Új irányok a Frizbiben?

Hajdú Péter talkshow-jának nyári szünet utáni első két epizódja elgondolkodtatóra sikeredett, de korántsem a jó öreg Bud Spencer bölcsességei miatt. Az exkluzív interjút leszámítva is akadtak ugyanis olyan momentumok, amelyek eltértek a korábban megszokottaktól.

Amikor celebjeink nem valamilyen tragédiáról adnak mélyinterjút, mindig ugyanannak a semmilyen zongoradallamnak kíséretében, akkor általában azért jelennek meg Hajdú színe előtt, hogy - személyes szimpátiától függően - kiadós fényezésben, esetleg alázásban részesüljenek. A rendszer kiválóan működik, ha éppen nem halt meg senki, elég behívni egy jó ismerőst, aztán kezdődhet a semmitmondó csevej, az alá kevert indokolatlanul gyakori és erős műnevetéssel. Különösen, ha olyan vicces dolgok kerülnek szóba, mint például a szex. 
A szezonindító Frizbi azonnal egy vadonatúj blokk bevezetésével támadott, amelyben Hajdú Péter törekvése szerint „sztár ver át sztárt”. Nem kellett sokáig izgulni, rögtön kiderült, hogy első alkalommal Győzike viccelte meg Alekoszt. (Egy perces néma csenddel gyászoljuk meg a „sztár” kifejezést!) A Hajdú és Győzike közös szellemi termékének vallott tréfa során utóbbi arra kérte kollégáját, hogy helyette adományozzon szaporítóanyagot egy hölgynek, mert az övé nem elég „erős”. A közönségből ezúttal a sperma szó váltott ki óriási derültséget, amelyből a cenzúra csupán a „sma” hangsort hagyta meg. Hiába, a fiatalok lelkivilága nem játék.
Az autóban, rejtett kamerával rögzített párbeszéd legnagyobb poénja kétségkívül az volt, amikor a naiv Alekosz így szólt: „azt gondoltam, hogy valami komoly témával keresel meg”. Hát nem, de legalább nem is valami szórakoztatóval. Az alkotók úgy vélték, hogy a nemes anyag adományozásának puszta ténye humoros, hiszen képzeljük csak el Alekoszt, amint egy éppen egy pohárkába alkot! Nem jön az a fránya mosoly? Pedig a stúdió zengett a kacajtól.


A második adásban a Bagi-Nacsa duó feszengett a Korda-házaspár négyezer-ötszázadszor felöltött szerepében. Az előadás során nem csupán parodizálták az alanyokat, hanem helyettük adtak interjút Hajdúnak annak apropóján, hogy nem szerepeltek a Miskolci Sörfesztivál plakátján, amiért sértettségükben lemondták a fellépést. A beszélgetés funkcióját nehéz megállapítani, bocsánatkérésnek kissé furcsa, produkciónak meg… De legalább „Klárika” roppant szellemes szexuális ajánlatot tehetett a riporternek.
Ezek után már csak jobb jöhet? Meglátjuk.

hogyvolt.blog.hu/tags/tudorok