Utolsó vasárnapi

Kedves olvasó! Köszönjük, hogy napi cikkünkkel oldottad a bezártság okozta feszültséget. Eredményt hirdetünk: az offline győzedelmeskedett az online felett, a szabadtéri legyőzte a beltérit, így napi cikksorozatunk ma véget ér. Persze programokért ezentúl is hozzánk gyere! Szabadulj ki, hallgass élőzenét, mulass jól!

Bajzáth Mária: Gingalló

Online, június 28., 10:30

Bajzáth Mária Népmesekincstára újabb gyűjteménnyel bővül: megjelent a Gingalló – Magyar népmesék óvodáskortól című kötet! Az új könyv nem maradhat bemutató nélkül, ezért 2020. június 28-án online könyvbemutatót szervez a Kolibri Kiadó saját Facebook-oldalán.

Vasárnapi Iskola 8 - online fesztivál

Online, június 28., 10:30

A Vasárnapi Iskola bő két hónapon át tart május 10-étől kezdődően. Tíz olyan vasárnappal ajándékozza meg a közönséget, amelyen új szemléletű produkciókkal válik mindennapossá közelünkben az új zenészek, előadók, zenei világok, kísérletek, kezdeményezések bemutatkozása. Az online fesztivál koncertfelvételei a live streamek lezajlása után a Hajónapló YouTube-csatornáján lesznek elérhetők.

Micimackó

Center Színház, június 28., 11:00

Gyere el egy Tejfelező (felfedező) túrára a Százholdas pagonyba. Találkozhatsz Micimackóval, Malackával, Tigrissel, Nyuszival és Róbert Gidával is.

Be Massive Horizon Open Air Party x tatai vár x Zsigmond Terasz

Tatai Vár, június 28., 14:00

Folytatódik a Be Massive Horizon országjárás. A következő különleges helyszín a tatai vár csodás bástyája a Zsigmond Terasz. Az esemény limitált létszámú!

A második Bagdad - A Víziváros oszmán hétköznapjai

Rudas Fürdő, június 28., 17:00

Buda – avagy törökül Budun – az oszmán végvidék egyik leggyönyörűbb ékkövének számított. Az utazókat keleties pompája ragadta meg, a kereskedőket pedig a Duna élénk hajóforgalma vonzotta. A mai Víziváros – az egykori Varos – sok emléket rejt ebből a korból…

TRIP WebSzínház // Garaczi László - Veszteg

Online, június 28., 19:00

„Az első előtti perc csíkos tapéták ketrecében. Nem áll meg az élet, a természet ügyei, a betegségek, a közömbös kataklizmák, a rettegést is ideszámítva, minden unalomba fullad, magányok tébolyává oszlik. Elhalnak a szervek, amiknek létezéséről nem tudtunk, elbomlik a szemét az utcán. Jó lesz nekünk, elfelejtjük a szégyent, a távolság boldogságát. Gyarapodunk ismeretben, dúsulunk, nevelődünk, tömött zsákok, horpadt remény, gügyögő terror.” G. L.

Rendezők viadala

Petőfi Sándor Napközis Tábor (Margitszigeti Gyermektábor), június 28., 18:30

A Rendezők Viadala című előadásban a Momentánosok azt improvizálják, hogy filmrendezők. Az este 4 különböző stílusú, műfajú, hangulatú improvizált filmjelenettel kezdődik - 4 Momentános rendezésében. A nézők ötletei által is inspirált történetek újabb és újabb körökben bontakoznak ki, de a közönség minden kör után szavaz, hogy melyik sztori folytatódjon és melyiknek mondjunk búcsút. Az utolsó szavazás után csak egyetlen film marad, aminek így a végső, befejező nagyjelenetét is láthatjuk.

Sírpiknik

Veszprémi Petőfi Színház - Nagyszínház , június 28., 15:00, 19:00

A Sírpiknik műfaja szerint vígjáték, de elszorul a torok, kicsordul a könny… Rendkívül szórakoztató, miközben a legmélyebb érzéseket mutatja be. Egy vérbő, (tragi)komikus történet, ahol a csalatások és csalások, életrevaló özvegyek, nők és férfiak téblábolnak a maguk bonyolult és remélhetőleg hosszú öregkora felé.

Badár&Badár: Bűvészet&Stand-up Comedy - Badár Sándor (humorista) és Badár Tamás (bűvész) közös estje

Dumaszínház - Dumaszínház Nagyterem, június 28., 19:30

Humor és bűvészet. A szavak embere és a mágia mestere. Apa és fia. Badár és Badár. Két művész egy családból, akik most együtt lépnek színpadra. Badár Sándor improvizatív humorista és színész, a Dumaszínház fellépője, számos magyar film megkerülhetetlen alakja és egyben világjáró kalandor. Páratlan humorának és színpadi készségeinek köszönhetően nála nincs két egyforma előadás, hiszen a megélt kalandokat sosem tervezetten, hanem a műsort fejben szerkesztve adja át a közönségnek.

Bachtól Frank Martinig - Dobozy Borbála zenekari estje 1.

Online, június 28., 19:30

Különleges hangversenyt adott három évvel ezelőtt Dobozy Borbála és a Budapesti Vonósok: Bach egy-egy csembalóversenyével 20. századi műveket állítottak párba. Most újra megtekinthető.

All Stars

Budapest Park, júniun 28., 20:30

Magyarország egyik piacvezető stand-up komikusa. Mindig ügyfélorientált, közönségcentrikus. A szektor legdinamikusabban fejlődő szereplőjeként a prémium minőség elkötelezettje. Tavaly az utolsó negyedévben már 88%-kal volt poénosabb! Előadóművészi portfóliójában viccek, paródiák, zenés gegek. Szókimondó humorista: számára nem léteznek tabu témák, kivéve a kakilást.

Open Mic Sunday

Metro Club Theatre, június 28., 20:30

Gyere és játssz ezen a legendás helyen, a bulinegyed szívében!, vagy csak nézd a többi random vagy kevésbé random fellépőt! Minden más a szokásos open mic estek szerint zajlik.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Online, június 28., 21:00

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz., Ja, itt!