Újra kedd van

Ma reggel már nyolc órától ömlik a kultúra. Ki korán kel, részt vehet egy Rómeó és Júlia előadáson, feltéve, hogy tagja egy csoportnak, aki épp részt vesz rajta. Utána is egymást érik a jobbnál jobb események.

Pesti Magyar Színház: Rómeó és Júlia (előadás csoportok részére)

Online, január 19., 08:00

Szerelem, tiszta érzékiség, vad családi viszály, ifjak és szépkorúak ellentéte: örökké aktuális élethelyzetek. A korhű előadás bevezetés a szerelembe, a létezés fő misztériumába, amelytől megdicsőül a mindenkori ifjúság és elutasítja az értelmetlen halált. Nézd meg itt!


Kopogtatás nélkül

Online, január 19., 19:00

Neves művészek versválogatása a magyar kultúra napjához kapcsolódóan. Hallgass verset!


On-line Bábos Mesekuckó Eszterrel

Online, január 19., 10:30, 17:30

Ha csak egy mesét néz gyermeked egy nap, legyen az a bábos mesekuckó. Asztali bábjáték keretében elevenednek meg a sok dallal, mondókával fűszerezett mesék, mely után közös zenélés, dalolás következik, és a meséhez kapcsolódóan mindig újabb kézműves ötletek kerülnek elő, melyet otthon el is készíthettek.


Élőben Japánból: Tények és tévhitek

Online, január 19., 12:00

Valóban minden sarkon van sushi? Minden kimonós nő gésa? Külföldieknek valóban nem illik kimonót viselni? Tényleg nem mondanak nemet a japánok? Valóban nincs fűtés a házakban? A következő adásban Renitől megtudhatjátok a válaszokat ezekre a kérdésekre, sőt további érdekességekre is fény derül.


Maradandó emlékül - Online tárlatvezetés

Online, január 19., 14:30

A ZOOM platformon tartott online vezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet. Nem a kiállítótérből jelentkezik be a múzeum, de a rendelkezésre álló technológia segítségével az élő vezetések igazi közösségi élménnyé válnak.


Zsidónegyeden innen és túl - virtuális séta

Online, január 19., 14:30

A séta során Lemberger-Lakos Borcsa segítségével online közvetítés keretében bejárhatjátok Belső-Erzsébetváros központi utcáit. A programon való részvételhez kattints ide.


PED.KEDD – művészetpedagógiai műhely

Online, január 19., 17:00

Az év első Ped. keddjén Dr. habil. Vásárhelyi Tamás biológussal hallhattok beszélgetést Konok Tamás életmű kiállítása kapcsán a képzőművészet és természettudományok együttműködési lehetőségeiről.


Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, január 19., 17:00

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


Pintér Péter várja a kéréseiteket

Online, január 19., 18:00

Pintér Péter több ezer dalt tud fejből, de piilanatok alatt lelesi a kottából az újat. Kívánjatok és meghallgathatjátok a Pintér Péter féle zongorás - éneklős változatot!


Kolibri MobilMesék

Online, január 19., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

 

Ars Sacra Filmklub - A hét főbűn

Online, január 19., 18:00

Egy Budapesthez közeli faluban, Pilisborosjenőn egy baráti társaság bor és sütemény mellett éjszakába nyúlóan beszélgetett a főbűnökről és morális értékrendünk furcsa relativitásáról. Mit takar ma a restség, a bujaság, a kapzsiság, a harag, a gőg, az irigység vagy a falánkság fogalma? Mit gondol róla a pszichiáter, a szerzetes, a filozófus, az irodalmár, a közgazdász, az esztéta vagy a táncművész, akiket mind foglalkoztat ez a világ, a mi világunk bűnfelfogása. Mozizz!


Gózon Gyula Kamaraszínház: Szerelem, ó!

Online, január 19., 19:00

A Szerelem,ó! című vígjátékban három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. A történetben tizenöt év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy a sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét.


ONLINE! Papp János - Lappföldi útinapló

Online, január 19., 19:00

A Magyar Kultúra Online Hete keretén belül, egy egészen különleges élményben lehet része annak, aki január 19-én ellátogat a KMO weboldalára. Papp János, a vándor-színész – ahogy ő nevezi magát – egy különleges világba, Európa északi csücskébe, Lappföldre kalauzolja el az érdeklődőket. 


Lumière filmklub – A létezés eufóriája

Online, január 19., 19:00

Egy egészen rendkívüli dokumentumfilmet mutat be a Lumière filmklub, ezúttal online vetítés keretében. A locarnói és a szarajevói filmfesztiválon is díjazott, 2019-es A létezés eufóriája egy kivételes táncelőadás elkészüléséről szól, amely a már a kilencvenen is túl járó Fahidi Éva történetét meséli el, aki családjából egyedüliként tért vissza Auschwitzból.


30 éves az Orfeo Zenekar

Online, január 19., 19:30

A 2021-es évben tölti 30. születésnapját a Purcell Kórus után az Orfeo Zenekar is. Ennek örömére január 19-én ünnepi koncerttel készülnek a Zeneakadémián.


ZENESZÍN -Varga Livius vendége Frenk

Online, január 19., 20:00

Ismét ZENESZÍN! Varga Livius (A kutya vacsorája, Varga Livius és a NeVa, Quimby) ezúttal Frenkkel beszélget, zenél, sztorizik!


Az UPFRONT bemutatja: Sárik Péter Trio feat. Berki Tamás

Online, január 19., 20:00

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Vendégük ezen az estén a formációval több turnén is közreműködő közönség-kedvenc jazz énekes, Berki Tamás lesz.


Pál Dániel Levente / PIM az A38 Hajón

Online, január 19., 20:00

Az Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó közös zenei-irodalmi sorozatának első idei estjén Pál Dániel Levente alkotói világába nyerhettek betekintést. Klikk!


Save The Vinyl - Dj Galactic Jackson

Online, január 19., 20:00

Az idén 20 éves Syrup.hu és az underground Dj-k körében kedvelt Nemdebár szervezésében, az Edenred támogatásával online Dj mix sorozat indult. A “Save The Vinyl DJs” sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat.


Táncszínház ON - Feledi János - Feledi Project-Oláh Dezső Trió: Hat Tánc

Online, január 19., 20:30

Az előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok művére, az 1915-ben írt zongorára íródott művének dob, bőgő és zongora adaptáció. A mű hat tánctételből áll, melyeknek karakterét megőrizve improvizációk hangzanak el a tánctételek között. Itt megnézheted.


Fülbevaló #06 - Farbwechsel Records: Old Men's Gloom - tracklist

Online, január 19., 21:00

A Farbwechsel előadói borongós, monoton technót játszanak, mintha egy analóg szintetizátor ugrálna egy dobgépen, és az egészet egy régi gramofonon hallgatnánk. Vokálok nincsenek. Napfény sem sok. A lemezkiadó különböző előadói olyanok, mintha variációk lennének egy témára, és az az egy téma kifejezetten szürke, monoton, de ellenállhatatlan lenne. Hallgass bele!