Válogatás keddre

A mai keddre is kiválogattuk nektek, hol van mulatság. Íme:

Elektromosság, és ami mögötte van - Elektromosság

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), június 22., 12:00

Elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében tartanak izgalmas kísérlet bemutatókat az Öveges teremben, ahol gyakran a látogatók is részesei a demonstrációknak. A Fizika show-kon a legkülönfélébb fizikai - és olykor kémiai - kísérleteket veszik elő.


Egy királytalálkozó öröksége | „V4 - Visegrádi Négyek” tárgyai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Magyar Nemzeti Múzeum, július 22., 16:00

Hogyan kapcsolódnak a tárgyak egy nemzet történetéhez? Milyen lengyel, cseh, szlovák kötődésű tárgyakat őriz a Magyar Nemzeti Múzeum? Milyen formában jelennek meg ezek a kérdések a múzeumi kiállításban, hogyan reprezentálják a kapcsolatot az említett népek között?


EGYkisKEDD

PaviloN, június 22., 16:00

Ha nem volt elég, vagy még túl messze van a hétvége vagy csak kiülnél lazulni és dzsúzolni barátaiddal akkor ne keress tovább mert ez lesz az ideális spot. Ha szereted a minimált, a micro house-t és a hasonló stílusú zenéket akkor ez a te esemény sorozatod!



A fagy birodalma - Hőtan

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem)

Izgalmas kísérlet bemutató keretében a fagy birodalmába kalauzolnak el benneteket. Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhatod meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgálhatjátok azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.


Vágyott szépség - Esti online tárlatvezetés

Online, június 22., 18:30

Az online program a preraffaeliták festészetét bemutató kiállítás, a Vágyott szépség remekműveit mutatja be. Rossetti, Millais és Waterhouse festményei mellett a mozgalom hazai hatását kutató kísérlőtárlat, Az utópia szépsége műalkotásait is megismerhetik az érdeklődők.


Ernelláék Farkaséknál

6szan, június 22., 19:00

"Szegény Ernella! Csak az az egy vágya van, hogy valaki szeresse, valaki érdeklődjön iránta. Valahogy úgy alakult az élete, hogy nem leli örömét abban, amit csinál. Kívülről vár valami megoldást, de az ő életét rajta kívül senki sem tudja megoldani."


Meszecsinka // Napfonat

Kobuci Kert, június 22., 19:00

A Fonogram-díjas Meszecsinka pszichedelikus világzenéje 2009 óta hódít szerte a világban. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. A Napfonat öt nő energikus a cappella együttese. Öt szabad hang polifonikus összefonódása, amely, ütőhangszerekkel kiegészítve, együtt valami többet, nagyobbat alkot.


Liszt és Hubay rapszódiái

MTA Zenetudományi Intézet - Zenetörténeti Múzeum, június 22., 19:00

A Zenetörténeti Múzeum kiállításainak Liszt- és Hubay-vonatkozásait 18 órakor Gombos László mutatja be az érdeklődőknek.


Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Spirit Színház, június 22., 19:00

"1973-ban volt az ősbemutató. DE: nem egy őskövület!

Ezek a dalok a mi generációnknak, és sok utánunk jövőnek beleívódtak a génjeibe. Trendien: kultikusak: „Menni kéne…”, „Valaki mondja meg…”, „Arra születtem…”, „Ringasd el magad!”


Churchill és Garbo

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, június 22., 19:30

A francia szerző darabja „intim csúcstalálkozó” a 20. század két nagy alakja között. Erős, hatalmas személyiségek – egészen emberi közelségben: Winston Churchill és Greta Garbo. Két legenda véletlen találkozása és közös hajóútja a Skorpió szigete felé, miután a világ óriásszínpadairól távoztak.


Áprily Lajos: Jelentés a völgyből - Árnyjátékok az A38 Hajón

A38 Hajó, június 22., 20:00

Áprily Lajos a természet nyelvén beszélő költő. Tetőül, völgyül, ösvényül, madárul is tud. És pontosan ahogy a természet, szeret kissé el is rejtőzni szemlélői elől, amíg rá nem jövünk, hogy a természet ott is jelen van, ott is megszólal, ahol emberi jelenlétként gondolunk rá.


Az AVM bemutatja: Hajdu Klára és tanítványai

Budapest Jazz Club, június 22., 20:30

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. Saját quartetjét 10 éve alapította. Eddig két lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. “Plays Standards” című albumukat “Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjra jelölték 2017-ben. Ezen a különleges estén tanítványaival lép színpadra.


Freskó

Online, június 22., 20:30

Mit csinál egy táncegyüttes, ha véletlenül talál néhány régi freskót a próbatermében? Egyszerű a válasz: darabot, és ettől kezdve táncterem felújítás helyett koreográfia készítéssel foglalkozik.