjét. Tóth Gabi szerint annyira az imidzse részévé vált az, hogy ő és Krausz Gábor házasok és gyerekük van, és boldog családban élnek, hogy egy válás simán lenullázza a zenei, előadónői meg úgy alles zusammen, minden létező reputációját. Mint lelkes bulvárfogyasztó, szerintem egy sima válás még senki karrierjét nem döntötte romokba. Egy csúnya válás - ahol kiderültek necces dolgok - már igen. 

Forrás: TV2 Play

 

És abból kiindulva, hogy Tóth Gabi zenés vagy tévés szereplései nem éppen Krausz Gáborral kötött házasságával függnek össze, illetve figyelembe véve azt, hogy Tóth Gabi a TV2 titkok - kihangsúlyozom: TITKOK - című műsorában arra az egy konkrét kérdésre nem mond semmit, hogy mi volt a válás oka.

Végül megérkezik a könnyfakasztó kérdés, hogy Tóth Gabi kiket vesztett el ezzel a válással. Kiderül, a családon belül éket vert ez az ügy. Tóth Gabi és az édesanyja eltávolodtak egymástól. Nem beszélnek, de az énekesnő reméli, hogy az anyukája látja ezt az interjút, és akkor majd újra minden a régi lesz.

Lékai-Kiss Ramóna ezen a ponton gurul oda Tóth Gabihoz, hogy megölelgesse.

Szó esett még a gyerektáborról, igaz szerelemről, a kislányáról. A beszélgetést úgy tudnám summázni, hogy Gabi olykor a körülmények áldozata, mire egyből jön az áldozathibáztatás. De ő egy kemény nő, akit ugyan megviselnek a bántások, de mindig feláll, akárhányszor küldik földre a rosszindulatú emberek.