Vasárnapi dolgaink

Egy lusta vasárnapon nincs is jobb annál, ha házhoz megy a kultúra. Reméljük, már nem sokáig, de egy kicsit még ki kell bírni.

Hangszerbemutató Kárász Eszterrel

május 24., 10:00

A gyerekek nagy kedvence, Kárász Eszter rendhagyó hangszerbemutatóján kicsik és nagyok ismerkedhetnek meg a hangszerek csodálatos világával. KLIKK

Bíró Eszter: Az Időmanó kalandjai - #várkertmatiné - Negyedóra

május 24., 11:00

Bíró Eszter nagy sikerű, a Várkert Bazárban ebben az évadban bemutatott Az Időmanó mesekoncert-sorozata – amelyet adventkor, szilveszterkor és farsangkor láthattatok – most online folytatódik. Ezúttal az Időmanó otthonából – Időbirodalom egy rejtett zugából – jelentkezik.

Vaskakas Matiné: La Fontaine mesék/ Fables of La Fontaine (Hun, Eng, Fin)

május 24., 11:00

Hogy a vészhelyzet alatt se maradjunk vaskakasos élmények nélkül, a győri Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor elérhetővé teszi egy-egy előadás felvételét a gyerekek számára. Az előadásokat a színház hivatalos Youtube-csatornáján lehet majd követni.

Pannon Várszínház: Péter és a farkas

május 24., 11:00

Péter barátaival, a kacsával, a kismadárral és a macskával - izgalmas és tanulságos kalandok után - végül túljár a gonoszt megtestesítő farkas eszén. Prokofjev 1936-ban komponálta zenekarra és narrátorra szóló szimfonikus költeményét, amit most itt megnézhettek.

Online Vasárnapi Barangoló - A tűzoltók védelmezője

május 24., 15:00

Hogy kerül egy szent mellé egy vödör és miért találkozunk vele köztereken vagy épületek homlokzatán? Miért és mikor vált népszerűvé Flórián, a Római Birodalom katonája, és miben segítenek a segítő szentek? Ha még nem láttatok kővizet, akkor tartsatok az online Vasárnapi Barangolóval májusban is!

Süveg Márk Saiid virtuális tárlatvezetése Paolo Ventura kiállításán

május 24., 16:00

A Műcsarnok, Juhász Anna, Orvos-Tóth Noémi és Fodor Tamás után felkérte Süveg Márk "SAIID" slammer-t, költőt, hip hop előadót is, hogy otthonából kalauzolja a vendégeket Paolo Ventura: Velencei történet / Automaton című kiállításában.

ELROW Show: Paco Osuna, Tini Gessler, Da La Swing

május 24., 16:00

A kijárási korlátozást feloldották, de partizni továbbra is csak otthon szabad. Csavard fel a szőnyeget és bulizz a nappalidban az ELROW Family vasárnapi otthoni show-ján, melyet a barcelonai Casa Batlló-ból hostolnak.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Hogyan szervezzünk csoportot? – online képzés - Online képzés

május 24., 16:00

Egyedül még senki nem változtatta meg a világot. A társadalmi változásért küzdő szervezetek és mozgalmak alapegysége a közös célért dolgozó, demokratikusan működő csoport. Ezen a képzésen megtanulhatod, hogyan szervezz te is ilyen csoportot!
IDE klikkelj!

FessNeki Online - A tenger mélyén

május 24., 16:00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt.


Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 24., 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Dollár Papa Talks - vasárnapi csevej // Intimitás a színpadon (Rába Roland, Sárosdi Lilla és Kiss-Végh Emőke)

május 24., 17:00

Szeretnének veletek értelmes, színházi dolgokról beszélgetni élőben, sallangok nélkül. Amolyan közvetlen csevej vasárnap délutánonként. Aki kérdez: Ördög Tamás - itt.

Lui Bűvész Live Show

május 24., 18:00

Lui minden vasárnap mini Bűvész Show-val várja a rajongóit élőben. Ne maradj le a varázslatról! Kövesd a bűvészt a Facebookon, és garantáltan a te rosszkedvedet is eltünteti majd. LINK

Szolnoki Szigligeti Színház: Sárga liliom

május 24., 19:00

A századelő Magyarországán a társadalmi hierarchia mereven elkülönítette a társadalom rétegeit. Ezek a falak azonban egy pillanat alatt leomolhatnak egy nagy szerelem erejétől. Az előítéletek, azonban, még ha alapjuk van is, még ha jóindulattal is párosulnak, nagy káoszt, indulatokat, tragédiákat okozhatnak. Jó szórakozást!

NS Produkció: Három esti mese (felnőtteknek) - Harmadik este: A komorúság

május 24., 19:00

Szereplők: Básti Juli, Benedek Miklós, Bezerédi Zoltán, Botos Éva, Csoma Judit, Gyabronka józsef, Hernádi Judit, KOcsis Gergely, Molnr Piroska, Patkós Márton, Schneider Zoltán, Tóth Krisztina, Urbanovits Krisztina.
Klikk ide!

Hot Jazz + Swing - Jana Dekánková & Ladislav Fančovič

május 24., 19:00

A budapesti Szlovák Intézet mindenkit szeretettel vár Jana Dekánková & Ladislav Fančovič "HOT JAZZ ÉS SWING" című LIVE STREAM koncertjére. Ütőhangszereken kísér: Patrik Fičor.
Ja, a Szlovák Intézet facebook oldalán.

Tompeti TV - 9. adás

május 24., 19:00

Tompeti és Barátai újra a zenesarokban várják a gyerekeket online műsorukkal.

Pünkösdváró Orgonakoncert

május 24., 19:00

A koncerten a német romantika kora elevenedik meg, Mendelssohn és August Gottfries Ritter művein keresztül, itt.

Fesztiválakadémia Budapest 2019 - záróhangverseny

május 24., 19:30

A könnyed hangulatú zárókoncert magját Pierre Boulez Messagesquisse című műve jelenti, melyet eredetileg hét csellóra komponált az 1977-es La Rochelle gordonkaversenyre. A darab a megrendelő, Paul Sacher nevének betűiből képzett zenei kód leleményes kidolgozása. Itt tudod meghallgatni!

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

május 24., 20:00

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz.